Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

23 de persoane suspectate ca fac parte din Statul Islamic, arestate in Turcia. Grupul era insotit de 21 de copii

armata turcia

Militarii turci au arestat 23 de persoane suspectate ca sunt jihadisti ai Statului Islamic si care, impreuna cu 21 de copii, incercau sa treaca ilegal frontiera din Siria in Turcia, informeaza AFP.

Suspectii au fost arestati sambata in timp de incercau sa intre in Turcia pe la granita din zona de sud-est a tarii.

"Au fost prinse 23 de persoane suspectate ca sunt membre ale gruparii teroriste Daesh (Statul Islamic), impreuna cu 21 de copii", a anuntat armata turca intr-un comunicat dat publicitatii duminica.

Turcia le-a cerut aliatilor sai occidentali sa-si intensifice eforturile pentru a stopa fluxul de jihadisti care trec frontiera turca din Siria.

Turcia, care a fost afectata in ultimele luni de o serie de atacuri sangeroase atribuite Statului Islamic, si-a intensificat eforturile pentru a intari securitatea la frontierele sale, iar armata turca opereaza zilnic arestari in randurile combatantilor Statului Islamic care incearca sa intre pe teritoriul turc.

Alti sase presupusi membri ai Statului Islamic au fost arestati vineri. Acestia duceau cu ei si opt copii si au incercat sa treaca ilegal din Siria in Turcia, a precizat armata turca.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 24 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: statul islamic, turcia, siria,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed