Donald Trump l-a amenintat pe fostul sef FBI. Presa americana: Isi inregistreaza presedintele discutiile din Biroul Oval?

Donald Trump
Getty

Presedintele SUA l-a avertizat pe fostul sef al Biroului Federal de Informatii sa nu divulge informatii confidentiale presei.

Donald Trump a lansat pe Twitter un atac la adresa fostului director FBI James Comey, contrazicand informatiile din presa americana potrivit carora seful statului i-ar fi cerut acestuia sa ii jure loialitate in cursul unui dineu privat, in ianuarie.

„James Comey ar face bine sa spere ca nu exista nicio ’caseta’ cu discutiile noastre, inainte sa dea informatii presei!”, a amenintat el voalat. Jurnalistii americani s-au intrebat daca Trump a inregistrat discutiile sale cu James Comey.

Reactia sa vine la cateva zile dupa ce secretarul de presa Sean Spicer, vicesecretarul de presa Sarah Huckabee Sanders, vicepresedintele Mike Pence si Trump insusi au oferit fiecare variante diferite ale motivelor de concediere a directorului FBI.

 Totodata presedintele american a amenintat vineri, pe Twitter, ca va anula toate briefingurile de presa, in urma polemicii si contradictiilor legate de concedierea directorului FBI James Comey, relateaza Time.

Citește și
casa alba, biroul oval, fotograf, rus, tass, trump, lavrov,
Americanii, alarmati dupa ce un fotograf al Guvernului Rus a fost lasat in Biroul Oval, la Casa Alba. "Nu a fost o idee buna"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

„Ca un presedinte foarte activ, cu multe trebuiri, nu este posibil ca surogatii mei sa urce la tribuna cu o acuratete perfecta!”, a scris Trump pe Twitter.

„Poate cel mai bine ar fi sa anulam toate ’briefingurile de presa’ viitoare si sa oferim raspunsuri scrise, de dragul acuratetii?”, a adaugat el.


De asemenea, Trump a criticat vineri dimineata „presa de stiri false” si a respins din nou orice colaborare intre membrii echipei sale de campanie si Rusia, pe fondul speculatiilor ca l-a concediat pe Comey pentru motive legate de ancheta FBI in acest dosar.

„Din nou, povestea ca a fost o colaborare intre rusi & campania Trump a fost fabricata de democrati, drept scuza pentru ca au pierdut alegerile”, a scris el.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe refuza sa comenteze daca Trump inregistreaza discutiile din Biroul Oval

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a refuzat sa comenteze vineri daca presedintele Donald Trump inregistreaza discutiile din Biroul Oval, dupa ce acesta l-a amenintat pe Twitter pe fostul director FBI James Comey, relateaza CNN.

Intrebat de un reporter daca Trump „inregistreaza discutiile care au loc in Biroul Oval”, Spicer a raspuns: „Presedintele nu mai are comentarii pe aceasta tema”.

Fostul director FBI nu se teme de o posibila inregistrare, a dat asigurari un apropiat al acestuia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Donald Trump:
Donald Trump: "Daca Rusia a lansat atacuri cibernetice, vreau sa stiu". Mesajul presedintelui SUA pentru FBI

Presedintele Donald Trump recunoaste ca s-a temut ca decizia sa de a-l demite pe directorul Biroul Federal de Investigatii (FBI) ar putea sa creeze confuzie printre americani.

Americanii, alarmati dupa ce un fotograf al Guvernului Rus a fost lasat in Biroul Oval, la Casa Alba.
Americanii, alarmati dupa ce un fotograf al Guvernului Rus a fost lasat in Biroul Oval, la Casa Alba. "Nu a fost o idee buna"

Americanii sunt alarmati de prezenta unui fotograf rus in Biroul Oval de la Casa Alba in timpul intalnirii lui Donald Trump cu diplomatii rusi.

Intalnire
Intalnire "foarte, foarte buna" intre Trump si seful diplomatiei ruse. Presedintele SUA cere Rusiei sa "stapaneasca" Siria

Donald Trump a indemnat miercuri Rusia sa ”stapaneasca” regimul sirian si Iranul si sa colaboreze in vederea opririi razboiului in Siria, intr-o atmosfera tensionata intre cele doua mari puteri, relateaza AFP.

Putin:
Putin: "Rusia nu a avut nimic de-a face cu demiterea directorului FBI James Comey". Patru candidati, intervievati

Vladimir Putin a insistat miercuri ca Rusia „nu a avut nimic de-a face” cu demiterea directorului FBI James Comey si a dat asigurari ca decizia surprinzatoare a omologului sau american Donald Trump nu va afecta in niciun relatiile SUA-Rusia.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.