Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Premierul se declara multumit de veniturile aduse de ANAF, in martie, la buget. Cum a stat insa situatia in primele 2 luni

Embed:

Premierul Sorin Grindeanu s-a declarat foarte multumit de veniturile aduse la buget de cei de la Fisc in prima jumatate a acestei luni. El spune ca a aflat cifrele dupa intalnirea saptamanala cu ministrul Finantelor si cu seful ANAF.

Grindeanu nu a amintit insa ca in ianuarie si februarie veniturile statului au scazut cu aproape 1,5%, in loc sa creasca cu peste 10 procente cum este planificat bugetul.

Premierul Grindeanu s-a intalnit luni dimineata cu ministrul Finantelor si cu seful Fiscului.

Sorin Grindeanu, prim-ministru: "E o intalnire obisnuita de lucru, m-au informat care este stadiul implementarii celor 14 masuri, termenul este jumatatea lunii aprilie."

Este vorba despre o lista de 14 masuri menite sa duca la cresterea incasarilor la buget. Deocamdata premierul este multumit.

Sorin Grindeanu: "Daca facem prima jumatate a lunii martie 2017 fata de prima jumatate din 2016 pe luna martie, deci aceste doua saptamani, stau foarte bine, mult peste un miliard - un miliard jumate, ceva de acest tip."

Situatia incasarilor din ianuarie si februarie este insa foarte proasta.

Mai exact, veniturile bugetare au scazut in primele doua luni ale anului cu aproape o jumatate de miliard de lei, sau cu 1,4%. Este adevarat ca s-au redus si cheltuielile, dar numai cu 100 de milioane de lei.

Cea mai mare scadere, de peste 1,6 miliarde de lei, s-a inregistrat la TVA, care reprezinta un sfert din veniturile bugetului, in timp ce accizele au scazut cu peste 200 de milioane. Au crescut insa incasarile din impozitul pe salarii.

Daca cifrele nu se imbunatatesc rapid, premierul a discutat cu seful Finantelor si alte variante. Premierul nu a precizat ce domenii ar fi vizate de eventualele propuneri legislative.

Sorin Grindeanu: "Noi ne-am propus foarte mult fata de ce s-a intamplat anul trecut, tocmai de aceea am acest plan de a urmari progresul pe care il facem in domeniul fondurilor europene, un domeniu pe care ne axam foarte mult."

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Martie 2017
Citeste mai multe despre: anaf, sorin grindeanu, buget, venituri,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed