Cum s-a format Pamantul. Cel mai mare mister din toate timpurile poate fi lamurit peste o saptamana

Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 15:17
Data publicarii: Marti 01 Noiembrie 2011 04:30
Categorie: Internaţional
asteroid

Un asteroid ar putea oferi indicii vitale despre modul in care s-a format Pamantul, in cursul saptamanii viitoare, atunci cand va trece pe langa noi.

Stanca spatiala de dimendiuni uriase, care se va afla la numai 320.000 de kilometri de Planeta noastra peste exact o saptamana, pe data de 8 noiembrie, va oferi astronomilor un eveniment unic si ocazia de a lamuri mai multe necunoscute.

Ultima data cand un asteroid de asemenea dimensiuni a trecut pe langa Pamant a fost in 1976, insa atunci evenimentul a fost ratat de toata lumea, inclusiv de NASA.

Acest asteroid, numit 2005 YU55, care orbiteaza in jurul Soarelui, nu a mai fost atat de aproape de Pamant de 200 de ani. El nu va fi vizibil cu ochiul liber, insa astronomii il vor putea observa cu un telescop puternic.

Specialistii de la NASA vor folosi un telescop radar pentru a vedea din ce este format acest asteroid si de unde vine. Un purtator de cuvant a spus: “Speram sa obtinem imagini care sa ne dezvaluie caracteristicile asteroidului, detalii despre suprafata, forma, dimensiune si alte proprietati fizice”. 

Asteroidul a fost localizat de un telescop instalat in Puerto Rico. Datele adunate atunci de NASA au permis obtinerea unor informatii despre corpurile care ar putea lovi Pamantul in urmatorii 100 de ani.

Barbara Wilson, astronom NASA, a spus ca un asemenea eveniment ofera oamenilor de stiinta informatii pretioase despre istoria sistemului solar si poate ajuta la intelegerea modului in care s-a format Pamantul.
 

asteroid Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

Un munte de 3 ori cat Everestul se afla pe un asteroid gigantic

Un munte de 3 ori cat Everestul se afla pe un asteroid gigantic

jihadisti langa Alep, in Siria

ISIS amenință un nou stat din UE: ”Este următorul obiectiv”. Mesajul publicat sâmbătă

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO

Cine este atacatorul din Finlanda, un marocan care a atacat doar femei