Campanie pentru salvarea toaletelor publice din Londra. Pretul exorbitant cu care a fost vandut un WC

Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 08:22
Categorie: Internaţional

La Londra, activistii au pornit o campanie pentru salvarea toaletelor publice, care sunt tot mai rare. Consiliile locale spun ca nu isi mai permit sa le tina din lipsa de fonduri.

Dar, in multe situatii, le scot la vanzare la preturi deloc de neglijat. Si, astfel, vechile toalete isi schimba destinatia. Recent, un astfel de obiectiv londonez a fost vandut cu un milon de lire. Iar noii proprietari l-au transformat in patiserie.

Pare o mostra de umor britanic, insa turul toaletelor din Londra, da asigurari ghidul, este destul de popular. Nu de alta, dar wc-urile publice capata o aura de atractii turistice pentru ca se tot duc pe apa Tamisei.

Iata un astfel de obiectiv caruia i se va pune lacatul pe usa, desi nu duce lipsa de clienti: cam 80 de mii anual. Consiliul local sustine ca trebuie sa inchida toaleta din lipsa de fonduri.

Allan Rapley, activist pentru salvarea toaletelor publice: "Multi au nevoie de aceasta toaleta publica. Poate ca e folosita mai ales de turisti, dar o folosesc si cei care, prin natura ocupatiei, sunt nevoiti sa stea mult pe strada: soferi de vehicule utilitare, taximetristi, lucratori ai firmelor de curierat".

Gestul disperat pe care l-a facut un tanar dupa ce i-a cazut telefonul in toaleta. Cum l-au gasit pompierii

In ultimii zece ani au fost inchise 40% din toaletele publice din intreaga tara - 600 doar in ultimele 18 luni. De la inceputul acestui an, 22 au primit "preaviz" de la autoritatile locale.

Totusi, in multe cazuri, nu dispare constructia, ci doar i se schimba destinatia. O fosta toaleta din Londra cu "vad" bun a fost vanduta cu un milion de lire. Acum, acolo se afla o patiserie. Noii proprietari au pastrat pentru decor cateva accesorii originale.

Lee Jackson, autor "Dirty old London": "As spune ca e bine ca aceste spatii publice sunt refolosite si nu complet abandonate sau demolate. Dar as vrea ca toate consiliile locale sa se gandeasca la necesitatile publicului. Locuitorii orasului au platit taxe pentru aceste spatii care acum sunt vandute cu un profit considerabil".

Activistii pentru "salvarea toaletelor publice" nu-i pun la zid pe edili pentru ca stiu ca trebuie sa se descurce cu tot felul de taieri de buget. Dar cer o lege care sa protejeze wc-urile publice ajunse o "specie" pe cale de disparitie.

Mentalitatile care ne plaseaza pe ultimele locuri in Europa la capitolul civilizatie. De ce nu vor romanii WC in locuinta

Mentalitatile care ne plaseaza pe ultimele locuri in Europa la capitolul civilizatie. De ce nu vor romanii WC in locuinta

copil, siria, damasc, infometat

Imaginea tulburătoare a unui copil sever înfometat în Siria. Pruncul cântărea mai puțin de 2 kg

Român acuzat că a violat o fată în Marea Britanie, după ce a amenițat-o cu un ciob

Jurnalistă rusă, înjunghiată în gât, chiar în redacţie. Atacatorul a fost prins

Rețeta pentru libertate a infractorilor români eliberați pe cauțiune

Reacția Irakului, după ce Tillerson le-a cerut forțelor Mobilizării Populare Irakiene „să plece acasă”

Oficial spaniol, despre Catalonia: „Catalanii nu vor urma ordinele Madridului”

James Toback

James Toback, nominalizat la Oscar, acuzat de hărţuire sexuală de către mai multe femei

Interdicție de a intra în SUA, pentru un oficial indonezian important. El era așteptat la un eveniment în Washington

128 de civili sirieni, găsiți morți, într-un oraș controlat de jihadiști

Ministru: Marea Britanie n-are altă soluție decât să ucidă luptătorii britanici din ISIS

6 polițiști răniți, după ce s-a tras asupra lor, lângă o mină din Indonezia

Scandalul de hărţuire sexuală ajunge şi în Parlamentul European. Asistentele tinere, preferate de politicieni