Atacul de pe Champs Elysees ar putea sa influenteze alegerile prezidentiale: "Intareste votul pentru extrema dreapta"

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 07:10
Categorie: Internaţional

Ancheta privind atacul de pe Champs Elysees este acum in plina desfasurare. Iar joi noapte au fost facute si perchezitii la o locuinta ce i-ar apartine teroristului.

Intre timp, se contureaza tot felul de ipoteze referitoare la motivul evenimentelor de joi seara. Si nu este exclus, spun unele voci, ca atacul sa influenteze alegerile prezidentiale din Franta si "sa intareasca votul in favoarea extremei drepte".

Luca Niculescu, ambasador al Romaniei la Paris: "Suntem cu trei zile inaintea alegerilor, sigur ca putem spune ca va exista un impact, pentru ca va fi un moment emotional puternic. Vine pe un teren pe care francezii il cunosc deja, deci, de fapt, nu ne vom da seama de el, daca va exista, decat in urma alegerilor de duminica. Si o trecatoare a fost ranita, am vazut ca si presedintele a iesit si a confirmat pista terorista. Va fi adus un omagiu general politistului care a decedat in misiune."

Paul Cozighian, corespondent PRO TV la Paris: "ISIS a si revendicat acest atentat, dar ei revendica mai orice atentat. Franta si Paris sunt in continuare in stare speciala, stare de urgenta, dupa atentatele din nov 2015. Acest atentat intervine intr-un moment in care candidatul extremei drepte, Marine Le Pen, incepuse sa coboare in sondaje, dupa ce multa vreme a condus. Securitatea pe care fortele de ordine le-o asigura in fiecare zi, si chestia asta le face sa dea apa la moara programului lui Marine Le Pen. Faptul ca politistii au fost vizati nu face decat sa intareasca votul in favoarea extremei drepte, oamenii vor sa traiasca intr-o Franta mult mai sigura. Continuam sa venim in aceasta tara, sa ne vedem de treaba. Candidatii, o mare parte dintre acestia, au vorbit si despre posibilitatea de a ridica aceasta stare de urgenta."

Luca Niculescu, ambasador al Romaniei la Paris: "Franta este o tare care "s-a obisnuit", cu atentatele cum s-au obisnuit si alte tari, la un moment dat, cum a facut Irlanda de Nord, Spania. Nu este emotia, socul... Nu mai este ceva la care sa nu te fi asteptat, ca acum doi ani."

Franta sustine ca va prezenta dovezi in cateva zile ca atacul chimic din Siria a fost provocat de regimul lui al-Assad

Atac terorist pe Champs-Elysees, cu trei zile inainte de alegerile prezidentiale. Statul Islamic a revendicat atentatul.VIDEO

Atac terorist pe Champs-Elysees, cu trei zile inainte de alegerile prezidentiale. Statul Islamic a revendicat atentatul.VIDEO

Georges Tron

Un fost ministru francez riscă 20 de ani de închisoare, pentru viol

Inundaţii grave în Italia: mai multe râuri au ieşit din matcă

Rex Tillerson: În cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi militar

Bani falși care ar proveni din Coreea de Nord, descoperiți în Seoul

Tillerson susține că implicarea Rusiei în alegerile americane este o formă de „război hibrid”

Charles Jenkins, soldatul american care a dezertat în Coreea de Nord, a murit

papa francisc

Papa Francisc recomandă evitarea dialogului cu diavolul. „Te ameţeşte şi eşti pierdut”

Mărturia unor copii palestinieni, arestați de militarii israelieni: „Ne-au legat la ochi și ne-au interogat două ore”

Prințul Harry, surprins la o partidă de vânătoare în Germania

Poliția germană va încerca să prevină arderea drapelului israelian, la proteste. Reacția președintelui Germaniei

Statul Islamic ar putea să creeze un nou Califat. Ce ţări vizează jihadiştii

Patru ani de închisoare pentru stăpâna unui câine care a atacat 12 copii