Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Parcul agroindustrial de 4 mil. de euro pe care toti producatorii il evita. Ce risca autoritatile daca nu inchiriaza spatiul

Embed:

Romanii sunt greu de egalat la capitolul bani risipiti pentru proiecte fara utilitate. De pilda, un parc agroindustrial din Iasi, care a costat 4 milioane de euro, este aproape gol de la inaugurare.

 Centrul a fost facut special pentru producatorii de legume si fructe si are birouri si spatii de depozitare, insa toata lumea il evita. Oamenii nu vor sa se asocieze, iar autoritatile nu stiu sa ii convinga sa isi schimbe mentalitatea. Iar daca nu se misca repede, trebuie sa inapoieze banii europeni.

Centrul se intinde pe doua hectare si este in localitatea Letcani, la 15 kilometri de Iasi. Pentru a-i incuraja pe agricultori sa il foloseasca, autoritatile au scazut in timp chiria. De la 6 euro pe metru patrat la un euro si jumatate. Chiar si asa sunt numai trei chiriasi care depoziteaza cateva lazi de mere.

Cum romanii nu se arata interesati consilierii locali s-au gandit sa apeleze la ucrainieni, doar ca nici acestia nu au fost convinsi de utilitatea locului.

Ionut Marcu, lgumicultor: "Oricat de mica ar fi chiria, eu nu as duce marfa acolo, pentru ca e un cost in plus. Sa ne ajute cumva sa facem solarii performante, nu un depozit."

Tot complexul a costat 4 milioane de euro si a fost facut si cu fonduri de la Uniune. Problema este ca daca autoritatile nu reusesc sa inchirieze tot spatiul, vor fi nevoite sa inapoieze banii adica 2.8 milioane de euro.

Termenul limita este peste trei luni.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Martie 2017
Citeste mai multe despre: centru agroindustrial, iasi, fonduri europene,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed