Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Atentat cu masina capcana, langa ambasada Rusiei, in Kabul: cel putin patru morti si 22 de raniti. VIDEO

KABUL

Cel putin patru civili au murit si alti 22 au fost raniti, intr-un atentat sinucigas cu masina capcana care a avut loc miercuri pe o mare artera de circulatie la Kabul, langa ambasada Rusiei, informeaza AFP.

Acest nou atac, care nu a fost revendicat deocamdata, intervine la doua zile dupa o noua reuniune cvadripartita intre reprezentanti chinezi, americani, pakistanezi si afgani la Kabul, pentru a incerca relansarea procesului de pace intre guvernul afgan si rebelii afgani.

Kamikaze si-a lansat masina capcana spre un microbuz ce transporta civili pe soseaua Dar ul-Aman, in vestul Kabulului, potrivit lui Sayed Gul Agha Rohani, seful-adjunct al politiei de la Kabul.

Zona exploziei era foarte aglomerata in aceasta dupa-amiaza, cand locuitorii capitalei afgane se intorceau de la munca.

“Patru civili, dintre care trei femei, au fost ucisi si alti 22 au fost raniti”, a declarat Mohammad Ismail Kawoosi, un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii afgan. Bilantul a fost confirmat de vicepremierul de interne pe Twitter.

Atacul a avut loc langa Ambasada Rusiei, situata pe soseaua Dar ul-Aman, o mare artera care leaga centrul Kabulului de fostul palat regal, astazi in ruine, aflat in vestul capitalei afgane.

Explozia a fost auzita la mai multi kilometri distanta de jur imprejur si a generat un nor dens de fum.

Talibanii au recurs adesea la atacuri sinucigase cu masina capcana, vizand in special soldati straini din cadrul NATO si simbolurile puterii afgane.

Insurgentii talibani, angajati intr-un conflict lansat dupa prabusirea regimului lor, in 2001, nu au fost prezenti la reuniunea de luni menita sa relanseze procesul de pace si nu se stie ce factiuni intentioneaza sa participe.

In pofida unui razboi intre liderii talibani pentru a-i succeda mollahului Omar, liderul lor istoric a carui moarte a fost anuntata vara trecuta, talibanii si-au multiplicat atentatele si ofensivele militare in ultimii ani.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 20 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: kabul, atentat,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed