Pleci in vacanta? Urmatoarele 5 aplicatii iti vor fi necesare pentru o calatorie lipsita de griji

vacanta

Inainte de a pleca in drumul spre relaxare, orice posesor de smartphone ar trebui sa descarce urmatoarele aplicatii pentru a-i face explorarea mai usoara.

 

Disponibile atat in Google Play pentru utilizatorii sistemului de operare Android, cat si in App Store pentru cei care detin un iPhone/iPad sau iPod Touch, aplicatiile urmatoare sunt cele mai indemanatice si mai apreciate de utilizatorii care calatoresc mult. Si, poate cel mai important aspect, sunt gratis pentru descarcat.

Noi le-am testat si va putem spune parerea noastra.

 

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

WiFi Finder

Chiar daca esti in vacanta, este imposibil sa nu ramai conectat cu prietenii tai prin retelele de socializare sau cu stirile de acasa. Pentru acesti utilizatori, compania JiWire a creat aceasta aplicatie care ii ajuta pe cautatorii de semnal sa isi gaseasca routerul pereche si sa economiseasca bani.

Dupa ce descarci aceasta aplicatie, vei realiza, in primul rand, ca poate fi folosita si fara internet, pentru inceput. Aplicatia intra aproape automat intr-un detector de HotSpoturi din apropiere. Daca ai gasit cateva, aplicatia te indruma spre locul in care ai un semnal mai puternic. Un alt plus al acestei aplicatii este faptul ca poti descarca inainte de a porni in calatorie baza de date offline a Hotspoturilor din peste 144 de tari, care include aproape 650.000 de puncte de acces.

In cazul in care nu ai in apropiere nici un router, cu ajutorul hartilor Google si folosind putin trafic de date,  WiFi Finder iti gaseste toate HotSpoturile publice, gratuite sau platite din orasul tau sau din destinatia dorita.

Un minus al acestei aplicatii este o mica eroare care nu arata de fiecare data aceleasi puncte de acces, iar pe Google Play nu se gaseste si versiunea cu plata, dar fara reclame.

Sfat: Este foarte avantajos pentru buzunarul tau sa folosesti aceasta aplicatie daca mergi in alte tari sau calatoresti in locatii exotice deoarece traficul de date in roaming poate fi foarte scump.

 

TripIt Travel Organizer

Daca iti place sa fii ordonat si ai de calatorit in mai multe locuri, aceasta aplicatie este necesara. TripIt combina organizarea, cu siguranta datelor si cu conectarea cu retelele de socializare.

Aplicatia se sincronizeaza cu calendarul din contul Google si toate datele si planificarile, plus informatii de moment, ajung in timp real pe telefonul sau tableta ta.

Un alt plus al aplicatiei este ca poti sa gasesti rute sau mijloace de transport alternative in caz ca planurile nu mai merg asa cum ai dorit. Versiunea Free ii asigura unui utilizator obisnuit tot ce ii trebuie si, in plus, el le poate spune prietenilor locurile in care se afla, folosing cele mai cunoscute retele de socializare.

Sfat: Daca obisnuiesti sa calatoresti des si te bazezi pe internet pentru a-ti rezerva locatiile si mijloacele de transport merita sa cumparati versiunea PRO a acestei aplicatii deoarece iti poti le poti rezerva chiar din aplicatie iar daca planurile dintr-o calatorie se schimba vei fi anuntat pe loc printr-un SMS. De asemenea scapi si de reclamele destul de enervante.

 

Clever Taxi

Clever Taxi este aplicatia de taxi care te face sa renunti complet la obiceiul de a suna la dispecerat pentru a comanda un taxi. In doar cateva secunde si 3 MB de internet consumati, chemi un taxi de la cele mai importante companii de taxi din Romania. Aplicatia foloseste un sistem automat de localizare a adresei tale pe harta in cazul in care te afli intr-o zona pe care nu o cunosti. Un alt avantaj important este ca aplicatia iti permite sa comanzi o masina de la una sau chiar mai multe companii de taxi in acelasi timp. Ai, de asemenea, informatii si comentarii de la utilizatorii precedenti referitoare la fiecare companie de taxi prezenta in aplicatie.

Aplicatia este disponibila pentru sistemele de operare iOS, Android, cat si pentru Windows Phone.

Aplicatia functioneaza in Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Cluj-Napoca si Galati.

Meniul este foarte usor de folosit, astfel incat in doar cateva secunde poti selecta tariful si companiile de taxi preferate, urmand ca aplicatia sa-ti gaseasca, pe loc, cea mai apropiata masina libera. Soferul va confirma si el comanda tot cu ajutorul unui smartphone si iti va spune in cate minute ajunge si ce date de identificare are.

Exista mai multe aplicatii de acest gen pe pietele pentru cele mai cunoscute sisteme de operare, dar momentan niciuna nu acopera toata tara.

Sfat: In calatoriile tale vei avea cu siguranta nevoie de o aplicatie utila precum Clever Taxi, in special pentru ca este singura aplicatie ce permite transmiterea comenzii catre mai multe companii de taxi in acelasi timp. Nu stii niciodata pe unde poti nimeri sau ce prieten are nevoie de tine.

 

Booking.com

Aplicatia dezvoltata de site-ul cu acelasi nume este una dintre cele mai folosite metode de a rezerva o camera de hotel in sutele de mii de locuri din lume. Desi initial dezvoltatorii au gandit proiectul doar pe portalul booking.com, milioanele de utilizatori au avut surpriza sa vada si aplicatia in App Store. Ea exista acolo inca din anul 2010, iar in Google Play a venit putin mai tarziu.

Peste 19 milioane de utilizatori au facut aceasta idee faimoasa si folositoare, deoarece ei voteaza si lasa recenzii hotelurilor si locurilor din peste 180 de tari si 310.000 de proprietati in care se cazeaza. De asemenea, aplicatia iti recomanda locurile cu cele mai bune servicii sau unde cazarea nu te ustura la buzunar.

Aplicatia te ajuta sa iti rezervi camera in locul dorit si comunica datele in timp real hotelului sau pensiunii, iar tie nu iti mai ramane decat sa ajungi, sa platesti si sa te bucuri de vacanta sau de calatorie.

Sfat: Rezerva-ti din timp o camera cu aceasta aplicatie fara nicio problema. Hotelurile si alte locuri de cazare au un parteneriat cu site-ul booking.com si rezervarea ta este in siguranta.

 

Google Translate

Chiar daca este un program foarte cunoscut inca din 2007, abia din 2010 l-am putut vedea si pe smartphone-urile noastre. Google Translate poate traduce cuvinte in peste 70 de limbi.

Utilizatorul poate alege intre 3 metode de introducere: cea vocala, cea manuala care presupune tastarea mesajului, si cea cu ajutorul camerei foto, care poate scana un text dintr-o carte pentru a-l traduce ulterior. Un alt plus al aplicatiei este traducerea expresiilor, care inainte se puteau recunoaste mai greu.

Sfat: Probabil ca cel mai mare merit al aplicatiei este treducerea offline. Aplicatia dispune de pachete lingvistice, descarcabile,  pentru cei care pleaca in alte tari si nu dispun de conexiune la internet la un pret accesibil.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
iLikeIT. George Buhnici ne dezvaluite care sunt cele mai bune aplicatii pentru elevi. Evernote te ajuta sa iei notite
iLikeIT. George Buhnici ne dezvaluite care sunt cele mai bune aplicatii pentru elevi. Evernote te ajuta sa iei notite

Telefonul si tableta sunt interzise la clasa? Poate ne mai gandim putin. Cata vreme nu sunt folosite pentru pierdut vremea de pomana, gadgeturile ar putea ajuta elevii sa invete mai cu drag si mai cu spor.

Doi elevi romani au castigat aurul la Concursul International de Proiecte IT. Ce stie sa faca aplicatia inventata de ei
Doi elevi romani au castigat aurul la Concursul International de Proiecte IT. Ce stie sa faca aplicatia inventata de ei

Intr-o lume dependenta de tehnologie, robotii sunt prezenti in tot si in toate. In fiecare an, savanti recunoscuti, dar si adolescenti entuziasti inventeaza noi masinarii, care sa ne faca viata mai usoara.

Aplicatia care iti arata cat timp ai pierdut pe Facebook din ziua in care ti-ai facut cont
Aplicatia care iti arata cat timp ai pierdut pe Facebook din ziua in care ti-ai facut cont

Ai cont pe Facebook si primul lucru pe care il faci cand iti deschizi calculatorul este sa iti verifici Newsfeed-ul?

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.