Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Google a inventat "menajera electronica", robotul bun la toate, care da cu aspiratorul si sterge praful. Cum arata Atlas

aspirator

Robotul Atlas al celor de la Google, unul dintre cei mai scumpi si avansati tehnologic androizi existenti, a fost invatat cum sa faca treburile casnice.

Oamenii de stiinta de la Institutul pentru cercetarea umana si robotica din Florida l-au programat pe Atlas sa dea cu aspiratorul si cu matura, sa ridice gunoiul de pe jos si chiar sa lanseze avioane de hartie, dupa cum reiese dintr-un clip postat pe site-ul BBC.

Carcotasii spun insa ca se misca prea incet pentru o menajera, i se termina bateriile destul de repede si e mult prea neindemanatic pentru a fi lasat sa stearga praful de pe raftul cu portelanuri.

Masinaria, care costa cateva milioane de dolari, a fost construita de divizia Boston Dinamics a celor de la Google si este conceputa in asa fel incat orice IT-ist doritor sa programeze aparatul.

Institutul pentru cercetarea umana si robotica a inscris in trecut robotul la Pentagon's Darpa Robotics Challenge, o competitie care aduce laolalta inventatori din toata lumea. Scopul intrecerii este sa creeze androizi care sa poata salva oameni in timpul dezastrelor naturale.
 

 

Sursa: BBC, Data publicarii: 22 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: robot, Atlas, Google, aspirator,
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed