Dezvoltatorii de aplicatii mobile si mobisite-uri sunt premiati la ZF Mobilio'13

ZF Mobilio

In ultimii ani aplicatiile mobile si mobisite-urile au accelerat printr-un ciclu evolutiv rapid, de la experimental, la folositor, aspecte esentiale ale vietii noastre cotidiene.

Aceasta popularitate a schimbat, de asemenea, peisajul afacerilor in multe feluri, deschizand oportunitati pentru toti.

Organizata pentru prima data acest an de catre Mobilio.ro, Mobilio Awards isi doreste sa atraga dezvoltatorii de aplicatii mobile si mobisite-uri care redefinesc standardele de excelenta si schimba regulile in lumea aplicatiilor mobile si mobisite-urilor.

INTRA ACUM PE MOBILIO AWARDS

Mobilio Awards se va desfasura in patru etape: inscriere: 11-27 martie; preselectie: 27-30 martie; jurizare: 30 martie- 5 aprilie si gala de premiere pe 16 aprilie in cadrul ZF Mobilio'13.

Citește și
George Buhnici cu telefon Vertu
iLikeIT. Vertu Ti, lansat in Romania. Telefonul cu rubine, titan si piele de la Cercul Polar
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Pentru ca se doreste a fi o competitie riguroasa a aplicatiilor si mobisite-uri de calitate, Mobilio Awards are o serie de criterii de evaluare menite sa faca o departajare cat mai obiectiva a aplicatiilor inscrise in competitie: Creativitate & Inovatie; Grafic Design; User experience; Functionalitate; Rezultate.

Aplicatiile inscrise vor fi grupate in 6 categorii:

a. Best Mobisite – Site-uri optimizate pentru telefonul mobil

b. Best use of location services - Aplicatii / site-uri care folosesc optiunea de check-in / location based services

c. Best Game – Jocuri sau adver-jocuri publicate pentru iOS/WP8/Android/Blackberry/HTML5

d. Best Entertainment App – Aplicatii care fac parte din categoriile Entertainment, Lifestyle, Food&Drink, Music, Productivity, Utilities, Social Media

e. The most Innovating App – Aplicatii din orice categorie care au implementate elemente inovative sau au un concept inovativ

f. Best use of Mobi – Advertising – Aplicatii sau mobisite-uri create pentru promovarea unui produs sau serviciu.

Proiectul care a acumulat cel mai mare punctaj la toate criteriile din concurs va primi premiul "Best of Mobilio Awards".

In plus, George Buhnici va acorda premiul special iLikeIT pentru una din aplicatiile alese de el, iar castigatorul va putea sa isi prezinte aplicatia in cadrul emisiunii iLikeIT.

Premiile vor fi consistente:

1.000 Euro pentru cele 6 categorii

1.000 Euro + 10.000 Euro promovare in reteaua Mediafax Group pentru categoria Best of Mobilio Awards.

De ceva timp se simte nevoia pe piata de un eveniment dedicat aplicatiilor de mobil si dezvoltatorilor romani de aplicatii.

"Prin Mobilio Awards imi propun sa premiem performanta si creativitatea romanilor", spune Cosmin Pachiu, Business Manager Mobile Department Mediafax Group.

Jurizarea va fi facuta de la toate nivelurile industriei media interactive si alte domenii conexe, de catre oameni care traiesc si muncesc in industria aceasta in fiecare zi.

Din juriu fac parte Dan Virtopeanu, Managing Partner Breeze Mobile (Leo Burnett Group Romania); Adrian Botan, VP Creative Excellence CEE & Creative Partner, McCann Bucharest; Andrei Lopata, CEO Revo Solution; Doina Costache, Head of Multiple Industries, Google Romania; Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania; Cristian Costache, Head of Digital Media la Aegis Media Romania si Cosmin Pachiu, BU Mobile Department & Special Projects, Mediafax Group.

Inregistrarea participantilor la concurs se face prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul www.mobilio.ro.Formularul va fi completat pentru fiecare aplicatie inscrisa in concurs.

Ulterior participantii pot sa foloseasca titulatura de participant, semifinalist, finalist, castigator in scop promotional (afisare pe site-ul propriu, materiale de prezentare etc.).

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
iLikeIT in
iLikeIT in "secolul vitezei". Care sunt cele mai bune aplicatii ca sa scrii rapid pe un smartphone

Cat de repede poti sa tastezi pe telefonul mobil? Oricare ar fi recordul, viteza cu care scrii poate fi si mai buna daca iti folosesti vocea sau o tastatura inteligenta.

iLikeIT. Vertu Ti, lansat in Romania. Telefonul cu rubine, titan si piele de la Cercul Polar
iLikeIT. Vertu Ti, lansat in Romania. Telefonul cu rubine, titan si piele de la Cercul Polar

Noi, romanii, ne-am obisnuit sa fim pusi de obicei la coada listei de companiile mari, atunci cand lanseaza vreun produs nou. Dar acum nu mai este cazul. Primim o data cu tarile din Occident cele mai tari gadgeturi.

iLikeIT. Cum poate fi un telefon mai performant cu ajutorul unui
iLikeIT. Cum poate fi un telefon mai performant cu ajutorul unui "jailbreak" sau "custom ROM"

Jailbreak sau ROM-uri? Asa suna cuvintele cheie printre utilizatorii de android sau iPhone. Pentru cei care vor neaparat sa iasa din obisnuit cu telefonul mobil exista acum hacking-ul pe mobile.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.