CAMERA ASCUNSA. Diferentele dintre pozele de pe internet si adevarata situatie de la pensiuni. "Carnea e expirata de 6 luni"

×
Codul embed a fost copiat

In Romania, unii dintre cei care ofera servicii si-au facut un obicei si isi bat joc de banii oamenilor. Intalnim situatii scandaloase peste tot: in primarii, spitale, pe strada, dar chiar si la particulari.

Inspectorul Pro incearca sa schimbe mentalitati, iar dumneavoastra puteti face la fel. Nu ii lasati nepedepsiti pe cei care va nedreptatesc si trimiteti dovezile pe adresa Stirilor Pro TV.

Se apropie vacanta de iarna, asa ca multi isi doresc o saptamana la munte. Evident, in conditii decente, nu ca acelea pe care le-am gasit pe Valea Prahovei si in judetul Brasov.

Multi profita de succesul urias de care se bucura agroturismul si le ofera turistilor conditii greu de acceptat. Asadar, fiti atenti unde mancati si unde va cazati.

Un barbat este revoltat pentru ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a gasit, in bucataria restaurantului pe care il reprezinta, carne expirata din luna iunie.

Citește și
vacanta 1 decembrie
Incepe minivacanta de 1 decembrie. Ce oferte de cazare le-au pregatit turistilor proprietarii de pensiuni
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Inspectorii ANPC sustin ca aceasta ar fi putut ajunge in farfuriile clientilor, care ar urma sa vina in Paraul Rece.

Sorin Susanu, ANPC: "Aici discutam de carne tocata de porc expirata de 6 luni de zile. Peste a carei provenienta nu o cunoastem. Asta e carne de porc.

Reporter: "Care e explicatia pentru care exista carne expirata?"

Sorin Susanu: "Nu stiu, daca e o cantitate atat de insemnata. Nu vor sa comenteze."

Vacantele de iarna bat la usa, iar turistii se vor indrepta in numar mare, catre munte. Multi vor opri cu incredere pentru o masa calda, fara sa stie ca o parte din "bunatatile" pe care le comanda pot fi deja expirate. Iata un alt caz, tot din Paraul Rece.

Sorin Susanu: "Aici e expirata din 12.11, branza grasa proaspata de vaci. Smantana la fel, expirata. Astea probabil provin din gospodaria proprie fara elemente de identificare."

Potrivit legii, orice local sau restaurant care este gasit cu mancare stricata risca sa fie suspendat. Iar in acest caz, exact asta s-a intimplat.

Sorin Susanu, ANPC: "Telemeaua asta nu arata deloc bine, nu stim cand expira."

Reporter: "Cu carnea asta ce faceau?"

Sorin Susanu: "Asteptau clienti pentru a le-o vinde".

Reporter: "Sub ce forma?"

Sorin Susanu: "Ciorba sau in alte variante. Si majoritatea painii are termenul depasit. Am decis suspendarea activitatii. Nu cred ca poate sa existe o explicatie pentru ca sunt zeci de kg de alimente expirate."

Asadar, mare atentie la locul pe care vi-l alegeti pentru petrecerea vacantelor de iarna. Pentru ca exista riscul ca in spatele unor poze frumoase, de pe internet, sa se ascunda conditii greu de acceptat.

Ceea ce ar trebui sa fie o vacanta placuta si relaxata, pe Valea Prahovei, se poate transforma rapid intr-un cosmar.
Arata cat interes isi dau unii proprietari de pensiuni. Turistii care vor ajunge in acest loc trebuie sa se inarmeze cu rabdare.

Pana va raspunde cineva, aveti grija la scarile darapanate si uitati-va atent la conditiile de cazare.

Camera ascunsa

Reporter: "Sarut mana! E deschisa pensiunea?"

Proprietar pensiune: "Da"

Reporter: "Cat costa?"

Proprietar: "Sa vedem. 90 de lei camera dubla".

Reporter: "Fara mic dejun, nu?"

Proprietar: "Cu o jumatate de zi inainte dam drumul la caldura. De exemplu, daca dam acum pana diseara se face cald. Pai uitati-va ca acum sunt 7 grade."

Turistii sunt primiti in camere mici, iar pe paturi sunt asezate prosoape vechi si uzate. Cat despre terasa si aceasta este murdara si subrezita.

De altfel, multi dintre turistii care au ajuns in aceasta pensiune s-au plans la ANPC si pe forumurile de pe internet de conditiile de cazare.

Asadar va trebui sa fiti atenti unde mancati, unde dormiti, dar si la produsele asa-zis traditionale pe care vreti sa le cumparati.

Si asta pentru ca nu intordeauna ceea ce gasiti pe marginea drumului provine din gospodarii. Inspectorii ANPC atrag atentia ca exista multi vinzatori care cumpara produse din comert - cum ar fi sucuri artificiale, pline de zahar - le schimba eticheta si le revand apoi ca produse naturale.

Altfel, agroturismul merge bine. Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, la 31 iulie 2016, existau 2028 pensiuni agroturistice.

Vorbim practic de segmentul din turism cu cea mai mare crestere din ultimii 2 ani.


 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Suma cheltuita de romani la munte, in vacanta de Paste. 85% din locurile de cazare au fost ocupate
Suma cheltuita de romani la munte, in vacanta de Paste. 85% din locurile de cazare au fost ocupate

Si operatorii in turism de la munte sunt incantati de bilantul de la finalul Vacantei de Paste.

Incepe minivacanta de 1 decembrie. Ce oferte de cazare le-au pregatit turistilor proprietarii de pensiuni
Incepe minivacanta de 1 decembrie. Ce oferte de cazare le-au pregatit turistilor proprietarii de pensiuni

A inceput oficial vacanta de 1 decembrie. Cei care isi vor petrece aceste patru zile libere la munte au toate motivele de bucurie. Se vor bucura de un peisaj splendid de iarna, dar si de targuri de Craciun.

Ofertele programului
Ofertele programului "O saptamana la munte". Zeci de pensiuni si hoteluri au "taiat" preturile de cazare la jumatate

Zeci de pensiuni si hoteluri de la munte au taiat preturile de cazare la jumatate. In doar 2 zile se da startul programului "O saptamana la munte", iar cei care isi pot lua liber de la serviciu sunt invitati sa petreaca un sejur de vis, cu bani putini.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.