Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Renault confirma ca recheama 15.000 de masini, dar dezminte ca 700.000 de vehicule sunt vizate de o actualizare de soft

renault

Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare a circa 15.000 de vehicule, dar dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft.

"Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Actiunea consta in corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Aceasta problema este cunoscuta si rezolvata deja in productie, din septembrie 2015. Renault dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate in vederea unei actualizari de soft", se precizeaza intr-un comunicat al Grupului Renault.

Potrivit sursei citate, toate vehiculele Renault respecta normele in vigoare. "Asa cum a fost anuntat in decembrie 2015, dincolo de normele Euro 6b existente si respectate in intregime, Renault poate propune clientilor interesati o solutie de imbunatatire a performantei sistemului de depoluare Nox", se mai mentioneaza in comunicat.

Agentia Reuters a scris marti ca Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate, a anuntat ca grupul francez va prezenta in martie masuri de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot in conditii reale de la modelele diesel de ultima generatie.

Ajustarile care vor fi efectuate la motoare, livrate sub forma unei modernizari a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, le-a declarat jurnalistilor Bollore la sediul companiei din Paris.

Incepand din iulie, proprietarii a aproximativ 700.000 de vehicule vor beneficia de verificari gratuite si, posibil, de modernizarea softului, a anuntat Renault.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 19 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: renault, scandal, emisii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed