Un inger care isi ia zborul. Monumentul din fata clubului Colectiv reprezinta un simbol al durerii, dar si al sperantei

×
Codul embed a fost copiat

Un inger care isi ia zborul spre cer luand cu el sufletele minunate ale celor 64 de tineri, care au pierit in incendiul de la Colectiv. Un simbol al durerii celor care au ramas sa-i planga, dar si al sperantei ca moartea lor va schimba ceva in Romania.

Este vorba de monumentul amplasat in fata clubului Colectiv la un an de la tragedie. Duminica se vor tine slujbe de pomenire in toate bisericile si mii de oameni si-au anuntat participarea la un mars al tacerii in centrul Capitalei.

Cativa dintre parintii care si-au pierdut copiii in tragedia din Colectiv s-au intors la clubul groazei. Cu ochii in lacrimi, au privit cum acolo se inalta simbolul durerii lor.

Pe semisfera de la baza statuii sunt gravate 1300 de litere. Sunt numele celor 64 de tineri care au murit in incendiul de la Colectiv, statuia este un monument al durerii, dar totodata al sperantei ca o astfel de tragedie nu se va repeta.

Eugen Iancu, tatal unui baiat care a murit: "Dorim aici sa transmitem ideea de zbor, de plecare, sufletul lor de aici s-a ridicat si acest inger isi ia cumva zborul spre lumina lasand in urma o dara a durerii, pe spate intre aripi, e un desen al durerii cand tinerii nostri erau unii peste altii, arsi, afumati.''

Citește și
colectiv
Cum au fost folosite cele 2 milioane de euro stranse in Campania "Noua ne pasa", lansata de Pro TV si Crucea Rosie
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Monumentul cantareste aproape 5 tone si a fost sculptat in mai putin de 2 luni.

Sculptor: "Baza este arborele vietii care i-a cuprins pe toti, dar care de fapt s-a frant, arborele lor s-a dus cu acest giulgiu si cu pozitia aceasta a ingerului de a pleca in cer, aparent este un inger, dar este de fapt un simbol al zborului catre alte lumi, catre alt univers''.

Aici, pe Pamant, parintii victimelor asteapta sa se faca dreptate.

Eugen Iancu, tatal unui baiat care a murit: ''Eu astept sa vad vinovatii ca nu mai sunt in libertate, au murit prea multi oameni, sa vezi dupa un an ca nu e nicun om in arest, niciun proces inceput, nu, oamenii astia trebuie sa plateasca si trebuie sa plateasca repede. Nu vreau sa moara de batranete inainte sa se incheie procesul''.

Socul Colectiv a unit romanii intr-o suferinta comuna. Vineri seara, supravietuitorii s-au reunit ca o mare familie, la un concert caritabil, pentru a-i ajuta pe cei care au în continuare nevoie de recuperare.

Marian Leusteanu, Supravietuitor Colectiv: "La un an de la acea nenorocire, eu vreau sa cred ca este o seara in care sarbatorim viata, bucuria de a fi impreuna si le multumim tuturor care sunt acolo sus."

Si sambata aceasta si duminica vor fi concerte, iar toti banii stransi vor fi donati ranitilor.

Catalin Scanteie, voluntar: "Sunt 20 de formatii, Copact, Talisman, Florin Chilian, dar si cinci formatii care au o legatura mai speciala cu Colectiv, au pierdut un membru al trupei in noaptea de la Colectiv sau au in trupa un supravietuitor."

Un alt monument dedicat memoriei victimelor din Colectiv va fi sfintit, duminica dimineata,  in curtea bisericii Sfântul Nicolae - Brosteni, cea mai apropiata de locul tragediei. Se va tine apoi o slujba de parastas in fata clubului, si slujbe de pomenire vor avea loc in toate parohiile patriarhiei.

Totodata duminica, de la ora 13, este programat un mars tacut, de la Piata Universitatii catre Colectiv. Peste patru mii de oameni si-au anuntat pe Facebook prezenta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Povestea lui Tedy, pasarea Phoenix din Colectiv, data afara din spitalul AKH din Viena:
Povestea lui Tedy, pasarea Phoenix din Colectiv, data afara din spitalul AKH din Viena: "Aveam bandaj de 6 cm grosime"

1 an de la Colectiv. Este vineri seara, iar tinerii se pregatesc sa se vada cu prietenii, sa mearga la concerte in cluburi si sa se bucure de viata.

Cum au fost folosite cele 2 milioane de euro stranse in Campania
Cum au fost folosite cele 2 milioane de euro stranse in Campania "Noua ne pasa", lansata de Pro TV si Crucea Rosie

Mii de oameni s-au mobilizat dupa incendiul din Colectiv si au facut donatii in cadrul campaniei "Noua ne pasa! Impreuna daruim speranta!", initiata de PRO TV si de Crucea Rosie. S-au strans astfel aproape doua milioane de euro.

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:
Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:"Se stie ca sistemul medical e varza, suntem condusi de hiene corupte"

DURERE SI REVOLTA COLECTIVA, partea a III-a. La un an distanta de la tragedia din Colectiv nimeni nu a raspuns pentru greselile petrecute atunci.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.