Romanii cu datorii la Fisc se trezesc ca statul le ia mult mai multi bani decat ar trebui. "Solutia" gasita de autoritati

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 19:27
Categorie: Financiar

Fiscul vrea sa ii poata executa silit mai repede pe cei care au datorii, la stat. Pentru asta pregateste, un sistem de transmitere electronica spre banci a cererilor de executare silita.

In prezent atunci cand fiscul vrea sa execute silit pe cineva prin poprirea conturilor trimite actele de executare, prin posta, catre TOATE cele 35 de banci din Romania. Cei care au conturi in mai multe parti s-au trezit ca aceeasi suma ceruta de Fisc a fost retinuta de fiecare banca in parte.

Codrut Avram, avocat: "In momentul de fata Fiscul trimite adresa de infiintare a popririi la toate bancile, iar respectivele banci blocheaza conturile clientilor lor. Toate vor trimite Fiscului creanta respectiva, in aceste conditii clientului i s-au luat sumele de bani de mai multe ori."

Chiar si Fiscul si-a dat seama de anomalie, de aceea noul sistem prevede ca "sumele existente in conturi sa fie proprite DOAR in limita sumei ce face obiectul popririi".

Codrut Avram, avocat: "In cazul in care se trimite poprire pentru 100 de lei si clientul respectiv are conturi la 4 banci, i se vor lua 100 de lei din toate cele 4 conturi, urmand ca el sa se lupte ulterior sa recupereze cei 300 de lei luati in plus. Procedura de deblocare a conturilor si de recuperare a banilor dureaza minimum o luna."

Prin sistemul de transmitere electronica a cererilor de executare silita, bancile vor comunica fiscului ce sume are clientul executat la fiecare dintre ele, iar fiscul va decide de la care banca se vor lua efectiv banii. Pentru ca sistemul electronic sa functioneze, Fiscul trebuie sa semneze cu bancile un protocol de colaborare, aflat inca in discutie.

Masinile scoase la licitatie de ANAF. Cat costa un Volkswagen Polo din 2001 sau un Grand Cherokee din 2002

Masinile scoase la licitatie de ANAF. Cat costa un Volkswagen Polo din 2001 sau un Grand Cherokee din 2002

tanar fara loc de munca

25% din tinerii din România nu muncesc și nici nu studiază

Gigant hotelier de 5 stele din București, scos la vânzare. Cât cer proprietarii pe el

ANAF a început un control la două bănci, ”pe pierdere”. Tudose: ”Nu riscă să intre în faliment?”

bonuri fiscale

Loteria bonurilor fiscale. Suma câștigătoare în luna iulie

”Business” cu dulcețuri tradiționale. Cât costă investiția într-o afacere ”dulce”

Au avut idei, iar acum sunt milionari. Afaceri vândute în România pe bani mulți