Programul Start-Up Nation a început cu 2 luni întârziere. Ministru: "Merge impecabil"

×
Codul embed a fost copiat

După multe amânări, programul Start-Up Nation, prin care guvernul îşi propune să creeze cel puţin 20.000 de locuri de muncă, primeşte în sfârşit bani.

Iar firmele care au fost acceptate, în urmă cu două luni, nu au putut să angajeze oameni şi nici să-şi onoreze comenzile, pentru că ministerul pentru mediul de afaceri şi comerţ a anunţat abia luni cum vor fi cheltuiţi banii. În acelaşi timp, ministerul va suplimenta fondurile şi pentru alt program, "Start-Up plus".

În urmă cu două luni, ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, semna chiar de ziua lui primele contracte cu antreprenorii care erau acceptaţi în programul Start-Up Nation. De atunci şi până acum, tinerii antreprenori au rămas în aşteptare pentru că guvernul nu a alocat încă banii pentru decontări.

Gabriel Durac – antreprenor: "Poate ar fi fost mai de bun augur să fie o transparenţă mai mare asupra deadline-urilor exacte, dar încercăm să mergem înainte. În paralel am început recrutarea, aşteptăm să putem să îi şi putem angaja .

Cosmin şi Tudor au o firma de dezvoltare sofware şi au fost printre primii admişi în program. Au stabilit diverse parteneriate şi au găsit clienţi, însă nu au putut începe lucrul din lipsa finanţării.

Citește și
start up nation
Interes scazut al antreprenorilor pentru finantarea de 44.000 euro din Start-Up Nation: "Mai trebuie bani si de acasa"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cosmin Cocian – antreprenor: "Tot ce ne-am propus amânăm şi noi la rândul nostru. Ne-a afectat în ideea în care ne stopează din activitate. Oamenii trebuie angajaţi efectiv în momentul în care se da drumul efectiv la proiect”.

Florin Vîlcea – consultant: "În momentul de faţă, nefiind finanţare, ei nu pot să îşi angajeze oameni pentru că sunt indicatori pe proiect şi dacă angajezi acum doi oameni, atunci când începe proiectul mai trebuie alţi doi.

Abia astăzi, ministrul Ilan Laufer a anunţat că firmele acceptate pot da drumul la proiecte. Cu alte cuvinte, antreprenorul fie pune bani de la el , fie se impruma de la banca, la o dobânda mai mică, apoi statul îi decontează facturile şi salariile angajaţilor. Suma maximă este de 44 de mii de euro, bani de la bugetul statului. După amânări de luni de zile ale programului şi modificări, abia astăzi ministrul spune că vin banii.

Ilan Laufer: “Săptămâna asta s-a dat ordin să se ridice toate clauzele suspensive din contract pe de altă parte cei care lucrează cu partenerii noştri de implementare prin intermediul unui credit punte deja au început implementarea. Este un proiect care merge impecabil, impecabil".

O altă varianta de finanţare a unei afaceri este programul Start-Up Plus care presupune mai întâi instruirea viitorilor întreprinzători şi abia după aceea finanţarea celor mai bune proiecte.

Florin Jianu, preşedinte Consiliul Naţional al IMM: “Este că permisul de conducere dacă vreţi să îi spunem aşa, după ce învaţă să facă afaceri îşi aplică propriul plan de afaceri într-un concurs, cele mai bune planuri de afaceri în ordinea punctajului sunt selectate. “

Un proiect va primi maximum 40 de mii de euro, iar fondurile totale se ridică la 500 de milioane de euro.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"Diaspora Startup": Statul le ofera 40.000 de euro romanilor care se intorc din strainatate

Pentru prima data dupa Revolutie, statul incearca sa-i convinga cu bani pe romanii plecati la munca in strainatate sa revina acasa.

Interes scazut al antreprenorilor pentru finantarea de 44.000 euro din Start-Up Nation:
Interes scazut al antreprenorilor pentru finantarea de 44.000 euro din Start-Up Nation: "Mai trebuie bani si de acasa"

In trei saptamani de la deschiderea programului ''Startup Nation'', nici jumatate dintre cele 10.000 de proiecte, pentru care statul a pus la bataie cate 44.000 de euro, nu au fost depuse.

Guvernul a pus PAUZA imediat dupa ce a lansat
Guvernul a pus PAUZA imediat dupa ce a lansat "StartUp Nation". Tinerii care vor sa isi deschida afaceri cauta alte solutii

Programul "StartUp Nation", lansat de Guvern la inceputul anului, nu a depasit stadiul de promisiune, dupa ce a fost amanat, de doua ori.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.