Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cinci luni de la tragedia din Colectiv. Gestul facut de Primaria sectorului 4 in memoria victimelor, contestat de familii

Embed:

S-au implinit 5 luni de la tragedia din clubul Colectiv, in urma careia 64 de oameni si-au pierdut viata si cateva zeci au suferit arsuri grave.

Rudele si prietenii i-au comemorat pe cei care au pierit in noaptea neagra de 30 octombrie si in lunile care au urmat. In amintirea tinerilor disparuti, Primaria sectorului 4 va planta 64 de ciresi japonezi, in Parcul Lumea Copiilor.

"Nu suntem numere, suntem liberi" - sunt cateva cuvinte din piesa "The way we die" a trupei Goodbye to Gravity cantata pentru ultima data in noaptea de 30 octombrie 2015. De atunci, insa, totul se rezuma la numere.

Au trecut 152 de zile de la incendiu si 64 de oameni si-au pierdut viata. 27 in noaptea tragediei si alti 37 in lunile care au urmat, in spitalele din Capitala si din strainatate.

Rude, prieteni sau necunoscuti s-au strans pe trotuarul din fata fostei fabrici Pionierul. Au adus flori, au aprins lumanari si s-au gandit la fratii, surorile, sotii sau prietenii diaparuti.

In memoria victimelor de la Colectiv, Primaria sectorului 4 va construi o piateta in parcul Lumea Copiilor. 64 de ciresi japonezi vor fi plantati in aceasta zona ce urmeaza a fi o piateta in memoria victimelor din clubul Colectiv. Fiecare copac va purta numele unei victime din incendiul de pe 30 octombrie, din fosta fabrica Pionierul. Autoritatile ne anunta ca aceasta constructie va fi gata in cateva zile.

Simbol al primaverii, al frumusetii si al puritatii, ciresul japonez ofera un spectacol unic primavara. Florile sale dureaza aproximativ o saptamana si de aceea ciresul e comparat cu viata omului, scurta si trecatoare.

Simbolistica ciresului e frumoasa, dar locul ales e nepotrivit, spun insa prietenii victimelor si reprezentantii unor ONG-uri.

Danut Trifu, reprezentant ECOCIVICA: "Se afla in vecinatatea zonei gratarelor, unde in momentul in care vremea se incalzeste nu te mai vezi om cu om aici de fum. Stiti ca majoritaea au decedat din cauza fumului toxic."

Robin Simion, prieten: "Nu li s-a zis absolut nimic si nu isi doresc acest monument memorial Colectiv aici si nu inteleg de ce aici, in parc."

In acest moment, cinci raniti in incediul de la Colectiv mai sunt tratati in clinici din strainatate.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Colectiv, comemorare, tragedie, incendiu, victime,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed