Gandaci si halate rupte intr-un hotel din Baile Felix, unde camera e 400 de lei pe noapte: "Nu te poti opune naturii"

×
Codul embed a fost copiat

Apele termale, unele dintre marile bogatii naturale ale Romaniei, ar putea sa ne aduca un profit remarcabil, daca ar fi exploatate cu raspundere de oameni carora le-ar pasa sa faca niste planuri inteligente.

In statiunile unde in urma cu 20 de ani oamenii erau fericiti sa ajunga, multe hoteluri au fost lasate in paragina, asa ca romanii s-au reorientat. Astazi, ''Inspectorul Vacanta'' merge in control la Baile Felix, un loc care incearca sa renasca.

La Baile Felix s-au investit in ultimii ani in jur de o suta de milioane de euro. Asa se explica de ce unele hoteluri arata ca in reviste. Din pacate, nu toate. Inca poti sa gasesti gandaci in camere sau halate rupte. In plus, nici statiunea in sine nu respecta un plan urbanistic unitar, iar riscul sa cazi intr-un canal, de exemplu, este destul de mare.

Imagini graitoare au fost surprinse pe balconul unui hotel de 4 stele din Baile Felix. Turistii au platit peste 400 de lei pe noapte ca sa se bucure de un sejur linistit. Cand colo, gandacii se plimba nestingheriti. Asa ca oamenii au cerut explicatii la receptie.

Citește și
carne
Carne expirata si apa infestata, descoperite in Poiana Brasov. Reactia unui patron: "Daca eu nu crap, nu crapa nimeni"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Turista: Sa faceti ceva cu gandacii aia!
Receptionera: Din pacate, cateodata naturii nu poti sa te opui. Azi-noapte s-a dat cu substante, cu elicopterul, prin padure. Fug, fug din padure, dar este un fenomen care se intampla de 2-3 ani la noi. Sunt inofensivi, dar sunt neplacuti. Vara tot timp vin, cand este cald.
Turista: Aseara, va spun, pe plasa erau multi, foarte multi.
Receptionera: Din pacate, asta este. Deci nu o sa va spunem mincini, va spunem realitatea
.

Directorul hotelului este si el la curent cu aceasta problema.

Clientii au fost dezamagiti si de halatele rupte pe care le-au gasit in camera. "Sunt cazuri foarte rare. Avem 4-500 halate noi si 4-500 halate de anul trecut. Bineinteles ca halatele se uzeaza. Ce putem, sortam, dar se intampla sa mai fie un caz dintr-o intamplare", explica angajatii.

Aflata la zece kilometri de Oradea, celebra statiune Baile Felix este un loc al contrastelor. Avem hoteluri noi, refacute din temelie, in care s-au investit in ultimii zece ani peste 100 de milioande euro, dar si hoteluri in paragina.

Pentru ca nimeni nu se ingrijeste de felul in care se prezinta statiunea, pericolele sunt peste tot. "Aici, canalizarea e descoperita. Cineva a luat capacul. S-au strans o gramada de gunoaie. Cineva poate pica in groapa asta. Este fix intre hoteluri. Noaptea poti sa nu o vezi, te poti rani aici", explica reporterul Pro TV.

Pe de alta parte, cei care se cazeaza in locuri inca nerenovate spun ca s-au intors in timp.

La cateva sute de metri, altii stau la 4 si 5 stele, in locuri care rivalizeaza cu cele din strainatate. Unul dintre hoteluri a fost construit pe locul unuia care ajunsese o ruina.

Diana Antonescu, reprezentant marketing: "Beneficiaza de un aquapark, de 14 piscine, doua tipuri de sauna, un centru balnear si de recuperare, de un SPA ultramodern si foarte multe evenimente de divertisment. S-au investit aproximativ 30 de milioane de euro."

Proprietarii si au dat seama ca fara investitii serioase nu pot face profit. Doar asa au reusit sa ii tina aici pe cei tentati de Ungaria vecina.

Turistii platesc intre 400 si 600 de lei pe noapte.

Sute de mii de euro s-au investit si intr-un complex de doua stele. O camera costa 200 de lei pe noapte, iar cei mai multi turisti vin prin casa de pensii.

Datorita climei blande si a apelor binefacatoare, in lacurile din zona cresc iar nuferi, dupa ce multa vreme biologii s-au temut ca vom ramane si fara aceasta comoara. 

Baile Felix ramane cea mai mare statiune termala din tara. Apele binefacatoare au intre 20 si 50 de grade Celsius si un continut ridicat de saruri minerale. In total, aici sunt peste 5.000 de locuri de cazare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Peisaj dezolant in Ranca, statiunea fara drumuri si cosuri de gunoi:
Peisaj dezolant in Ranca, statiunea fara drumuri si cosuri de gunoi: "Ne pare rau ca am investit aici". Ce spun autoritatile

Avem multe locuri frumoase care atrag turisti ca pomul laudat. Dar prea putine au fost dezvoltate cu cap. Nu este suficient sa apara hoteluri si pensiuni, mai este nevoie si de infrastructura.

Carne expirata si apa infestata, descoperite in Poiana Brasov. Reactia unui patron:
Carne expirata si apa infestata, descoperite in Poiana Brasov. Reactia unui patron: "Daca eu nu crap, nu crapa nimeni"

Poiana Brasov este una dintre statiunile de top de la noi. Nu te astepti ca odata ajuns acolo sa bei apa infestata ori sa primesti alimente expirate.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.