Peste 5.000 de potentiali castigatori ai primei extrageri a Loteriei Bonurilor. La ce suma ar ajunge premiul fiecaruia

×
Codul embed a fost copiat

Mii de romani entuziasti s-au prezentat marti la Fisc, culmea, ca sa ia, NU sa dea bani. Sunt castigatorii primei extrageri a Loteriei bonurilor fiscale.

Si au de impartit intre ei un milion de lei. Un barbat spune ca are 23 de bonuri castigatoare, in timp ce altul a pastrat chitantele dupa ce a pariat de 13 ori. N-a nimerit scorurile, dar se pare ca a castigat de la stat.

Deocamdata nu stim numarul total de castigatori. Visa a anuntat insa ca pe data de 7 februarie doar pe cardurile lor s-au efectuat peste 2000 de tranzactii intre 6 lei si 6 lei si 99 de bani. Daca punem si tranzactiile cash si cele cu carduri Mastercard putem ajunge cu usurinta la peste 5000 de bonuri castigatoare. Ramane de vazut cati le-au si pastrat.

Fondul total de premiere se ridica la 1 milion de lei , adica aproximativ 225.000 de euro. La 1000 de castigatori premiul ar fi de 1000 de lei pe bon.

In schimb, la 5000 de bonuri castigul pe bon coboara la 500 de lei. Sumele se impoziteaza bineinteles cu 16%. Fiscul va vira banii in conturile castigatorilor cel tarziu pe 2 iulie.

Citește și
Loterie
Loteria Nationala este urmarita penal. SCHEMA prin care ar fi prejudiciat statul cu 100 de milioane de euro
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Tot in iulie va avea loc urmatoarea extragere a loteriei bonurilor fiscale.

Peste 2.000 de posibili castigatori

Potrivit unui comunicat VISA Europe, doar cu carduri emise de aceasta companie s-au realizat mai mult de 2.000 de tranzactii care le-ar putea aduce celor care le-au facut un premiu la Loteria Bonurilor

Mai precis, detinatorii de carduri Visa emise in Romania au realizat pe 7 februarie peste 2.050 de tranzactii cu cardul in valoare de 6 - 6,99 lei fiecare si ar putea fi astfel castigatori la loteria bonurilor fiscale, prin care se ofera premii in valoare totala de un milion de lei. Pentru a-si revendica premiile, castigatorii trebuie sa depuna bonul fiscal, in original, la orice unitate teritoriala a ANAF, impreuna cu o copie a actului de identitate sau a pasaportului si o cerere scrisa. Valoarea totala a premiilor, de un milion de lei, se va imparti in mod egal intre toate persoanele care solicita si indeplinesc conditiile loteriei bonurilor fiscale.

Ceea ce inseamna ca daca se prezinta la ANAF acesti 2.050 de posesori bonuri castigatoare, fiecare va primi 487 de lei si 80 de bani. Numarul potentialilor castigatori este insa cu siguranta mai mare, dat fiind ca s-au luat in considerare doar platile cu carduri VISA emise in Romania, nu si cele cu alte carduri, cu bani gheata - sau cu carduri VISA emise in alte tari.

"Visa a sprijinit aceasta masura, implementata cu succes si pe alte piete din Europa, precum Croatia, Slovacia si Portugalia, care se confrunta cu problema evaziunii fiscale la scara larga. Rezultatul primei extrageri ne confirma faptul ca romanii platesc cu cardul si sume mici, cum ar fi cumparaturi de 6 lei", a declarat intr-un comunicat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut pe 13 aprilie, fiind luate in considerare bonuri pentru cumparaturi platite cu cardul, bonuri de masa sau numerar. In urma extragerii au fost declarate castigatoare bonurile fiscale in valoare de 6 lei emise pe data de 7 februarie.

Persoanele care au bonuri castigatoare isi pot revendica premiile in maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata castigurilor va fi facuta de Ministerul Finantelor in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor. Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Romica Parpalea, cunoscut si sub numele de
Romica Parpalea, cunoscut si sub numele de "mortul lui Dragnea", castigator la Loteria fiscala

Romica Parpalea, denuntatorul lui Liviu Dragnea in dosarul "Frauda la Referendum", despre care vicepremierul afirma ca ”este mort din anul 1991”, este unul dintre castigatorii Loteriei fiscale, cu un bon de 6,3 lei.

Loteria Nationala este urmarita penal. SCHEMA prin care ar fi prejudiciat statul cu 100 de milioane de euro
Loteria Nationala este urmarita penal. SCHEMA prin care ar fi prejudiciat statul cu 100 de milioane de euro

Loteria Nationala este urmarita penal. Procurorii acuza societatea comerciala de stat ca a prejudiciat bugetul tarii cu 100 de milioane de euro.

"Loteria fiscala" ar putea fi un esec. Ce sanse ai cu un bon de 20 de lei si cum functioneaza alternativa deducerilor

Loteria fiscala NU va duce la reducerea evaziunii fiscale pe termen lung. Asa sustin managerii magazinelor care spun ca sansele ca bonurile cele mai numeroase, adica cele sub 20 de lei, sa iasa castigatoare sunt foarte mici.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.