William si Kate sunt sot si sotie. Sarut x 2 in balconul palatului

×
Codul embed a fost copiat

Nunta regala a avut si momente inedite: un paracliser de la catedrala Westminister a fost surprins facand mai multe tumbe de bucurie imediat dupa incheierea ceremoniei, iar un calaret a ramas fara cal, speriat de multimea care aplauda mirii.

 

Will si Kate, plecati in luna de miere. Ajung si la Viscri?

N-AI VAZUT LA TV: CALUL REGAL FARA CALARET SI PARACLISERUL CARE FACE TUMBE.

"Degetica" care a furat momentul "sarutului cel mare" intre Will si Kate

Citește și
nunta regala
Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

VEZI AICI SPECTACULOASA ROCHIE DE MIREASA A LUI KATE MIDDLETON

Ceea ce presa a numit deja nunta secolului a permis monarhiei britanice sa-si etaleze atat fastul cat si modernitatea, la 30 de ani de la mariajul printului Charles cu Diana. Compromisul dintre traditie si deschidere este vadit in alianta improbabila dintre cele doua familii: pe de o parte una dintre cele mai vechi dinastii domnitoare din Europa, pe de alta parte, familia Middleton simbol al burgheziei instarite.

Ca sa-si desfete ochii cu nunta secolului, nimeni n-a avut nevoie de invitatie: mobilizarea mediatica din Londra a facut ca nunta sa poata fi vazuta in timp real in toate ungherele planetei.

Catherine si William si-au jurat fidelitate in maiestuosul edificiu gotic Westminster Abbey. Asa cum prevedea programul realizat cu o precizie militara, la 11 fix, ora Londrei, Catherine a pasit in catedrala la bratul tatalui ei, Michael, pe acordurile marsului nuptial nuptial al lui Hupert Parry.

Timp de cateva minute, imbujorata si emotionata mireasa a strabatut aleea centrala a catedralei pana la altar. Trisand putin, cavalerul de onoare a privit in spate ca sa se asigure ca mireasa n-a dat bir cu fugitii.

Rolurile de martori au fost indeplinite de fratii mirilor: printul Harry si Pippa, iar cununia a fost consfiintita de arhiepiscopul de Canterburry, Rowan Williams: "Dragii nostri, ne-am adunat aici in fata lui Dumnezeu si inaintea acestei congregatii pentru a-i uni pe acest barbat si pe aceasta femeie in taina sfanta a casatoriei, care este o institutie respectabila, creata de Dumnezeu insusi si simbolizand uniunea sfanta dintre Christos si Biserica Sa. Daca cineva cunoaste vreun motiv pentru ca acest barbat si aceasta femeie sa nu fie uniti prin casatorie, sa vorbeasca acum sau sa taca pentru totdeauna".

A urmat apoi intrebarea: "William Arthur Philip Louis, o iei in casatorie pe aceasta femeie, sa traiti impreuna dupa legea lui Dumnezeu in taina sfanta a cununiei? O vei iubi si o vei sprijini, o vei onora si ii vei fi alaturi la bine si la rau, fiindu-i numai ei credincios tot restul vietii? "Da", a raspuns William. Catherine Elizabeth, il iei in casatorie pe acest barbat, sa traiti impreuna dupa legea lui Dumnezeu in taina sfanta a cununiei? Il vei iubi si il vei sprijini, il vei onora si ii vei fi alaturi la bine si la rau, fiindu-i numai lui credincioasa tot restul vietii? "Da", a raspuns Kate.

"Eu, William Arthur Philip Louis, te iau pe tine, Catherine Elizabeth, sa imi fii sotie, sa iti fiu alaturi de acum inainte, la bine si la rau, in bunastare sau saracie, bolnav sau sanatos, sa te iubesc si sa te pretuiesc pana cand moartea ne va va desparti, potrivit legii sfinte, jurandu-ti credinta".

In numele egalitatii sexelor, Catherine nu s-a angajat sa i se supuna sotului ei. Asa cum nici Diana n-a facut, in 1981: "Eu, Catherine Elizabeth, te iau pe tine, William Arthur Philip Louis, sa imi fii sot, sa iti fiu alaturi de acum inainte, la bine si la rau, in bunastare sau saracie, bolnava sau sanatoasa, sa te iubesc si sa te pretuiesc pana cand moartea ne va va desparti, potrivit legii sfinte, jurandu-ti credinta."

Cavalerul Harry i-a inmanat lui William verigheta pe care acesta a asezat-o, cu putin efort, pe degetul alesei lui. Nu insa si viceversa, William alegand - ca si bunicul lui - sa nu poarte verigheta.

William si Catherine au semnat certificatul de casatorie in intimitate, avand alaturi doar familiile, in micuta capela Edward confesorul, patron al casatoriilor, situata in spatele altarului. Cuplul a parasit catedrala pe acorduriel marsului imperial de William Waltomn, intepretetat si la casatoria parintilor lui William.

CRONOLOGIA PE ORE

15:25- Printul William si Kate s-au sarutat de doua ori in balconul palatului si au salutat multimea.

15:20- Dupa aparitia in balconul Palatului, Regina Elisabeta si Printul Phillip vor parasi Buckingham si ii vor lasa pe miri sa gazduiasca petrecerea de seara, la care vor tine toasturi fratii lui Kate si William.

15:10- O multime impresionanta de oameni a fost lasata sa intre in curtea Palatului Buckingham. Printii urmeaza sa-i faca aparitia la balcon.

14:30- Mirii au ajuns la Palatul Buckingham.

14:25- Tot alaiul care a parasit catedrala e compus din cinci calesti. In afara de cea cu mirii, intr-una se afla Regina Elisabeta si Printul Phillip, iar in celelalte parintii, domnisoara de onoare si cavalerul de onoare.

14:08 Cei doi miri pleaca in caleasca de la Westminister Abbey.

13:54 Printul William si Printesa Catherine, insotiti de parinti, se indreapta catre o capela interioara unde vor semna registrele de casatorie.

13:52 Cuplul primeste binecuvantarea finala din partea arhiepiscopului.

13:20- Printul William si Printesa Catherine si-au jurat credinta, iar Kate a primit verigheta.

13:08- Kate a ajuns la altar adusa de tatal ei.

13:03- La catedrala incepe ceremonia religioasa.

13:00- Kate Middleton a sosit la Westminster Abbey intr-o rochie crem, dupa cum se speculase, o creatie Sarah Burton, cea care duce mai departe casa de moda a regretatului Alexander McQueen.

12:55- Pippa, sora lui Kate, si domnisoara de onoare principala, este la catedrala impreuna cu celelalte domnisoare de onoare.

12: 47- Regina Elisabeta a ajuns la Westminster Abbey.

12:42- Tatal mirelui, Printul Charles, si sotia lui Camilla au sosit la catedrala. Intre timp, Regina Elisabeta a plecat de la palat.

12:40- Printesele Eugenie si Alexandra, alaturi de Ducele de York sunt deja la Westminster Abbey.

12:33- Mama miresei, Carole, si fratele ei, James, au venit la Westminster Abbey, locul spre care se indreapta deja si microbuzele cu domnisoarele si cavalerii de onoare.

12:30- Invitatii continua sa soseasca. Printre ei, Printul Albert de Monaco si Regina Sopfia a Spaniei.

12:15- Printii William si Harry sosesc intr-o limuzina la Westminster Abbey. Cei doi sunt imbracati in uniforme militare de gala. Au fost condusi in catedrala, iar William s-a oprit sa vorbeasca cu rudele din partea mamei, familia Spencer. Printii se afla intr-o camera privata.

11:54- Mai multi politicieni, printre care fostul prim-ministru John Major, actualul premier David Gordon, dar si primarul Londrei, Boris Johnson, sunt prezenti deja la catedrala.

11.47- Cantaretul Elton John, cel care a scris celebra piesa "Candle in the Wind", dedicata mamei Printului William, Diana, a ajuns la Westminster Abbey. El este insotit de partenerul sau David Furnish.

11:36- Zvonurile de la corespondentii de la hotelul unde se afla mireasa spun ca rochia este o creatie Sarah Burton, succesoarea regretatului designer Alexander McQueen.

11:29- Mr. Bean, pe numele adevarat Rowan Atkinson, a sosit la catedrala. Printre alti abia sositi se numara si inotatorul Ian Thorpe, dar si unchiul Printului William, Contele Spencer, fratele Printesei Diana.

11:15- David si Victoria Beckham au ajuns si ei la Westminster Abbey. Posh poarta o palarie cocheta, iar rochia este albastru indigo, din colectia ce ii poarta numele. Fotbalistul a optat pentru o tinuta Ralph Laurent.

11:11- Prietena Printului Harry, Chelsy Davy, a sosit la catedrala. Este imbracata intr-o tinuta de culoare verde smarald, semnata Alberta Ferreti, pe care criticii au si catalogat-o drept "modesta".

11:07- Rolls Royce-ul cu care Kate va pleca spre biserica se indreapta spre hotel.

11:06- Familia imperiala a Japoniei nu se va afla la Westminster Abbey. Printul Naruhito si Printesa Masako trebuiau sa vina, dar si-au anulat planurile dupa cutremurul urmat de tsunami din 11 martie.

10:55- Cateva microbuze au ajuns la Goring Hotel. Se pare ca in ele se afla cele mai mici domnisoare de onoare. Acestea sunt: Lady Louise Windsor, 7 ani, fiica Contelui si Contesei de Wesses, Margarita Armstrong-Jones, 8 ani, fiica Vicontelui Linley, Grace van Cutsem, 3 ani, fina Printului William, si Eliza Lopes, 3 ani, nepoata Ducesei de Cornwall.

10:40- Primii invitati isi ocupa locurile in catedrala Westminster Abbey.

10:20- Informatie de ultima ora: printul William si Kate Middleton au fost numiti duce si ducesa de Cambridge.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Nunta regala are loc la 66 de ani de la cea a lui Hitler. E cu ghinion
Nunta regala are loc la 66 de ani de la cea a lui Hitler. E cu ghinion

Nunta regala are loc la exact 66 de ani de la cea lui Hitler cu Eva Braun, intr-un buncar din Berlin, nunta regala fiind celebrata la catedrala Westminster, unde au fost oficiate trei dintre dintre cele mai recente casatorii regale incheiate cu divort.

Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati
Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati

Casatoria lui Printului William cu Kate Middleton este, fara indoiala, cel mai important eveniment al anului in Marea Britanie; peste doua miliarde de oameni din intreaga lume vor urmari transmisiunile in direct pe mai mult de 100 de posturi TV.

Proaspat casatoriti. Printul William isi conduce mireasa cu un Aston
Proaspat casatoriti. Printul William isi conduce mireasa cu un Aston

Dupa scena balconului, printul William a plecat cu aleasa inimii intr-o masina Aston Martin vintage decorata ca pentru tineri insuratei. Asta in timp ce sute de invitati participa la o petrecere privata la Buckingham.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.