Familia distrusa de atentatul din Boston: baiatul a murit, fiica de 6 ani si-a pierdut un picior

boston

Moartea unui baiat in varsta de opt ani, Martin Richard, ucis dupa ce si-a imbratisat tatal care tocmai trecuse linia de sosire a maratonului din Boston, luni, a emotionat americanii.

"Am iesit luni seara si m-am intalnit cu pompierii pe care ii cunosteam. Mi-au spus ca printre cei trei morti se afla un baietel in varsta de opt ani, originar din Dorchester, care tocmai isi imbratisase tatal care trecuse linia de sosire", a marturisit editorialistul cotidianul Boston Globe, Kevin Cullen.

"Tatal s-a indepartat si baiatul s-a intors pe marginea drumului pentru a se intalni cu mama si sora sa mai mica. Bomba a explodat in acel moment. Baiatul a fost ucis, sora lui si-a pierdut un picior, iar mama lor a fost grav ranita", a povestit Kevin Cullen.

Intr-un scurt comunicat, tatal lui Martin, Bill Richard, a declarat: "Fiul meu iubit a murit din cauza ranilor provocate de atentatul din Boston".

"Sotia si fiica mea au rani grave", a adaugat el. "Multumim familiei si prietenilor, celor care ne cunosc si celor pe care nu i-am intalnit niciodata, pentru gandurile si rugaciunile lor".

Citește și
bomba
Primele fotografii cu bombele atentatului din Boston. Imaginile au fost facute publice de FBI
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Ca o ironie cruda, organizatorii maratonului din Boston au decis cu cateva zile inaintea probei sa dedice cursa victimelor atacului din Newtown din decembrie, cand 20 de copii si sase adulti au fost ucisi de un tanar cu probleme psihice intr-o scoala din acest oras situat in Connecticut, stat vecin cu Massachusetts.

In afara de Martin Richard, atentatul a provocat moartea lui Krystie Campbell, administratora unui restaurant, in varsta de 29 de ani. Tatal ei a explicat pentru presa locala ca aceasta isi insotise cea mai buna prietena pentru a-l fotografia pe partenerul acesteia la trecerea liniei de sosire.

Spre sfarsitul dupa-amiezii, Universitatea din Boston a declarat ca cea de-a treia persoana ucisa in atentat este unul dintre studentii sai - fara a preciza sexul - venit sa asiste la maraton cu doi colegi. Unul dintre ei - o tanara - este in stare stabila dupa ce a fost operata luni si marti, a precizat universitatea.

Agentia oficiala chineza Xinhua, care citeaza oficiali de la consulatul din New York, a anuntat ca cea de-a treia victima a atentatului este un cetatean chinez, fara a preciza sexul si fara a cita Universitatea din Boston. Potrivit agentiei, un alt cetatean chinez ar fi fost ranit in atac si s-ar afla in stare stabila.

Toata noaptea de luni spre marti si marti dimineata, chirurgii care au ingrijit victimele celor doua explozii produse la un interval de cateva secunde pe traseul maratonului, in apropiere de linia de sosire, au efectuat numeroase amputari. In afara de cele trei persoane ucise, alte 176 au fost ranite, dintre care 17 sunt in stare foarte grava.

Liz Norden, mama a cinci copii, a povestit cum doi dintre fiii sai, in varsta de 31 si, respectiv, 33 de ani, si-au pierdut cate un picior in explozie. Ei se aflau pe Boylston Street pentru a-l putea vedea pe unul dintre prietenii lor in timp ce termina cursa.

Mai norocos, Bill Iffrig, un participant la maraton in varsta de 78 de ani, nu a fost ranit, in timp ce fotografiile il arata cum cade in genunchi in apropierea liniei de sosire in momentul primei explozii.

Iffrig a povestit pentru cotidianul local Everett Herald ca a vazut rapid un obiect care semana cu o cutie de cafea, care ar fi putut fi un fragment de bomba, in opinia sa. "Ulterior a fost mult fum si nu am mai putut sa vad mare lucru", a povestit Iffrig, care s-a ridicat si a terminat ultimii metri ai maratonului.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natura
Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natura "terorista"; autorii vor fi pedepsiti

Exploziile care au avut loc la maratonul din Boston sunt de natura "terorista", a declarat presedintele SUA, Barack Obama, insistand ca autorii vor fi adusi in fata justitiei.

Primele fotografii cu bombele atentatului din Boston. Imaginile au fost facute publice de FBI
Primele fotografii cu bombele atentatului din Boston. Imaginile au fost facute publice de FBI

Biroul Federal de Investigatii din SUA a facut publica o serie de imagini cu ramasitele primei bombe explodate la maratonul de luni din Boston.

Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii
Atentatele din Boston. Locuitorii orasului isi plang mortii "cu inima sfasiata si furiosi"

GALERIE FOTO. Locuitorii Bostonului s-au adunat marti seara in oras, cu cantece, lacrimi si rugaciuni, pentru a aduce un omagiu emotionant victimelor dublului atentat comis cu o zi inainte in timpul maratonului.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.