Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat o lege a sanctiunilor impotriva Rusiei. Ce efect colateral are asupra Europei

vladimir putin, donald trump, melania, trump, intalnire,

Camera Reprezentantilor a aprobat o lege a sanctiunilor impotriva Rusiei, in ciuda pozitiei presedintelui Donald Trump.

Reprezentantii Camerei Reprezentantilor au aprobat in mod covarsitor marti noaptea o noua lege a sanctiunilor impotriva Rusiei, care-l va forta pe presedintele Trump sa obtina aprobarea congresmenilor inainte de o posibila relaxare a sanctiunilor impuse Moscovei pentru anexarea peninsulei Crimeea, sprijinirea rebelilor prorusi din Donbas si implicarea in alegerile prezidentiale din Statele Unite, relateaza news.ro, citand Reuters.

De asemenea, aceasta lege este considerata esentiala pentru ca congresmenii sa poata impuna in mod direct noi sanctiuni impotriva Rusiei, fara sa depinda de presedintele de la Casa Alba. Aceasta lege trebuie sa treaca in continuare de camera superioara a legislativului, unde senatorii sunt impotmoliti in dezbaterea legii de abrogare a Obamacare si incearca sa elimine toate obstacolele procedurale inainte de intrarea in vacanta de vara a Congresului,

Nu este clara pozitia presedintelui Trump vizavi de aceasta lege, miliardarul avand posibilitatea de a o semna sau de a o bloca prin veto, dand un semnal puternic al apropierii ingrijoratoare fata de liderul Rusiei, Vladimir Putin.

”In timp ce presedintele sustine sanctiuni dure impotriva Coreei de Nord, Iranului si Rusiei, Casa Alba va evalua legislatia adoptata de Camera Reprezentantilor si asteapta ca forma finala a legii sa ajunga pe biroul presedintelui Trump”, a declarat noua purtatoare de cuvant de la Casa Alba, Sarah Huckabee Sanders.

Citește și
Jared Kushner, ginere Donald Trump
Ginerele lui Donald Trump, precizari in fata presei: "Nu am complotat cu Rusia"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

De asemenea, legea sanctiunilor vine intr-un context extrem de complicat, in timp ce congresmenii investigheaza posibilele interferente ale Rusiei in alegerile prezidentiale din Statele Unite si presupusele contacte dintre asociatii campaniei Trump si agentii Kremlinului, care ar fi actionat in favoarea republicanului Donald Trump.

Moscova a negat orice implicare in alegerile prezidentiale din Statele Unite. Congresmenii si-au demonstrat sprijinul covarsitor pentru aceasta lege, care impune sanctiuni si impotriva regimurilor de la Teheran si Phenian, votand 419 ”pentru” si doar 3 ”impotriva” in sesiunea din Camera Reprezentantilor.

Asta inseamna ca exista o sustinere bipartizana pentru impunerea de noi sanctiuni Rusiei, in ciuda pozitiei presedintelui american, care vrea sa mentina controlul complet asupra sanctiunilor impuse la nivel international de catre Statele Unite.

Senatorii au adoptat deja o versiune initiala a acestei legi, care s-a bucarat de o sustine aproape unanima in camera superioara a Congresului.

Camera Reprezentantilor a adaugat sanctiunile impotriva regimului nord-coreean, dupa ce senatorii nu au reusit sa avanseze legea intr-o sesiune din luna mai. Congresmenul Ed Royce a explicat ca cele trei tari incluse in legea sanctiunilor isi destabilizeaza vecinii si ameninta interesele vitale ale SUA.

Insa, senatorii sunt nemultumiti de sactiunile impotriva regimului nord-coreean, care au fost strecurate in lege, iar presedintele republican al Comisiei pentru Relatii Internationale din Senat si-a exprimat ingrijorarea ca aceasta lege a sanctiunilor nu va avea tocmai un zbor lin prin a doua camera a Congresului.

”Singurul limbaj pe care l-am acceptat a fost impotriva Iranului si Rusiei. Dupa ce au adaugat Coreea de Nord, chiar nu stiu cum vom rezolva asta”, a declarat senatorul republican Bob Corker.

Aceasta lege a sanctiunilor a trezit ingrijorari printre aliatii din Uniunea Europeana, intrucat multe tari europene se bazeaza pe importurile de gaze naturale din Rusia. Noile sanctiuni prevad amenzi pentru companiile care participa la proiectele energetice ale Rusiei precum Nord Stream 2, conducta prin care rusii ar urma sa exporte gaz direct in Germania.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Situatie tensionata in Golful Persic. Ofiterii Marinei americane au deschis focurile de avertizare asupra unui vas iranian
Situatie tensionata in Golful Persic. Ofiterii Marinei americane au deschis focurile de avertizare asupra unui vas iranian

Ofiterii din Marina SUA au raportat marti ca au deschis focurile de avertizare asupra unui vas iranian de patrulare.

Ginerele lui Donald Trump, precizari in fata presei:
Ginerele lui Donald Trump, precizari in fata presei: "Nu am complotat cu Rusia"

Ginerele, si in acelasi timp consilierul special al presedintelui american, a recurs la o rara declaratie publica ca sa se apere de acuzatia de complot cu agentii Kremlinului facuta, dupa cum s-a vehiculat, pentru a facilita victoria lui Trump.

Trump a discutat despre o posibila demitere a procurorului general:
Trump a discutat despre o posibila demitere a procurorului general: "Nu verifica infractiunile in relatiile cu Rusia"

Presedintele american Donald Trump a discutat cu apropiatii si consilierii sai despre posibila demitere a Procurorului General Jeff Session, fiind furios de decizia acestuia de a se recuza de la tot ce tine de ancheta privind Rusia, relateaza AP.

Congresul SUA nu iarta presupusul amestec al Kremlinului in alegerile americane:
Congresul SUA nu iarta presupusul amestec al Kremlinului in alegerile americane: "Guvernul Rusiei este iritat"

Oricat de mult isi doreste Donald Trump o relatie buna cu Rusia, Congresul american nu este dispus sa ierte presupusul amestec al Kremlinului in alegerile americane.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.