Cazul ei zguduie intreaga lume. Motivul pentru care o femeie din Indonezia a fost biciuita, in piata publica, pana a lesinat

Ultimul update: Vineri 01 Ianuarie 2016 10:55
Data publicarii: Marti 29 Decembrie 2015 16:33
Categorie: Internaţional
femeie musulmana - Shutterstock

Cazul unei femei din Indonezia a zguduit intreaga lume, dupa ce aceasta a fost biciuita in piata publica dupa ce a fost acuzata ca aduce jigniri legii islamice "Sharia".

Sute de oameni s-au adunat in fata unei moschee din Indonezia, dupa ce au auzit tipetele de agonie ale unei femei care era pedepsita pentru ca "era foarte apropiata de un barbat cu care nu era casatorita", scrie Daily Mail.

Nur Elita, in varsta de 20 de ani, a fost tarata prin multime in fata unei moschee din Banda Aceh pentru ca incalcat regulile islamice stricte din zona. Mai mult, multimea aplauda gestul plind de cruzime. Femeia a fost pedepsita pentru ca a facut gesturi tandre fata de un alt coleg de facultate, in public, fara sa fie casatoriti.

Conform legii sharia, barbatii si femeile care nu sunt casatoriti nu au voie sa aiba un comportament afectuos unul fata de celalalt si sunt pedepsiti prin biciuire in public.

Dupa ce a fost adusa in mijlocul multimii, femeia a fost fortata sa ingenuncheze, in timp ce un barbat mascat a biciuit-o in repetate randuri.

Dupa mai multe batai cu biciul, la finalul pedepsei, femeia a lesinat de durere si a fost dusa cu ambulanta la spital. Nici barbatul cu care era aceasta nu a scapat de o pedepasa dura si a fost si el biciuit.

Calaii au dat drept exemplu cazul lor pentru toti cei care vor incalca legile. "Asta e o lectie pentru toti cei care nu respecta legile".

 

 

femeie musulmana - Shutterstock Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

Doi iranieni, condamnati la 99 de lovituri de bici pentru ca au dat mana cu o femeie

Doi iranieni, condamnati la 99 de lovituri de bici pentru ca au dat mana cu o femeie

atac Rusia

Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut; sapte persoane au fost rănite

Autorităţile finlandeze anchetează atacul de la Turku drept un act terorist

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

statele unite

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite

Măsuri speciale la Boston, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea dreptului la liberă exprimare

Atac cu o sabie de samurai în Taiwan. Un polițist a fost rănit