Au avut curajul "sa o ia de la capat", la 52 de ani, dupa ce si-au pierdut unicul fiu la "Colectiv". Povestea familiei Buca

Ultimul update: Marti 25 Aprilie 2017 07:09
Data publicarii: Sambata 22 Aprilie 2017 08:05
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Marcela si Dorin Buca

Noaptea de Inviere a venit cu un miracol pentru parintii lui Andrei Buca, unul din tinerii care au pierit in tragedia de la Colectiv. Mama lui, in varsta de 52 de ani, a adus pe lume o fetita minunata - pe Andreea.

Ea si sotul ei spun ca drama de a-si pierde unicul copil a fost de neacceptat si asa au hotarat, cu orice risc, sa mearga mai departe si sa celebreze viata.

La un an si jumatate de la tragedia din clubul Colectiv, cand si-au pierdut singurul copil - pe Andrei - sotii Buca au din nou puterea sa zambeasca. In casa lor se aude din nou o voce de copil. La 52 de ani, Marcela Buca, a dus pe lume o fetita.

"Este o capodopera, inclusiv IPS Casian a recunoscut ca e o capodopera", spune tatal, Dorin Buca.

Cea mica e sanatoasa si rade tot timpul. A venit pe lume cu cateva ore inainte de sarbatoarea Invierii. Sotii Buca au numit-o Andreea - Gabriela. Au vrut sa le aduca aminte de Andrei, baiatul pe care l-au pierdut la Colectiv.

"Am aflat de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ca vom avea fetita. De aceea i-am pus numele Gabriela si Andreea. Normal ca nu concepeam alt nume decat Andrei - Andreea", marturiseste Dorin Buca.

Pentru sotii Buca, nasterea micutei a fost ca o minune. Dupa pierderea lui Andrei, cei doi nu s-au putut impaca cu gandul ca au ramas singuri si au decis sa ia viata de la capat. Acela a fost momentul cand au decis sa incerce sa fie din nou parinti.

"Dupa pierderea maxima care s-a produs la noi in familie, ne-a binecuvantat Dumnezeu cu aceasta minunata fetita. Umple golul unui copil, avem sentimentul de parinti. Lipsa lui Andrei ramane, Andrei ramane la locul lui in sufletele noastre si va ramane toata viata", spune tatal.

Andrei Buca a murit la 29 de ani, in incendiul de la Colectiv.
Era arhitect si promitea mult. Avea propria firma si voia sa lucreze cu tatal lui.

"Toata viata ne-am luptat sa fim cei mai buni, am fost in concurenta eu cu el, eu i-am ridicat stacheta continuu si el mie, ne-am ajutat unul pe altul, a fost cel mai bun prieten al meu", marturiseste Dorin Buca.

"Pentru ce mai traim? Mai traim macar sa facem bine societatii din jurul nostru, sa nu se mai intample lucruri din astea si sa ne dam toata energia noastra sa fie bine in tara asta. Ca de asta nici nu l-am lasat pe Andrei sa plece. I-am spus: "cei buni reusesc in tara, aici""- spunea Dorin Buca in noiembrie 2015, dupa tragedie.

Parintii lui Andrei inca mai asteapta ca cei vinovati de moartea celor 64 de tineri in incendiul de la Colectiv sa fie pedepsiti.
Deocamdata, in procesele deschise de familiile victimelor impotriva patronilor clubului instantele nu au dat o hotarare.

Mama lui Andrei Buca, tanarul de 29 de ani mort in incendiul de la Colectiv, a nascut o fetita la 52 de ani

Mama lui Andrei Buca, tanarul de 29 de ani mort in incendiul de la Colectiv, a nascut o fetita la 52 de ani

FULLSCREEN
Au avut curajul "sa o ia de la capat", la 52 de ani, dupa ce si-au pierdut unicul fiu la "Colectiv". Povestea familiei Buca
  • /

Sursa: Pro TV

Comemorare Colectiv

1 an si 9 luni de Colectiv: monumentul din Piata Bucur, inconjurat cu 65 de candele albe

Razvan, un tanar care a fost ranit in Colectiv, a incetat din viata. Iubita lui, Tina, si-a pierdut viata in incendiu

Nou termen in dosarul Colectiv: 3 iulie. Rudele victimelor cer despagubiri de 212 milioane euro si 51 milioane lei

Altarul ridicat in memoria victimelor Colectiv a fost vandalizat: "Indivizi fara scrupule calca in picioare memoria copiilor"

Instanta a decis unirea celor doua dosare penale din procesul Colectiv. Despagubirile solicitate sunt de 200 milioane euro

Decizia daca se vor contopi cele 2 dosare penale in cazul Colectiv, anuntata peste 3 zile. Patronii au venit cu o teorie noua

Marcela si Dorin Buca

Au avut curajul "sa o ia de la capat", la 52 de ani, dupa ce si-au pierdut unicul fiu la "Colectiv". Povestea familiei Buca

Judecatorii au respins introducerea statului in procesul Colectiv, pentru plata despagubirilor. Schimbare pentru Piedone

Judecatoria Sectorului 4 decide miercuri daca accepta introducerea statului in procesul Colectiv, pentru plata despagubirilor

Procesul autorizatiilor pentru Colectiv poate incepe. Contestatiile lui Piedone au fost respinse de Curtea de Apel

Judecatoria Sectorului 4, asteptata sa dea o decizie privind reunirea celor TREI dosare "Colectiv". LISTA acuzatilor

Parintii tinerilor care au murit in Colectiv, plangere impotriva lui Arafat, Banicioiu, Ponta si Oprea. Reactia lui Arafat