Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

480 de morti, 2500 de raniti si pagube de miliarde de dolari provocate de cutremur in Ecuador. Imagini filmate cu drona

cutremur ecuador

Operatiunile cu final fericit din Ecuador le dau sperante celor care inca isi cauta rude sau prieteni dati disparuti dupa seismul violent de sambata.

Opt oameni au fost salvati in ultimele ore dintre ruinele unui supermarket din orasul-port Manta. Doi tineri au ramas prinsi sub acoperisul cazut, iar pompierii au fost nevoiti sa faca o gaura in tavan ca sa ii scoata.

Salvare Ecuador

Zile a avut si administratorul unui hotel din orasul Portoviejo. Dupa ce si-a revenit din soc, barbatul a reusit sa isi gaseasca telefonul si sa isi sune familia, care i-a indrumat pe salvatori catre locul unde se afla.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8, care a lovit nord-vestul statului Ecuador, a facut cel putin 480 de morti si peste 2500 de raniti.

Filmari cu drona in locurile devastate de cutremur

"La momentul actual bilantul este de 413 morti", a anuntat ministerul care coordoneaza actiunile de salvare. Precedentul bilant al seismului cu magnitudinea de 7,8 era de 350 de morti.

Tot luni seara, presedintele Rafael Correa a vorbit despre un cost al reconstructiei de miliarde de dolari si despre un impact potential "urias" asupra economiei.

"Reconstructia va costa miliarde de dolari", a spus Correa in orasul Portoviejo, unul dintre cele mai afectate de cutremur.

cutremur ecuador

Michael Henderson, un consultant de risc la Maplecroft, a declarat ca Ecuadorul este mai putin capabil sa faca fata cutremurului decat Chile, unde un cutremur din 2010 a provocat pagube estimate de 30 de miliarde de dolari.

cutremur ecuador

"In timp ce economia Chile isi revenea puternic dupa criza financiara, Ecuadorul a inregistrat o scadere accentuata in ultimul timp din cauza pretului mic al petrolului. Dar pagubele totale ar putea fi mai mici decat in Chile din cauza magnitudinii mai mici a cutremurului si a faptului ca Ecuadorul este o tara mult mai saraca", a declarat el.

cutremur ecuador

Guvernul a mobilizat in jur de 13.500 de membri ai fortelor de securitate in zonele afectate. Aproape 400 de salvatori au venit in Ecuador din diverse state latinoamericane, alaturi de 83 de specialisti din Elvetia si Spania.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 19 Aprilie 2016
Citeste mai multe despre: ecuador, cutremur, 413 morti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed