Renault confirma ca recheama 15.000 de masini, dar dezminte ca 700.000 de vehicule sunt vizate de o actualizare de soft

Ultimul update: Vineri 22 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2016 20:12
Categorie: Financiar
renault

Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare a circa 15.000 de vehicule, dar dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft.

"Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Actiunea consta in corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Aceasta problema este cunoscuta si rezolvata deja in productie, din septembrie 2015. Renault dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate in vederea unei actualizari de soft", se precizeaza intr-un comunicat al Grupului Renault.

Potrivit sursei citate, toate vehiculele Renault respecta normele in vigoare. "Asa cum a fost anuntat in decembrie 2015, dincolo de normele Euro 6b existente si respectate in intregime, Renault poate propune clientilor interesati o solutie de imbunatatire a performantei sistemului de depoluare Nox", se mai mentioneaza in comunicat.

Agentia Reuters a scris marti ca Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate, a anuntat ca grupul francez va prezenta in martie masuri de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot in conditii reale de la modelele diesel de ultima generatie.

Ajustarile care vor fi efectuate la motoare, livrate sub forma unei modernizari a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, le-a declarat jurnalistilor Bollore la sediul companiei din Paris.

Incepand din iulie, proprietarii a aproximativ 700.000 de vehicule vor beneficia de verificari gratuite si, posibil, de modernizarea softului, a anuntat Renault.
 

renault Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Ministru francez:

Ministru francez: "Unele vehicule Renault depasesc nivelul emisiilor poluante." Compania a pierdut cinci miliarde de euro

imm

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanțare din programul Start-Up Nation

BNR lansează două monede din aur și argint, de 100 și de 10 lei

Un gigant aerian european și-a cerut insolvența. Ce se întâmplă cu călătorii

telefon mobil

Încă un operator de telefonie mobilă, de astăzi în România, cu abonamente de 2 euro

Produsele „chinezeşti” ar fi făcute de fapt în Coreea de Nord. Condiţiile inumane din fabrici

Țara cu cel mai bun randament economic din lume. Este al 11-lea an consecutiv de creștere