Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Atentat cu 65 de morti, majoritatea femei si copii, in Pakistan. Talibanii revendica atacul: "Tinta au fost crestinii"

Atentat terorist in Pakistan

Cel putin 65 de persoane, in majoritate femei si copii, au murit duminica intr-un atentat comis de un kamikaze care si-a detonat explozibilul avut asupra sa in apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului.

UPDATE 21:50 Atentatul a fost revendicat de un grup militant taliban. "Tinta au fost crestinii. Am vrut sa trimitem un mesaj premierului Nawaz Sharif ca am intrat in Lahore. Poate face ce vrea, dar nu va reusit sa ne opreasca. Atentatorii nostri sinucigasi vor contrinua aceste atacuri", a declarat un purtator de cuvant al talibanilor.

Anuntul a fost facut de reprezentanti ai politiei si echipelor de salvare, citati de Reuters, transmite Agerpres.Explozia s-a produs in parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de iesire si la doar cativa metri de un loc de joaca pentru copii.

atentat in Pakistan

Alte aproximativ 280 de persoane ar fi fost ranite in explozie, conform unui bilant actualizat. Precedentul bilant vorbea de cel putin 52 de morti si 150 de raniti.

Atentatul s-a produs intr-o zona rezidentiala in weekendul de sarbatoarea Pastelui catolic.

Atentat terorist in Pakistan

Explozia nu a fost revendicata inca. Pakistanul, tara cu o populatie de 190 milioane de locuitori, se confrunta cu o insurgenta talibana, cu organizatii criminale si cu violente sectariene. Punjab este cea mai mare si cea mai bogata provincie.

Martori de la fata locului au spus ca au vazut parti de cadavre imprastiate in parcare.

Lahore, Pakistan

Potrivit lui Salman Rafique, consilier pe probleme de sanatate in cadrul autoritatilor din Punjab, cel putin 65 de persoane au murit in explozie.

"Peste 280 de persone au fost ranite. Multi se afla acum in sali de operatie si ne temem ca bilantul mortilor ar putea creste considerabil", a spus Rafique.

Atentat terorist in Pakistan

"Majoritatea mortilor si ranitilor sunt femei si copii", a declarat pentru Reuters Mustansar Feroz, reprezentant al politiei.

In imaginile transmise de media se vad copii si femei tipand si plangand si reprezentanti ai echipelor de interventie, politisti si simpli trecatori carand raniti spre ambulante si spre masini private.

In 2014, Pakistanul a lansat o ofensiva impotriva talibanilor si a jihadistilor afiliati acestora in Waziristanul de Nord, incercand sa le distruga bastioanele de unde lanseaza atacuri deopotriva in Pakistan si Afganistan.

 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 27 Martie 2016
  • Lahore, Pakistan
  • Atentat terorist in Pakistan
  • Atentat terorist in Pakistan
  • Atentat terorist in Pakistan
  • Atentat terorist in Pakistan
  • Atentat terorist in Pakistan
  • atentat in Pakistan
Citeste mai multe despre: Pakistan, atentat, sinucigas, kamikaze, talibani, Lahore, crestini, Paste,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed