"Degradarea" SUA in presa internationala. Blogurile marilor publicatii ii fac praf pe politicieni

Barack Obama

"Congresul trebuie sa-si recunoasca idiotenia din ultima perioada". "Avem parte de un semnal de avertizare." "Problemele fiscale ale tarii noastre nu se vor schimba pana cand nu ne vom schimba si noi" - Acestea sunt doar cateva dintre reactiile ziarelor.

Asa cum era de asteptat, decizia agentiei Standard & Poor's de a scadea ratingul Americii, pentru prima data in istorie, a bulversat economistii din intreaga lume si a provocat dezbateri in presa de specialitate.

The Economist:"Ne-au degradat politicile"

"Decizia agentiei Standard & Poor's de a scadea ratingul Americii este una istorica, dar, nu asa cum cred ca o vede majoritatea oamenilor. Multi sunt ingrijorati ca pietele vor cadea, iar creditele vor exploda. Acest lucru este destul de putin probabil sa se intample. Stirea data de S&P nu a fost surprinzatoare, iar agentia a fost destul de atenta sa tempereze din impact, asteptand pana la inchiderea pietelor. Sunt putini investitori care vor fi obligati sa vanda din datoria Trezoreriei, din cauza ratingului care a ajuns AA+, in loc de AAA. Bancile nu vor trebui sa detina mai mult capital, impotriva depunerilor lor din Trezorerie, autoritatile de reglementare au confirmat acest lucru.

O alta interpretare a acordarii acestui rating este ca .. avem parte de un semnal de avertizare in privinta reducerii cheltuielilor SUA. Si, intr-adevar, S&P a mentionat acest lucru." - scriu analistii celebrei publicatii de specialitate The Economist.

Citește și
usa
Goldman Sachs: "Sansele SUA de a cadea din nou in recesiune sunt de 30%"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cifrele optimiste privind somajul in SUA au salvat bursele de la cadere libera

In finalul articolului, autorul trage concluzia ca politicienii ar trebui sa invete ceva din acest eveniment, pentru ca economia Chinei ... pandeste dupa colt.

"Evenimentele din ultimele saptamani m-au obligat sa-mi reconsider pozitia. Accidentul de tren din China a scos la iveala nu numai slabiciunile acestei tari, dar si faptul ca avem de-a face cu un aparat in curs de formare a responsabilitatii. In schimb, succesul aparent al Americii de evitare a falimentului a subliniat slabiciunile institutiilor sale politice, care sunt tot mai mari. Daca aceste evenimente sunt niste semne ale vremurilor viitoare, atunci ziua in care China va depasi SUA ca superputere economica este mai aproape decat am crezut.

Parerea mea optimista este ca ratingul scazut si comportamentul pietelor vor forta Congresul sa-si recunoasca idiotenia din ultima perioada si sa se adapteze, inlocuind politica pe marginea pe marginea prapastiei pe care au facut-o cu ... compromisurile. Investitorii nu vor invata prea mult din anuntul S&P. In schimb, politicienii ar trebui s-o faca" - comenteaza jurnalistii pe blogul publicatiei The Economist.

"O mare parte din tensiune deja s-a eliminat".Consilierul lui Mugur Isarescu despre caderea burselor

Wall Street Journal: "S&P a degradat America. Cinci lucruri despre asta"

"Ei bine, S&P a mers inainte si .. a facut-o. Au facut-o in cel mai necuviincios mod cu putinta, dar au facut-o. Asa s-au dovedit adevarate zvonurile de pe piata, si am pierdut eu si Morgan Stanley, care am spus ca S&P nu va avea curajul s-o faca." scrie jurnalistul Mark Gongloff pe blogul publicatiei The Wall Street Journal.

El prezinta in continuare cinci idei la care se gandeste acum, ca reactie imediata la acest eveniment istoric in economia SUA.

