Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cazuri de hartuire sexuala in noaptea de Anul Nou si la Helsinki. Trei suspecti, solicitanti de azil, arestati

migranti

In noaptea de Revelion, la Helsinki s-a inregistrat un numar neobisnuit de cazuri de hartuire sexuala, a anuntat joi politia finlandeza, care a primit atentionari care ii implica pe solicitantii de azil, relateaza AFP.

Fortele de securitate care au patrulat in noaptea de 31 decembrie au constatat "numeroase fapte de hartuire sexuala" in piata centrala din capitala Finlandei, unde se aflau 20.000 de persoane participante la petrecere, insa fara sa fie depusa vreo plangere, relateaza Agerpres.

In schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiuni sexuale, doua dintre acestea urmate de plangeri, in cea mai mare gara din Helsinki unde erau stransi circa 1.000 de solicitanti de azil, in majoritate irakieni, potrivit unui comunicat al politiei. Suspectii, trei solicitanti de azil, un fost plasati in arest.

"Nu au existat cazuri de hartuire in noaptea de Revelion nici anul trecut, nici cu alte ocazii... Este un fenomen cu totul nou la Helsinki", a declarat adjunctul sefului politiei din oras, Ilkka Koskimaki.

Politia a informat intr-un comunicat ca s-a pregatit "in mod exceptional" dupa ce a primit informatii potrivit carora "solicitantii de azil ar avea proiecte comparabile cu cele care s-au petrecut in gara din Koln", in Germania.

Politia din Koln a anuntat joi ca a identificat "16 suspecti", in mare parte "originari din Africa de Nord" si a inregistrat 121 de plangeri dupa zecile de agresiuni sexuale petrecute in noaptea de Anul Nou si care au socat profund Germania.

Agresiuni sexuale impotriva femeilor au fost comise si la Zurich in noaptea de Anul Nou, a anuntat joi politia elvetiana intr-un comunicat.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 7 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: revelion, migranti, helsinki,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed