Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Atentatul din Paris, in timpul dezbaterii dinaintea primului tur. Marine Le Pen: "Este sfarsitul tolerantei si al naivitatii"

Embed:

Un omagiu national ii va fi adus vineri politistului ucis, a anuntat presedintele Frantei, Francois Hollande. Intre timp, au curs reactiile.

"Arata ca alt atac terorist", a spus presedintele american Donald Trump, la o conferinta de presa comuna cu premierul italian. Au reactionat imediat si candidatii la alegerile prezidentiale din Franta. Acestia participau la ultima dezbatere televizata dinaintea primului tur cand a avut loc atacul de pe Champs Elysee.

Emmanuel Macron, candidat prezidential: "Prima datorie, prima misiune a presedintelui este sa protejeze. Si, chiar in timpul dezbaterii noastre, am aflat ca cel putin un politist a fost ucis... Nu poate fi calificat ce s-a intamplat... Stim ca alt politist a fost ranit. Este amenintator, dar asemenea amenintari vor face parte din cotidianul anilor urmatori. Vreau sa-mi exprim intreaga solidaritate cu fortele noastre de politie, fortele de ordine in general. Si, evident, gandurile mele se indreapta catre familia politistului ucis."

Un complot terorist dejucat de autoritati, saptamana aceasta, viza securitatea lui Emmanuel Macron, candidatul de centru. Dar si sediul de campanie al candidatului de dreapta, Francois Fillon, putea fi o posibila tinta. Unitatea nationala este amenintata de terorism, a avertizat Fillon, in cursul dezbaterii televizate de joi seara.

Francois Fillon, candidat prezidential: "Intreaga natiune este solidara cu politistii. Avem un politist care a fost ucis, doi raniti, unul in stare foarte grava… Nu putem sti sigur, deocamdata, care a fost natura acestui atac, dar pare sa fi fost un atac terorist."

"Am aflat ca a reinceput cosmarul" - a reactionat si candidata de extrema dreapta, Marinne Le Pen.  "Este sfarsitul tolerantei si al naivitatii. Nu le mai putem lasa copiilor nostri o tara incapabila sa ii apere", a mai spus Le Pen.

Si presedintele american Donald Trump a vorbit despre atacul din inima Parisului, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul italian ce a avut loc la Washington.

Donald Trump, presedintele SUA: "In primul rand, condoleante poporului francez din partea tarii noastre. S-a intamplat din nou, am aflat cand tocmai veneam aici.... Este teribil, foarte, foarte teribil ce se intampla in lume. Pare sa fie un alt atac terorist. Si ce poti sa spui? Nu se termina niciodata. Trebuie sa fim puternici si vigilenti, asa cum tot repet eu de multa vreme."

Si cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat compasiunea pentru victimele atacului de pe Champs Elysee si a prezentat condoleante.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 21 Aprilie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed