Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

×
Codul embed a fost copiat

Povestea Goodbye to Gravity nu a murit și va continua să rămână în sufletele celor care apreciază muzica, inclusiv prin intermediul noilor generații.

Copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți au avut parte recent de o surpriză emoționantă, după ce au primit în dar o chitară ... specială.

Este vorba despre chitara la care a cântat Mihai Alexandru, fost chitarist la trupa Goodbye to Gravity, chiar în seara care a a avut loc ultimul concert din clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul în urma căruia au murit 65 de oameni.

Mama lui Mihai a decis să doneze această chitară copiilor din Rădăuți, care sunt pasionați de muzică și vor să învețe să cânte cât mai bine, dar nu dispun de mijloacele financiare necesare.

Flăcările din acea seară tragică i-au distrus corzile, însă, după ce a fost găsit in clubul distrus de incendiu, instrumentul muzical a fost recondiționat, iar acum este într-o stare bună, gata pentru a fi folosit în noi concerte.

Citește și
victime Colectiv
2 ani de la Colectiv. Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, în memoria victimelor
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

”Chitara ne vine mănușă pentru nevoile noastre, sună fantastic și este emoționant să o ții în mână, cunoscând povestea. Are o altă încărcătură.” - spune Dan Arhire, care îi învață pe copii să folosească instrumentele la așezământul Sfântul Leontie.

Pe 30 octombrie 2015, membrii trupei Goodbye to Gravity n-au mai apucat să iasă din clubul în care s-a dezlănțuit infernul. Împreună cu chitaristul Mihai Alexandru a murit și iubita lui, Cătălina.

Cu o zi înainte de tragedie, pe pagina sa de Facebook, zeci de prieteni îi urau La Mulți Ani.

Mișu abia aștepta concertul pentru lansarea celui de-al doilea album, ”Mantras of War”. Iubita lui, Cătălina, îi era alături. Se bucurau împreună de succesul trupei Goodbye to Gravity.

Artiștii aveau fani care îi iubeau și un turneu programat în toată țară. 

Cu câteva zile înainte de concert Cătălina, iubita chitaristului Mișu scria pe Facebook: “Calitatea noului album “Goodbye To Gravity” arată puterea perseverenței dar, mai important, demontează prejudecățile despre metalul românesc. La sfârșitul săptămânii sărbătorim rezultatul muncii din ultimii doi ani ... de acasă, de la sala de repetiții și din studioul de înregistrări a unor oameni minunați!”

Din păcate, concertul așteptat cu atâta drag de Cătălina, a fost ultimul pentru ea, pentru trupa Goodbye to Gravity, prietenii ei și mulți dintre fanii trupei.

Nimic nu-i va aduce înapoi pe membrii trupei Goodbye to Gravity, însă muzică lor va rămâne pentru totdeauna în sufletele celor pasionați de rock în România.

Povestea merge mai departe

Chitara lui Mihai Alexandru a ajuns acum la copiii din așezământul Sfântul Leontie. Povestea emoționantă a acestor copii a fost spusă în emisiunea ”România, te iubesc” de Alex Dima.

La Rădăuți, copiii sunt învățați să facă performanță, fac meditații pentru admiterea la liceu și examenul de bacalaureat, iau lecții de muzică, învață să cânte la instrumente și fac ateliere de pictură.

Picturile lor au fost premiate peste graniță și au început să fie căutate de amatorii de artă.

Tot acolo, ei sunt învățați să se autogospodărească și sunt pregătiți pentru viața de familie - o noțiune străină pentru mulți dintre ei, după ce au trăit într-un mediu abuziv.

Lupta pentru a păstra acest așezământ funcțional este una continuă, iar Părintele Iustin, directorul acestui loc, se lovește de probleme care de cele mai multe ori vin din legislația defectuoasă. Cheltuielile ajung și la 250.000 de lei pe lună, o parte din bani vin de la stat, însă NU sunt suficienți.

El încearcă să facă rost de fonduri europene pentru a continua ”miracolul de la Rădăuți”. Copiii ajung în acest așezământ prin decizii ale instanțelor de judecată, însă și aici legislația ridică probleme, iar una dintre cele mai mari cu care se confruntă este cea a părinților care vin și cer copiii înapoi acasă. 

Contact așezământ:

www.sfantulleontie.ro
Telefon: 0330/566.441
[email protected]

Donații:

RO04RNCB0241123543990001 (LEI)
RO74RNCB0241123543990002 (EUR)

Titular: FUNDAŢIA „SFINŢII IERARHI LEONTIE ŞI TEODOSIE”

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
În memoria lui Teo. GALERIE FOTO cu Goodbye to Gravity - imagini surprinse de Teodora Maftei
În memoria lui Teo. GALERIE FOTO cu Goodbye to Gravity - imagini surprinse de Teodora Maftei

Teodora Maftei, cunoscută de apropiați drept Teo, a fost prietena celor din trupa Goodbye to Gravity și fotograful lor la multe concerte și evenimente. Teo a murit la spital, în noiembrie 2015, din cauza rănilor suferite în urma incendiului din Colectiv.

2 ani de la Colectiv. Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, în memoria victimelor
2 ani de la Colectiv. Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, în memoria victimelor

Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, dedicate victimelor incendiului din Colectiv, cu ocazia comemorării a 2 ani de la producerea acestei tragedii, care a îndoliat o țară întreagă.

La aproape 1 an de la tragedie, Goodbye to Gravity lanseaza un clip nou:
La aproape 1 an de la tragedie, Goodbye to Gravity lanseaza un clip nou: "In 30 octombrie, speranta s-a transformat in scrum"

Pe pagina de Facebook a trupei Goodbye to Gravity a fost postat primul mesaj dupa tragedia din Colectiv, in urma careia patru din membrii trupei si-au pierdit viata, iar cel de-al cincilea inca se recupereaza.

Legi fara cap pentru copiii fara parinti.
Legi fara cap pentru copiii fara parinti. "Vin inapoi numai paduchi, batuti si speriati, si nu-i putem primi"

SALVATORII DE SUFLETE, partea a III-a. Ce se petrece la Radauti trebuie sa ne dea tuturor de gandit. Copiii au nevoie de dragoste si modele pentru a sti cum sa se comporte la randul lor in societate atunci cand vor ajunge oameni maturi.

"Cand l-am vazut prima data pe tata, am fugit". Povestile incredibile de viata ale copiilor din asezamantul de la Radauti

SALVATORII DE SUFLETE, partea a II-a. Dragostea pe toate le rabda, spunea Apostolul Pavel. Iar maica Ecaterina urmeaza acest indemn. Ii inconjoara pe copii cu dragoste si ii pregateste pentru viata de familie. o notiune straina pentru multi dintre ei.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.