Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Legea darii in plata este un atentat la economia de piata". Ce spune economistul Mircea Cosea despre creditele romanilor

Embed:

Legea darii in plata este un atentat la economia de piata, a spus profesorul de economie Mircea Cosea la o conferinta la care au participat insa doar sustinatorii bancilor.

Interesant este ca, desi a combatut puternic legea aprobata deja de Senat, Cosea spune ca darea in plata este o idee buna, dar nu in forma actuala.

Unul dintre argumentele initiatorilor legii darii in plata este faptul ca bancile au facut multe abuzuri in contractele de credit. Este adevarat, dar acestea trebuie corectate in justitie, nu prin legea darii in plata, sustine Mircea Cosea.

Mircea Coşea, economist: "Bancile fac abuzuri, au clauze abuzive in contracte, foarte bine, sa mearga in instanta. O astfel de lege, cuvantul poate vi se pare mare, este un atentat la economia de piata. O incercare de a lua de la banci ceva este un atentat la economia de piata."

In plus bancherii sustin ca unii clienti nu s-au gandit de la bun inceput ca un credit ipotecar, angajat pe 25-30 de ani, te face sa te simti bine cand il obtii, dar aceasta stare se poate schimba rapid.

Catalin Parvu, membru in colegiul director Asociatia Bancilor: "Trebuie sa fie foarte constienti cei care iau credite si trebuie sa ia credite ca acest credit are o viata lunga. Si intr-adevar creeaza un confort in primele zile, pe urma e posibil ca acest confort sa mai scada sau sa se transforme intr-un disconfort."

Desi nu este de acord cu forma actuala a Legii darii in plata, Mircea Cosea spune ca pentru cei care au fost grav afectati de criza, darea in plata este o solutie.

Mircea Cosea, economist: Ideea poate fi considerat corecta sau buna, legea in schimb este scrisa intr-o maniera rudimentara, e scrisa prost.
Reporter: Asadar sunteti de acord cu o astfel de lege cu conditia sa fie foarte bine tintita catre cei care au nevoie?
Mircea Cosea, economist: Pentru cei care au probleme si se dovedeste ca au probleme din efectelor crizei. Victimele crizei sunt oameni care au pierdut capacitatea de rambursare a creditului exclusiv prin criza.

Legea darii in plata, retrimisa Parlamentului pentru reexaminare, a fost aprobata saptamana trecuta de Senat iar saptamana viitoare va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, care va da votul decisiv.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2016
Citeste mai multe despre: legea darii in plata, banci, credit,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed