Filmul protestelor uriase din Capitala si din tara. "Suntem hotarati sa campam in Piata Universitatii" FOTO SI VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Romanii s-au facut din nou auziti miercuri seara. Peste 65.000 in strada au fost strada in toata tara. Peste 35.000 doar in Bucuresti.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Piata Universitatii din Capitala a fost iarasi punctul in care oamenii s-au strans sa ceara respect si dreptul la normalitate. Pentru victimele din tragedia de la Colectiv, pentru ei insisi, pentru copiii lor, pentru noi toti.  De aceasta data, din piata, protestatarii nu au mai mers la Guvern, ci la Palatul Parlamentului si au cerut din nou schimbare. Unul langa altul, mai intai cateva sute, apoi mii si mii de oameni au format o multime uriasa, in Piata Universitatii, din Capitala. O multime care a ales sa mai taca si care cere schimbarea intregii clase politice.

Protestatar: "Acum ar putea fi un moment de renastere nationala. In tot timp asta, am vazut cum niciunul din clasa politica nu s-a uitat catre mine, catre tine, catre noi. Imi doresc un alt partid politic, unul curat!"

Piata Universitatii, 04.11.2015

Posted by Bucuresti Optimist on Wednesday, 4 November 2015

Protestatar: "As vrea ca oamenii sa fie mai politicosi. Chiar imi pare rau de ce s-a intamplat vineri seara. Si chiar mi-as dori sa se schimbe Romania, sa fie mai civilizata."

Citește și
Proteste Timisoara
Proteste in toata Romania si in strainatate. Zeci de mii de oameni au cerut si demisia parlamentarilor. "Trezirea, Romania!"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Dupa aproape o ora, multi au pornit spre Palatul Parlamentului. Din nou, si-au exprimat punctul de vedere, la unison, iar glasul lor a devenit din ce in ce mai puternic.

Protestatar: "Am 20 de ani, sunt foarte tanara. Noi nu am fost invatati ce e aia cultura civica in scoli. Tocmai de asta nu stiu sa va spun exact. Vreau sa vina niste oameni corecti care sa vada interesul poporului si nu al lor!"

 

"De maine seara suntem hotarati sa campam in Piata Universitatii". Rezumatul unei nopti in care 70.000 de oameni au iesit in strada in toata Romania ---> http://goo.gl/HBQPmg

Posted by StirileProTV on Wednesday, 4 November 2015

Protestatar: "Mi se pare extraordinar si groazanic pentru ca s-au strans atatia. Groaznic pentru ca au fost incidente care au dus aici si minunat pentru ca toata lumea are un gand comun, sa schimbe ceva in tara asta."

Protestatar: "Sa se schimbe tot ce se intampla. Exact ce se striga si in strada. Toata mizeria politica, pentru ca toti sunt o apa si un pamant."

Protestatar: "Noi suntem oarecum batrani. Am imbatranit frumos! Am fost generatie de sacrificiu. Datorita voua se intampla aceasta renastere."

Protestul s-a incheiat in miez de noapte, dupa 6 ore, intr-o liniste apasatoare. Oamenii si-au plecat capul, s-au asezat in genunchi pe asflat si s-au rugat pentru victimele din infernul de la Colectiv.

Si in restul tari, au rasunat aseara cu putere vocile a peste 30.000 de romani. "Nu e suficient! Vrem schimbarea intregii clase politice!", spun ei satui de hibele din sistem si de cei care se ascund dupa functii. La Constanta, Sibiu, Timisoara, Bacau, Galati, scenariul a semanat cu cel din Bucuresti - au fost mii de oameni, hotarati sa se faca auziti.

Solidari cu cei care, in Bucuresti, au strigat pentru schimbare, si in Galati, oamenii au iesit in strada.  In fata Catedralei din oras, multimea a ridicat spre cer lumina, in semn de respect pentru victimele din clubul Colectiv. Si constantenii s-au mobilizat.

"Rabdarea noastra a ajuns pana la capat. Tristetea si revolta nu ne mai lasa sa inchidem ochii", spun constantenii care au iesit in miercuri seara pe strada. Vor o tara sigura, vor legi care sa-i apere.

Cu steaguri, pancarte si lozinci pregatite, peste 3000 de oameni au iesit in strada sa protesteze, si in Cluj Napoca.

Protestatar: "Demisiile de astazi nu rezolva problemele de fond ale sistemului."

In Piata Victoriei, din Timisoara, au fost aseara 6000 de oameni.

Protestatar: "Pe noi ne incalzeste sa vedem ca sistemul ia o intorsatura buna si totul e corect. Si pana la urma pentru se s-a luptat in '89 sa se respecte."

Iar imaginile surprinse in Bacau seamana izbitor cu cele din Capitala. O multime impresionanta de oameni a iesit in strada. Cu hotarare, si-au exprimat punctul de vedere si tinerii din Targu Jiu. La Sibiu, peste 3000 de oameni s-au strans in Piata Mare, apoi timp de doua ore, au marsaluit pe strazile orasului.

Protestatar: "Nu e suficient! Nu putem fi cumparati cu doua demisii! Nu ne mai prostesc asa! Vrem schimbarea intregii clase politice!"

Nici la Ploiesti, Baia Mare, sau Targu Mures, oamenii nu au ramas indiferenti.

Manifestatii in toata tara impotriva politicienilor si in memoria victimelor de la clubul Colectiv

Peste 20.000 de manifestanti au participat, miercuri seara, la proteste de strada in Piata Universitatii, la Palatul Parlamentului si la clubul Colectiv din Bucuresti, ei scandand impotriva politicienilor si in memoria victimelor care au murit in urma incendiului. Dupa ora 18:00, manifestantii au ocupat mijlocul bulevardului Nicolae Balcescu, circulatia rutiera in zona fiind intrerupta.

Protestatarii au afisat pancarte pe care se putea citi: "Pentru crima si hotie, noi va vrem la puscarie", "Jos labele de pe justitie", "Iohannis nu uita, tara nu este a ta". Au scandat lozinci impotriva clasei politice - "Jos sistemul mafiot", "Toate partidele, aceeasi mizerie", "Nicaieri justitie, peste tot coruptie", "Jos Parlamentul", "Parlament penal, mars la tribunal".

Cei mai multi s-au deplasat apoi catre Piata Constitutiei, unde a fost afisat un banner cu mesajele "De 26 de ani, furati prin rotatie", "Groparii Romaniei". Ei au scandat "Parlament penal", "Dizolvare", "Plecati cu totii", "Demisia", "Hotii, hotii". Manifestantilor le-au fost impartiti fluturasi prin care oamenii sunt indemnati sa aplice pe o platforma online, sa faca nominalizari si sa voteze persoane in diferite functii de conducere si administrare.

"Degeaba ii dam jos pe astia de acum daca nu gasim pe altii mai buni care sa le ia locul. Nu trebuie lasati oameni incompetenti sa ajunga la putere pe spinarea noastra. Impreuna putem gasi si sustine oameni corecti, care merita acele functii. Oamenii care isi asuma responsabilitati in fata poporului, nu a partidelor politice", scria pe fluturasi.

Ulterior, protestatarii s-au reunit in Piata Universitatii. Circulatia in centru a fost blocata in perimetrul dintre Calea Victoriei si Piata Rosetti iar Pasajul Unirii a fost inchis circulatiei. Unii au aprins candele si adus flori la statuia lui Gheorghe Lazar din fata Universitatii din Bucuresti.

Majoritatea celor din strada erau tineri care discutau despre locuri de munca, situatia economica, unii dintre ei spunand ca ar fi necesar un guvern tehnocrat, mesaj pe care l-au scris pe mai multe pancarte. Mai multi participanti au fluturat steaguri tricolore. Altii purtau mesaje pe pancarte: "Schimbarea e in noi", "Romania, trezeste-te!", "Nu stati la balcoane, ca muriti de foame!".

Dupa ora 23:00, manifestantii au inceput sa se disperseze. Au afisat in continuare mesaje impotriva politicienilor "Nu schimbam un nume, ci un sistem", "Suntem un mare Colectiv contra unui Guvern abuziv", "Nu plecam acasa, ingerii nu ne lasa", "Luati spagi de milioane si romanii mor de foame", "Vrem democratie, nu doar pe hartie", "Integritatea incepe cu noi", "Ne-am saturat, de-aia ne-am adunat".

Apoi, a fost tinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv si s-a rostit "Tatal nostru".

Aproape de miezul noptii, circulatia rutiera a fost reluata la rondul de la Universitate, astfel ca jandarmii nu au mai permis protestatarilor sa intre in intersectie. Cateva sute de persoane au ajuns la miezul noptii la clubul Colectiv, unde au pastrat mai multe momente de reculegere si au spus "Tatal nostru". Au citit traducerea melodiei semnate de cei de la Goodbye for Gravity care cuprinde versul "Ziua in care vom ceda e ziua in care vom muri".

