11 islamisti, condamnati la inchisoare pe viata in Abu Dhabi. Ce planuiau sa faca in Emiratele Arabe Unite

Ultimul update: Miercuri 30 Martie 2016 07:11
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2016 15:22
Categorie: Internaţional
Abu Dhabi

Curtea pentru Siguranta Statului de la Abu Dhabi a condamnat 11 islamisti la inchisoare pe viata pentru ca pregateau operatiuni teroriste in Emiratele Arabe Unite si voiau crearea unui califat inspirat din Statul Islamic.

Doi membri ai aceleiasi grupari au fost condamnati la cate 15 ani de inchisoare, alti 13 la cate 10 ani, doi la cate cinci ani si sase la cate trei ani, in timp ce sapte au fost achitati, a precizat agentia oficiala de presa din EAU, WAM.

Jurnalistii straini nu au primit permisiunea de a asista la acest proces impotriva a 41 de barbati, intre care patru straini, apartinand 'gruparii teroriste Al Manara', care s-a instalat in luna august a anului trecut la Abu Dhabi, capitala federala a Emiratelor.

Ei au fost acuzati ca au planuit sa atace diferite tinte, inclusiv hoteluri si centre comerciale, si ca au complotat pentru a rasturna regimul cu intentia de a crea un Stat Islamic in Emirate.

Ei au mai fost de asemenea inculpati pentru ca au adus arme in tara si au avut legaturi cu Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida din Siria, dar si cu SI.

Conform editiei online a cotidianului Khaleej Times, condamnatii au fost gasiti vinovati pentru ca "au complotat in vederea comiterii de operatiuni teroriste in tara", pentru ca "detineau arme si munitie cu intentia de a comite atacuri" si pentru ca "au contactat si strans fonduri" pentru Statul Islamic si Frontul Al-Nosra.

EAU sunt angajate din septembrie 2014 in coalitia condusa de SUA ce desfasoara atacuri aeriene in Siria si Irak impotriva jihadistilor SI.

Atacurile atribuite jihadistilor sau persoanelor care se inspira din grupari extremiste sunt extrem de rare in aceasta monarhie bogata in petrol si care duce o politica de 'toleranta zero' fata de islamistii radicali.

Abu Dhabi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Suspectul nr. 3 in cazul atacului din Belgia, arestat si pus sub acuzare. De ce fapte e suspectat jurnalistul Faysal Cheffou

Suspectul nr. 3 in cazul atacului din Belgia, arestat si pus sub acuzare. De ce fapte e suspectat jurnalistul Faysal Cheffou

Lenin

Ucraina a eliminat de pe străzi toate cele 1320 de statui cu Lenin

Donald Trump s-a uitat de 3 ori la Soare fără ochelari în timpul eclipsei

Două trenuri s-au ciocnit în SUA. Zeci de oameni sunt răniți

oi Palatului Buckingham

Proiect ecologic: oi aduse la pascut în parcul de lângă Palatul Buckingham

SUA suspendă acordarea vizelor non-imigrant pentru cetățenii ruși

China se pregăteşte să relanseze unul dintre cele mai rapide trenuri din lume