Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Gestul impresionant facut duminica in fata Colectiv, la ora 22:32, cand s-a declansat tragedia in urma cu un an

Embed:

Cu ochii in lacrimi, sute de oameni au aprins duminica seara lumanari in amintirea celor 64 de tineri care au murit in urma tragediei din Colectiv.

A trecut un an de atunci, dar durerea pare sa fie la fel de apasatoare, iar nemultumirile nu au disparut.

In Bucuresti, duminica seara, la fix un an de cand incendiul s-a declansat in clubul mortii, a fost pastrat un moment de reculegere.

La ora 22:32, linistea apasatoare din Piata Bucur din Bucuresti a fost spulberata de aplauze dureroase. Momentul a marcat un an de cand iadul s-a dezlantuit in Colectiv si a furat 64 de suflete nevinovate.

Acum, sub ochii inlacrimati ai celor adunati acolo, un reflector a luminat clubul. In amintirea victimelor, au fost lansate si lampioane spre cer.

Tanar: "Toti am pierdut pe cineva. Erau niste oameni asa frumosi. Nu am cuvinte. Nu pot sa spun prea multe.”

Tanar: "E oribil. Intr-un an de zile nu am observat nicio diferenta in tot ce se intampla."

O mare de lumanari a impanzit duminica seara locul in care acum un an se ducea o lupta contracronometru. Si fiecare si-a indreptat gandurile bune spre cei loviti atat de brutal de soarta.

Tanara: "Imi e foarte greu si mie pentru ca ma gandesc la familiile celor care au pierdut oameni aici. Cel mai tare doare ca nimic nu s-a schimbat si nici nu cred ca o sa se schimbe nimic in tara asta."

Tanara: "Ne gandim la ei si... nu pot sa zic, sunt emotionata. N-as vrea sa fiu in pielea rudelor."

Si premierul Dacian Ciolos a aprins o lumanare si a adus un buchet de flori."Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au plecat in seara aceea si Dumnezeu sa le dea capacitatea sa ierte celor care au ramas. Sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de alta parte sunt multe lucruri despre care nu indrazneam sa vorbim."

Si ministrul finantelor publice, Anca Dragu, le-a fost alaturi celor care s-au adunat pentru a comemora victimele tragediei din Colectiv.

Zeci de oameni s-au adunat si in Piata Victoriei din Timisoara. Au aprins candele si au inaltat rugi fierbinti catre cer.

Femeie: "O lumina pentru durerea parintilor si prietenilor care si-au pierdut bucati din suflet, practic. Pe care nu le vor primi niciodata inapoi. O lumina pentru linistea noastra, a celor care speram ca aceste lucruri sa nu se mai intample niciodata."

Tanar: “Unele lucruri da, alte lucruri din pacate au ramas la fel. Traim cu speranta zi de zi. "

Scene emotionante s-au derulat si la Arad.

Tanara:"Numai parinte sa nu fii in momentele astea. Mi-am pierdut un prieten acolo, deci se poate intampla oriunde."

Barbat: "Totul a fost in van. Nu intereseaza pe nimeni decat de viata lor, ceilalti suferind...absolut nimic."

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 31 Octombrie 2016
Citeste mai multe despre: colectiv, un an, bucuresti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed