“Am nascut un monstru”. Agonia unei mame a carei fiica a fugit din Rusia pentru a se alatura jihadistilor din Statul Islamic

Fatima Dzhafarova

Fatima Dzhafarova, o rusoaica in varsta de 20 de ani, a ales sa renunte la viata din Rusia pentru a trai alaturi de un adept al Statului Islamic, in Siria.

Mama acesteia a povestit intr-un interviu pentru Daily Mail agonia prin care a trecut pentru a-si convinge fiica sa nu plece in Siria.

Fatima si mama ei au fost foarte apropiate, iar ea era o tanara ca oricare alta, asta pana cand a obtinut o bursa de studiu in orasul Surgut, in Siberia. Aici, conform spuselor mamei ei pentru Daily Mail, l-a cunoscut pe Abdullah, cel care a recrutat-o sa lupte alaturi de gruparea Statul Islamic (SI). Dupa atentatele din Paris, ea a postat mesaje de sustinere pentru jihadisti care au comis atacurile din Paris si promoveaza intens Statul Islamic pe retelele de socializare.

Mama tinerei, Shakhla Bochkaryova, in varsta de 41 spune ca a incercat toate modalitatile de a-si convinge fiica sa nu plece si a apelat si la masuri extreme, incat a legat-o de calorifer, sperand ca va intelege cat de periculos este sa fuga in Siria. Shakhla a incercat sa ii explice tinerei ca barbatul pe care l-a intalnit incearca sa o “spele pe creier”.

Citește și
Statul Islamic
10 zile in Statul Islamic. Ce a descoperit un jurnalist german dupa ce a petrecut o saptamana in "inima" gruparii jihadiste
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Tanara s-a indragostit de un barbat de 40 de ani, care isi dorea ca Fatima sa devina a patra lui sotie. Conform spuselor mamei ei, Fatima era o studenta stralucita, iar din 800 de tineri care au aplicat pentru bursa, ea s-a numarat printre cei 13 care au si obtinut-o si isi dorea sa devina lignvist.

Mama ei spune ca in doar trei luni de cand a inceput studiile a observat schimbarile. “Nu mai comunica cu mine, nu-mi raspundea la telefoane. Parea bolnava, avea mereu cearcane sub ochi” a declarat femeia.

In decembrie 2013, tanara a venit acasa pentru prima data si i-a marturisit mamei ei ca a devenit tot mai interesata de islam. Apoi la cateva luni, tanara l-a adus acasa pe Abdullah: “Mi-a zis ca vrea sa se insoare cu fiica mea, dupa ce mi-a explicat ca are deja trei sotii si copii. Una dintre ele era insarcinata cand el a vrut sa se casatoreasca cu fiica mea. Eu am refuzat si nu i-am dat acordul.”

Pentru cateva luni, Fatima a ramas acasa, dar, spune mama ei, devenea din ce in ce mai distanta si aduna ura in suflet. Intre timp, polistii l-au indetificat pe Abdullah ca fiind unul dintre cei care recruta jihadisti pentru Statul Islamic. “Fatima mi-a spus asa: ‘fratii mei vor veni si ii vor ucide pe cei infideli, ca tine. Le vor taia gatul cu cutitul, iar eu nu voi schita nimic, nu voi simti niciun regret. Apoi, a inceput sa poarte hijab si de atunci nu se gandea decat la ziua judecatii. “

Cu lacrimi in ochi, mama ei a povestit ca “ma uitam la ea si nu imi mai recunosteam copilul. Nu mai avea suflet, era doar o carcasa. Am legat-o de calorifer, sperand ca o voi convinge sa nu plece”.

Aceasta a reusit sa fuga, a stat o perioada in Irak si s-a dus spre Siria. Ea sustine ca “fratii nostril au doborat avionul din Sinai. Si tot fratii nostri au lovit Parisul”. Mai mult, in mesajele ei postate pe internet, aceasta batjocorea familiile victimelor din Paris, spunand ca “noi, musulamnii asa ne simtim mereu”.

Mama ei este disperata si spune ca “e greu sa recunosti ca ai nascut un monstru. As prefer sa nu traiesc decat sa stiu ca sunt mama unei teroriste. Este cumplit pentru orice mama. Daca traieste cu acel barbat, care recruteaza adepti ai Statului Islamic, deja stie prea multe. Nu o vor lasa niciodata in viata”.

 

 

'I gave birth to a monster'

Posted by Daily Mail on Friday, November 27, 2015

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Romania si R. Moldova, puse de ISIS pe lista dusmanilor.
Romania si R. Moldova, puse de ISIS pe lista dusmanilor. "Flacarile razboiului va vor arde in final". VIDEO

Teroristii din Statul Islamic au publicat pe internet un videoclip de propaganda, in care ameninta tarile care formeaza "coalitia diavolilor", care lupta impotriva sa.

10 zile in Statul Islamic. Ce a descoperit un jurnalist german dupa ce a petrecut o saptamana in
10 zile in Statul Islamic. Ce a descoperit un jurnalist german dupa ce a petrecut o saptamana in "inima" gruparii jihadiste

Jürgen Todenhöfer, in varsta de 74 de ani, este un jurnalist cu reputatie impecabila in Germania. Barbatul a calatorit din Turcia in Mosul, cel mai mare oras ocupar de Statul Islamic, dupa luni de negociere cu liderii grupului.
 

"Am inceput cu Parisul si vom termina cu voi". Statul Islamic ameninta doua state cu atacuri fara precedent

Statul Islamic ameninta cu atacuri la Washington, intr-un nou clip de propaganda publicat vineri.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.