Atrocitatile comise de Statul Islamic in Irak, dezvaluite intr-un raport. 3500 de persoane, transformate in sclavi

Ultimul update: Vineri 22 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2016 16:17
Categorie: Internaţional
irak

In conflictul din Irak au fost ucisi 18.800 de civili si alti 36.200 au fost raniti in perioada 1 ianuarie 2014 - 31 octombrie 2015, potrivit unui raport ONU care acuza extremistii Statului Islamic pentru majoritatea crimelor, relateaza BBC.

Militantii ISIS au luat ca sclavi 3500 de persoane in Iraq, in cea mai mare parte femei si copii din comunitatile Yazidi, se arata intr-un raport al ONU. In plus, 3,2 milioane de persoane au fost nevoite sa se deplaseze pe teritoriul tarii in aceeasi perioada, au informat Misiunea de Asistenta a ONU din Irak si Biroul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, oferind cele mai recente cifre disponibile.

ONU acuza Statul Islamic, care controleaza o mare parte din Irak, de violente sistematice care pot fi considerate drept crime impotriva umanitatii si posibil genocid. Totodata ONU afirma ca fortele de securitate irakiene si militiile aliate, precum si luptatori kurzi peshmerga au comis crime si au rapit civili incalcand legile razboiului.

Statul Islamic raspandeste sistematic teroarea prin uciderea oamenilor in spectacole publice, printre care decapitari, arderea victimelor inca in viata si aruncarea oamenilor de pe cladiri, se mentioneaza in raport.

In conflictul dintre fortele guvernamentale, unitatile kurde si Statul Islamic, gruparea jihadista a vizat civilii considerati oponenti ai sai, persoane avand legatura cu guvernul si politia, avocati, medici, jurnalisti si lideri locali, conform probelor adunate de experti ONU.

Ei au informat de asemenea ca SI a rapit intre 800 si 900 de copii la Mosul in iunie pentru formarea religioasa si militara, iar extremistii au folosit femei si copii ca sclavi sexuali.

"Acest raport dezvaluie suferinta civililor din Irak si ilustreaza clar motivul pentru care refugiatii irakieni au incercat sa scape atunci cand au fugit in Europa si in alte regiuni. Aceasta este oroarea cu care ei se confrunta in tara", a declarat Zeid Raad Al Hussein, Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Pe langa cei ucisi sau raniti in conflict, multi altii au murit din cauza lipsei de apa, a alimentelor sau a ingrijirilor medicale, a mai spus Zeid.
 

irak Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Dupa infrangerile din Siria, Statul Islamic ar putea invada doua noi state. Avertismentul alarmant al unui general de armata

Dupa infrangerile din Siria, Statul Islamic ar putea invada doua noi state. Avertismentul alarmant al unui general de armata

accident Germania

TIR românesc spulberat de tren, în Germania. 170 de salvatori au intervenit

Moment viral după cutremurul din Mexic. Reacția oamenilor când un Golden Retriever este salvat. VIDEO

Poliţia spaniolă a arestat 12 înalţi oficiali catalani în dosarul referendumului

Bombă descoperită lângă aeroportul din Frankfurt. Drumurile, închise câteva ore

GALERIE FOTO cu efectele devastatoare ale cutremurului din Mexic, din 19 septembrie

Cutremur în Mexic. GALERIE FOTO cu dezastrul provocat de furia naturii

India

O nouă superputere mondială se ridică în Asia. Țara care va spulbera China, în câțiva ani

MAE: Ambasada din Mexic verifică împreună cu autoritățile locale dacă sunt români printre victime

Avertismentul autorităților: uraganul Maria va lovi cu 280 km/ oră Insulele Virgine şi Puerto Rico

Poliţia britanică a arestat alte două persoane pentru atentatul de la Londra

Cutremur de 7,1 în Mexic. Trei zile de doliu național și stare de dezastru, decretate. Biserică prăbușită în timpul slujbei

Trump a amenințat că va distruge în întregime Coreea de Nord și l-a numit pe Kim Jong-un ”omul-rachetă”