Cei care au fost grav raniti la Colectiv pot solicita eliberarea certificatului de concediu medical doar pana la 30 ianuarie

Ultimul update: Joi 28 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 25 Ianuarie 2016 10:22
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
doliu la Club Colectiv

Certificatele de concediu medical pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma tragediei de la Colectiv se pot elibera cel tarziu pana pe 30 ianuarie 2016, potrivit unui ordin publicat in Monitorul Oficial.

Mai exact, in cazul persoanelor a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma tragicului eveniment produs in Clubul Colectiv, certificatele de concediu medical "se pot elibera si la o data ulterioara, dar nu mai tarziu de 90 de zile", potrivit ordinului care modifica si completeaza Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de sanatate nr. 60/32/2006.

Potrivit aceluiasi ordin, care s-a aflat in dezbatere publica pe site-ul CNAS, in cazurile obisnuite, medicul curant din spital elibereaza certificatele de concediu medical numai in ziua externarii pacientului.

"In situatia in care certificatul de concediu medical se elibereaza in data de 1 a lunii cu durata de 30/31 de zile, medicul curant poate elibera certificatul de concediu medical pentru perioada 1 - 30/ 1 - 31 a lunii respective. In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, in etape succesive de maximum 30/ 31 de zile calendaristice pana la 90 de zile calendaristice in decursul unui an, socotit din prima zi de imbolnavire", prevede ordinul.

Totodata, la externarea din spital a asiguratului, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda concediu medical de la una la sapte zile calendaristice, iar in cazuri speciale, cu aprobarea medicului-sef de sectie, pana la maximum 21 de zile calendaristice.

Patronii de la Colectiv raman in arest la domiciliu. Ce s-a decis in privinta reprezentantilor firmei de artificii

"Asiguratii care isi pierd capacitatea de munca in timp ce se afla in alta tara in interes de serviciu sau in interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul directiilor de sanatate publica, in baza unor acte doveditoare traduse si autentificate. Aceste certificate se pot elibera retroactiv de catre medicii curanti, in termen de maximum 5 zile de la data obtinerii avizului de la directiile de sanatate publica", mai prevede documentul.
 

doliu la Club Colectiv Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Nicolae de Romania, moment de reculegere la Colectiv. Un bucurestean l-a recunoscut, iar fotografiile au ajuns pe Facebook

Nicolae de Romania, moment de reculegere la Colectiv. Un bucurestean l-a recunoscut, iar fotografiile au ajuns pe Facebook

Patronii de la Colectiv raman in arest la domiciliu. Ce s-a decis in privinta reprezentantilor firmei de artificii

Patronii de la Colectiv raman in arest la domiciliu. Ce s-a decis in privinta reprezentantilor firmei de artificii

"Am mers in Colectiv, apoi m-am trezit a doua zi in Israel. Trecuse o luna si jumatate". Cristian Matei s-a intors acasa

mihai grecea

Rănit din Colectiv, mărturie tulburătoare: ”Am ajuns la Fundeni după un drum dramatic prin gropi”

Mesajul dur transmis parlamentarilor de unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate în toată țara

Ambasadorul SUA a depus flori la Colectiv: ”Statele Unite sprijină cu tărie lupta anticorupție”

În memoria lui Teo. GALERIE FOTO cu Goodbye to Gravity - imagini surprinse de Teodora Maftei

Mesajul tulburător lăsat pe altarul de la Colectiv: ”Părinte orfan de copil”

Colectiv

Povești, la 2 ani de la Colectiv. Cristian Matei: ”Lumea a uitat ce a fost. Indiferenţă totală peste tot”

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Pentru Firea şi Guvernul României, Colectiv trebuie să dispară

Marșul Chitarelor pentru victimele incendiului din Colectiv: ”Suntem indignaţi că nu se schimbă nimic”

Mii de oameni, la marșul organizat în memoria victimelor de la Colectiv: ”După 2 ani nu s-a schimbat mai nimic”

Mărturiile cutremurătoare ale unei supraviețuitoare a tragediei din Colectiv

Un document oficial arată HAOSUL care a fost în spitalele din București, în noaptea tragediei din Colectiv