Au strigat "Colectiv, Colectiv", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "Cinste lor, cinste lor eroilor", "Piedone, venim", "Vrem schimbare", "Ce vrem noi e si pentru voi", "Pacat, pacat de sangele varsat", "Libertate, libertate", "Nu vrem sa ne razbunam, vrem doar dreptate", "De maine seara suntem hotarati sa campam in Piata Universitatii", "Nu plecam pana nu se face dreptate". Reprezentantii Jandarmeriei si ai Politiei au asigurat masurile de ordine din zona. La fata locului au fost si reprezentanti ai presei straine.

Mii de oameni au protestat, miercuri seara, in mai multe orase din tara

- Timisoara: La miting au participat circa 5.000 de persoane, potrivit mai multor estimari neoficiale, iar tinerii au spus ca vor mai veni si in serile urmatoare.

- Iasi: Aproximativ 5.000 de persoane au iesit in strada la Iasi pentru a protesta in memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti;

- Cluj-Napoca: Circa 3.000 de persoane au participat la un mars de protest impotriva clasei politice, desfasurat in zona centrala.

- Bacau: Aproximativ 2.200 de bacauani au protestat in Piata Tricolorul, cerand demisiile tuturor parlamentarilor, ale persoanelor cu functii de conducere din administratia locala si judeteana si organizarea de alegeri anticipate.

- Alba Iulia: Peste o mie de persoane au participat la un miting si mars de protest, la finalul actiunii o parte dintre cei prezenti deplasandu-se spre locuinta primarului Mircea Hava, unde au scandat "Iesiti din casa, daca va pasa!".

- Buzau: Cei peste o mie de tineri care au manifestat s-au retras in liniste in jurul orei 22,00, dupa un mars de peste cinci kilometri pe traseul Piata Dacia - Prefectura - Spitalul judetean - Piata Dacia.

- Braila: Peste 1.000 de persoane au protestat in Piata Independentei, scandand mesaje cum ar fi 'Libertate' si 'Salvarea Romaniei'.

- Oradea: Aproape o mie de persoane, majoritatea tineri, au iesit pe strada in semn de solidaritate cu victimele incendiului de la Colectiv si pentru a protesta impotriva guvernantilor.

- Targoviste: Aproximativ 500 de persoane au iesit in Piata Tricolorului, scandand ''Uniti salvam toata Romania!'', ''Colectiv'', ''Iesiti din casa daca va pasa!''.

- Ramnicu Valcea: Peste 500 de valceni au cerut in Piata Revolutiei alegeri anticipate si dizolvarea Parlamentului, acestia sustinand ca nu este suficienta doar demisia guvernului.

- Baia Mare: Peste 300 de persoane au manifestat in zona centrala, aratandu-se solidari cu alte proteste din tara.

- Tulcea: Aproape 100 de persoane au participat pe strazile orasului Tulcea la un mars de solidaritate cu familiile victimelor incendiului

- Suceava: Aproximativ o suta de persoane, majoritatea tineri, au participat la un mars de doliu in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv din Bucuresti.

Sursa foto: Agerpres
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Manifestatiile din Romania, sustinute de romanii din strainatate.
Manifestatiile din Romania, sustinute de romanii din strainatate. "Nu va lasam singuri", s-a strigat la Paris si Londra

Ecoul manifestatiilor din Romania este puternic si dincolo de granite. Si la Paris si Londra, sute de romani au iesit miercuri seara in strada, in semn de solidaritate cu cei care au protestat in tara.

Proteste in toata Romania si in strainatate. Zeci de mii de oameni au cerut si demisia parlamentarilor.
Proteste in toata Romania si in strainatate. Zeci de mii de oameni au cerut si demisia parlamentarilor. "Trezirea, Romania!"

Pentru a doua zi la rand, zeci de mii de oameni au iesit in strada, cerand schimbarea clasei politice din Romania si sa fie respectati.

CORUPTIA UCIDE: Peste 35.000 de oameni au ocupat strazile Capitalei. Proteste de amploare au avut loc in toata tara
CORUPTIA UCIDE: Peste 35.000 de oameni au ocupat strazile Capitalei. Proteste de amploare au avut loc in toata tara

O mare de oameni. Peste 65 de mii in strada, in toata tara. Peste 35 de mii in Bucuresti!

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.