Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Austria intra pe lista tarilor unde femeile au fost agresate sexual de Revelion. Suspectii, barbati din Siria si Afganistan

Embed:

In urma scandalului violentelor sexuale comise impotriva femeilor, in noaptea de Anul Nou in Germania, alte cateva tari europene anunta incidente similare.

Ultima din lista este Austria, unde cateva femei au fost atacate de barbati din Siria si Afghanistan. Drept consecinta, se iau masuri in mai multe state. Belgia, de exemplu, anunta ca ii obliga pe refugiatii din centrele de azil sa urmeze cursuri in care sunt informati despre cum sa se comporte cu femeile.

Austria este una dintre ultimele tari care anunta ca au avut loc atacuri sexuale asupra femeilor. Autoritatile de la Viena i-au identificat pe autorii atacurilor. Sunt insa si incidente care stau ascunse, pentru ca victimelor le este frica sa mearga la politie.

Renee Mader, directorul Centrului de violenta Salzburg: "Victimele sunt rusinate si se simt vinovate. Intotdeauna exista o presiune sociala din exterior. Multi spun ca nu este nimic neobisnuit, fetele ii provoaca pe acestia prin fustele scurte si vestimentatie. Multe femei decid sa mearga la politie, doar daca fac si altele acest pas."

In urma atacurilor din Germania, ELvetia, Finlanda, SUedia si acum Austria, Belgia ia masuri de protectie impotriva unor posibile astfel de incidente. Belgienii s-au gandit sa le explice refugiatilor care sunt regulile in societatile europene.

Theo Francken, secretarul de stat pentru azil si migratie: "Ii informam despre cum sa se poarte cu femeile, despre egalitatea dintre femei si barbati, cateva principii de baza ale societatii. Cateva lucruri ar putea fi socante pentru cei nou-veniti, barbatii aici pot sa se insoare, sa mearga de mana si sa se sarute pe strada. Si, da, femeile pot purta fuste scurte. Sper sa inteleaga pentru ca acestea sunt regulile. Ei sunt musafiri aici."

Nici in Germania, locuitorii nu s-au inlaturat de la a condamna incidentele. Majoritatea sunt chiar imigranti musulmani.

Localnica: "Comunitatea noastra condamna cu inversunare atacurile, pentru ca acestea nu pot fi concepute de Islam. Este un lucru ingrozitor si nu poate avea legatura in nici un caz cu Islamul. M-am nascut aici si consider ca ceea ce se intampla este un asalt care nu are legatura cu Islamul."

Urmare a incidentelor din Koln, seful politiei a fost demis. AUtoritatile vor spori numarul politistilor si militarilor la evenimentele ce urmeaza sa aiba loc in oras. Mai mult decat atat, Angela Merkel a declarat aseara ca vrea expulzarea mai rapida a refugiatilor care incalca legea. Acum, legislatia prevede o condamnare de cel putin trei ani pentru a permite expulzarea unui solicitant de azil in cursul examinarii dosarului sau, pe langa conditia suplimentara ca viata ori sanatatea acestuia sa nu fie amenintate in tara sa de origine.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: agresiuni sexuale, germania, austria, migranti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed