Atacul de pe Champs Elysees ar putea sa influenteze alegerile prezidentiale: "Intareste votul pentru extrema dreapta"

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 07:10
Categorie: Internaţional

Ancheta privind atacul de pe Champs Elysees este acum in plina desfasurare. Iar joi noapte au fost facute si perchezitii la o locuinta ce i-ar apartine teroristului.

Intre timp, se contureaza tot felul de ipoteze referitoare la motivul evenimentelor de joi seara. Si nu este exclus, spun unele voci, ca atacul sa influenteze alegerile prezidentiale din Franta si "sa intareasca votul in favoarea extremei drepte".

Luca Niculescu, ambasador al Romaniei la Paris: "Suntem cu trei zile inaintea alegerilor, sigur ca putem spune ca va exista un impact, pentru ca va fi un moment emotional puternic. Vine pe un teren pe care francezii il cunosc deja, deci, de fapt, nu ne vom da seama de el, daca va exista, decat in urma alegerilor de duminica. Si o trecatoare a fost ranita, am vazut ca si presedintele a iesit si a confirmat pista terorista. Va fi adus un omagiu general politistului care a decedat in misiune."

Paul Cozighian, corespondent PRO TV la Paris: "ISIS a si revendicat acest atentat, dar ei revendica mai orice atentat. Franta si Paris sunt in continuare in stare speciala, stare de urgenta, dupa atentatele din nov 2015. Acest atentat intervine intr-un moment in care candidatul extremei drepte, Marine Le Pen, incepuse sa coboare in sondaje, dupa ce multa vreme a condus. Securitatea pe care fortele de ordine le-o asigura in fiecare zi, si chestia asta le face sa dea apa la moara programului lui Marine Le Pen. Faptul ca politistii au fost vizati nu face decat sa intareasca votul in favoarea extremei drepte, oamenii vor sa traiasca intr-o Franta mult mai sigura. Continuam sa venim in aceasta tara, sa ne vedem de treaba. Candidatii, o mare parte dintre acestia, au vorbit si despre posibilitatea de a ridica aceasta stare de urgenta."

Luca Niculescu, ambasador al Romaniei la Paris: "Franta este o tare care "s-a obisnuit", cu atentatele cum s-au obisnuit si alte tari, la un moment dat, cum a facut Irlanda de Nord, Spania. Nu este emotia, socul... Nu mai este ceva la care sa nu te fi asteptat, ca acum doi ani."

Franta sustine ca va prezenta dovezi in cateva zile ca atacul chimic din Siria a fost provocat de regimul lui al-Assad

Atac terorist pe Champs-Elysees, cu trei zile inainte de alegerile prezidentiale. Statul Islamic a revendicat atentatul.VIDEO

Atac terorist pe Champs-Elysees, cu trei zile inainte de alegerile prezidentiale. Statul Islamic a revendicat atentatul.VIDEO

acc romani spania

O familie de români a murit într-un accident în Spania. Printre victime, un copil de 3 ani

Americanii revizuiesc felul în care construiesc clădirile, după uraganele din ultima perioadă

Fenomen neobișnuit în Suedia. Motivul pentru care a fost complet întuneric ziua

10 tineri, arestați în Franța. Ei sunt bănuiți că ar fi plănuit atacuri împotriva unor politicieni

Un spital a amânat transplantul de rinichi al unui copil, după ce tatăl a încălcat eliberarea condiționată

O școală catolică din Londra le-a cerut copiilor să se costumeze în sclavi

Donald Trump

Donald Trump, cu 600 de milioane de dolari mai sărac

Turiști români, blocați în Egipt, după ce Omnia Turism nu le-a plătit cazarea

George Soros a făcut o donație impresionantă fundației sale

Theresa May: Marea Britanie nu va recunoaște independența Cataloniei

Trump susține că victoria coaliției asupra grupării Stat Islamic i se datorează

Casa Albă: Americanii vor implora ca Trump să fie președinte pentru încă patru ani