"Reactia pietei se va vedea peste tot. Inca o prabusire a unui jucator de pe piata, ca reactie la aceasta stire, ar putea afecta economia, desi ... ar putea atrage atentia politicienilor asupra adevaratului sens al acestei scaderi de rating. Insa daca recentul colaps al burselor din aceasat saptamana a fost cauzat de scaderea increderii in politicile guvernamentale, atunci aceasta scadere a ratingului nu va ajuta prea mult. Iar daca acest lucru va duce la cresterea costurilor imprumuturilor SUA, atunci acest lucru va fi o veste proasta pentru economie, intr-o perioada foarte delicata, fapt care ar forta autoritatile federale sa actioneze." - scrie Mark Gongloff pe blogul publicatiei The Wall Street Journal.

Goldman Sachs: "Sansele SUA de a cadea din nou in recesiune sunt de 30%"

"Cineva trebuie sa afle cine a stiut despre acest lucru si cand a stiut, si cine de pe piata a facut bani din asta. Este strigator la cer faptul ca ceva atat de important ar putea scapa" - avertizeaza jurnalistul.

Forbes"Este vina mea ca America a fost degradata!"

"Ma invinovatesc singur pentru ca S&P a scos cablul din priza si a degradat SUA de la AAA la AA+. Spun asta pentru ca nimeni altcineva nu-si asuma aceasta vina, asa ca trebuie sa fie vina mea.

Presedintele da vina pe Bush pentru taierile de taxe. Democratii dau vina pe republicani pentru ca au sugerat posibilitatea falimentarii Americii in timpul recentei crize privind reducerile de cheltuieli. Republicanii dau vina pe democrati pentru ca au scapat de sub control intreaga masa a cheltuielilor. Independentii dau vina pe toata lumea.

Asa ca eu dau vina pe mine. Da, eu. Votantul." - scrie jurnalistul Rick Ferri pe blogul publicatiei Forbes.

"Probleme fiscale ale tarii noastre nu se vor schimba pana cand nu ne vom schimba si noi. Iar aceasta schimbare trebuie facuta neaparat. Fiecare trebuie sa se sacrifice. Fiecare trebuie sa dea inapoi ceva la care tine foarte mult. Oamenii cu salarii mici trebuie sa ia mai putine ajutoare de la guvern. Pensionarii trebuie sa se bazeze mai mult pe familie si mai putin pe cei de la Washington.

Noi, tot poporul, am cauzat aceasta problema si tot noi trebuie sa o rezolvam. Alta solutie nu exista." - este de parere Rick Ferri pe blogul publicatiei Forbes.

Citeste si:

CE VESTE pentru fani! Steaua revine in Ghencea! Arena va fi modernizata, Becali face promisiuni entuziasmante: "Vreau sa fac ceva frumos!" Cand se va intampla

Stelistii ar INNEBUNI daca se face transferul asta! Una dintre marile rivale insista pentru Bogdan Stancu! Tradeaza "Motanul"?

Transfer URIAS! Costel Pantilimon a intrat direct in recordurile Premier League! Cat va incasa Poli si ce parere au fanii lui City despre transfer

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Standard&Poor’s reduce ratingul SUA. Administratia Obama: S&P a gresit calculele cu 2000 mld dolari
Standard&Poor’s reduce ratingul SUA. Administratia Obama: S&P a gresit calculele cu 2000 mld dolari

Agentia de evaluare financiara Standard and Poor's a redus
astazi ratingul Americii, pentru prima oara in istorie. Acest lucru ar fi putut fi evitat, daca Washingtonul ar fi majorat mai repede plafonul de indatorare, a explicat agentia.

Goldman Sachs:
Goldman Sachs: "Sansele SUA de a cadea din nou in recesiune sunt de 30%"

Banca de investitii Goldman Sachs a spus vineri ca exista o sansa din trei ca America sa intre intr-o noua recesiune in urmatoarele 9 luni.

Barack Obama:
Barack Obama: "Vom iesi din criza". Specialistii il avertizeaza ca poate urma o noua recesiune

Presedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurari vineri ca economia americana isi va reveni din criza, pe fondul temerilor privind o noua intrare in recesiune, informeaza AFP.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.