30 de casaloti esuati pe coasta germana a Marii Nordului, dupa ce au urmarit prada. Ce le-au descoperit biologii in stomacuri

Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 21:11
Categorie: Internaţional
casaloti Germania - Agerpres

Treisprezece casaloti ale caror corpuri au fost gasite pe o plaja din apropierea orasului german Tönning, landul Schleswig-Holstein, aveau in stomac si in intestine cantitati mari de reziduuri din plastic, relateaza DPA.

De la inceputul anului 2016 si pana in prezent, 30 de casaloti au ajuns pe coasta germana a Marii Nordului, inclusiv cele 13 exemplare gasite in landul Schleswig-Holstein.

Puternicele furtuni din nord-estul Oceanului Atlantic au determinat deplasarea calmarilor, iar mamiferele marine si-au urmarit, probabil, prada, pana ce au intrat in ape putin adanci si au ramas esuate, a explicat Prof. Dr. Ursula Siebert.

Este vorba despre tineri masculi cu varste intre 10 si 15 ani si cu greutatea intre 12 si 18 tone. Aparent, nu aveau probleme in ceea ce priveste organele interne si nu prezentau un numar anormal de paraziti. In schimb, animalele prezentau semne de denutritie si, probabil, ultima data mancasera in timp ce se aflau in apele norvegiene, potrivit cercetarilor.

Un casalot cu greutatea de 15 tone trebuie sa consume 450 de kilograme de hrana pe zi, dar cele 13 exemplare ingerasera recent numai plastic. Din stomacurile lor s-au extras, printre altele, o plasa de pescuit de 13 metri lungime si 1,2 metri latime, o parte a unui motor de masina cu lungimea de 70 de centimetri, o parte dintr-un vas din plastic.

Ministrul Mediului din landul Schleswig-Holstein, Robert Habeck, le-a cerut cetatenilor sa fie mai responsabili fata de mediul inconjurator.

casaloti Germania - Agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
casaloti Germania - Agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Japonia a vanat 333 de balene in Antarctica, sub pretextul

Japonia a vanat 333 de balene in Antarctica, sub pretextul "cercetarilor stiintifice". Care ar fi adevaratul motiv

atac Rusia

Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut; sapte persoane au fost rănite

Autorităţile finlandeze anchetează atacul de la Turku drept un act terorist

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

statele unite

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite

Măsuri speciale la Boston, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea dreptului la liberă exprimare

Atac cu o sabie de samurai în Taiwan. Un polițist a fost rănit