iLikeIT. Bratari pentru sanatate, drone zburatoare si televizoare 4K. Topul celor mai tari gadgeturi de la CES 2014

×
Codul embed a fost copiat

185.000 de jurnalisti si 3.200 de standuri in 18 hectare de expozitie. Asa arata in cifre cel mai mare targ de tehnologie din lume, CES 2014 din Las Vegas.

Facem o recapitulare cu cele mai tari gadgeturi prezentate in acest inceput de an.

Tendinta in 2014: sanatatea. Anul acesta vom vedea foarte multe bratari destepte care promit ca ne vor masura pulsul.

Avantajul ceasului Mio este ca e confortabil, nu ai nevoie de senzori pentru piept si transmite semnalul catre telefon. Multe iti masoara doar pasii, de ce si pulsul? Pulsul este cel mai bun sistem metric de masurare daca esti un atlet. Cu cat esti mai sanatos cu atat pulsul e mai mic, cand te antrenezi vrei sa fii sigur ca nu esti extenuat.

Si daca vrei sa fii atent cu sanatatea ta, exista o bratara de la LG care poate fi conectata la televizor.. Pe Smart TV ai o aplicatie care iti spune cum sa te antrenezi: Lifeband. Ai mai multe optiuni in functie de ce exercitii vrei sa faci. In programul de ardere a grasimii arata statistici, ritm, calorii si pasi.

Citește și
ces 2014
Gadgeturile de la CES 2014 care va pot transforma smartphone-ul intr-un "superphone", cu baterie si camera foto mai puternice
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

O alta idee despre ce ar trebui sa faca un accesoriu de brat: sa straluceasca, altfel. June masoara nivelul radiatiilor UV si esti alertat pe telefon cand e prea periculos sa stai la soare. Din multele bratari din 2014 despre care vom tot auzi, June e una dintre cele mai interesante pentru cei care se tem de expunerea la soare. Masoara cat de puternic este soarele si daca iti este periculos.

iHealth a lansat la CES o pleiada de gadgeturi wireless care monitorizeaza glicemia, nivelul de oxygen din sange si pulsul. Este singurul sistem bluetooth de masurare a glicemiei. Transfera datele automat catre contul tau iHealth. Poti sa urmaresti totul. Pot sa ma uit la puls si la glicemie si e important pentru ca multi diabetici sunt predispusi la boli de inima.

Un device care a facut furori este o casca ce promite ca daca o folosesti 25 de minute pe zi, timp de 6 luni, iti vei recapata parul de altadata: iGrow. Este o masinarie care te ajuta sa iti recuperezi parul cu ajutorul laserului, si are si casti, poti sa asculti muzica, pare o gluma, dar e real. Cum functioneaza?
Face parul sa creasca cu ajutorul terapiei prin laser. Sunt 20 de diode laser in casca si inca 31 diode LED.

Atat despre sectiunea health. Trecem la un domeniu complementar telefoanelor. Stim sigur ca urmatoarele telefoane destepte vor avea asa ceva in ele

Daca sunteti ca noi si credeti ca viitorul nu este al bateriilor, atunci inseamna ca vom avea nevoie de pile de hidrogen, adica sa generam electricitate acolo unde ne aflam, in cazul nostru din apa, cu ajutorul unui Power Trekk, o pila de combustibil. Suna stiintific, dar e o treaba foarte simpla.

Hai sa vedem si cele mai cool gadgeturi aratate. Detasat castiga dronele, mai exact octacopterul de la DJI. Primele drone serioase vin de la HDC, facute din fibra de carbon. Probabil ati auzit deja de povestile cu drone care pot transporta pachete si pot sa zboare la distante mari, desigur, pana acum erau povesti, pentru ca nu exista drona aceasta. Cate kilograme are?
Fara baterie si camera cantareste sub doua kilograme
Poate cara pana la 3kg, adica un Canon 5D si sa si zboare o ora. Poti sa ai autonomie foarte buna cu o baterie mare si o camera mai mica sau autonomie scazuta cu o camera buna, performanta.

O drona accesibila pentru toti cei de acasa este Parrot Drone
Standup cu drona.

La categoria hipster-cool intra tricicileta electrica. E foarte simplu, pliezi. E conceputa pentru toate generatiile. Generatia tanara il poate folosi ca un segway, iar generatia in varsta poate ca vrea sa stea jos, asa poti sa intri in mall-uri, magazine si fii atent atunci cand intorci. Parca ar intoarce pe o moneda. Deci este ca un triciclu pe care poti sa il folosesti si in interior si in exterior.  Da! Are chiar si LED-uri ca sa poti sa circuli pe pista de bicicleta si are si un ochi de pisica in spate.  Tot in aceeasi categorie intra si trotineta deșteapta cu doua roti paralele.

Ceva mai simplu vine de la InMotion. Daca o sa va uitati in jurul dumneavoastra, pe strada, intr-un oras mare din Romania, veti observa ca in cele mai multe automobile se afla un singur pasager, soferul. Nu ai nevoie de mai mult de doua roti, inteligente. Acesta este iMotion SCV. Un vechicul controlat de senzori. Este o masinarie electrica care poate prinde cu usurinta 15 km la ora si se manvevreaza foarte usor. Unde mai pui ca este genul de automobil, autovehicul, pe care nu trebuie sa te strezesi sa ii cauti un loc de parcare. Locul lui de parcare poate fi foarte bine chiar langa biroul tau. Sau poate il iau acasa.

Mai ramane Oculus RIFT. Ochelari cu ecrane in loc de lentila. Pacaleste creierul uman si-l face sa creada ca traieste de acum intr-o lume virtuala. Si o face bine.

Nu au lipsit de la acest targ nici televizoarele 4K. De-acum mult mai accesibile. dar care vin si cu o tehnologie noua. Cand auzim reclama cu imaginile prind viata pe televizor, nu ne asteptam ca televizorul sa prinda viata. In cazul nostru sa se indoaie, asa arata televizorul, OLED, care care se curbeaza electric. Asa te poti uita la un film spre exemplu, sau daca doar urmaresti stirile poti indrepta ecranul si sa-l vezi de oriunde din incapere.

Sunt si multe masini, pe hidrogen, electrice, dar si aduse parca din viitor, asa cum ne propun cei de la Toyota.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
CES 2014, best of. Cele mai tari gadgeturi lansate in Las Vegas: masina care nu se rastoarna si boxa audio transparenta
CES 2014, best of. Cele mai tari gadgeturi lansate in Las Vegas: masina care nu se rastoarna si boxa audio transparenta

George Buhnici trece in revista cele mai tari gadgeturi si produse de la targul din Las Vegas, CES 2014. De la boxa transparenta si bratara care ne ia pulsul, pana la casca de "biciclist" care reda parului bogatia de alta data.

Gadgeturile de la CES 2014 care va pot transforma smartphone-ul intr-un
Gadgeturile de la CES 2014 care va pot transforma smartphone-ul intr-un "superphone", cu baterie si camera foto mai puternice

Aveti un telefon mai vechi si vreti sa-l pastrati "tanar" si in pas cu moda?

Masinile revolutionare de la CES 2014: se parcheaza singure, se incarca la priza si au cutii negre
Masinile revolutionare de la CES 2014: se parcheaza singure, se incarca la priza si au cutii negre

In 2014 si masina devine... un gadget! Primele autovehicule lansate anul acesta ne dau de inteles ca automobilul se schimba la fata: parcheaza singur, isi face plinul de la priza ori vine cu o cutie neagra, ca avionul.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.