Interviul dat de Mark Zuckerberg inainte sa devina unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta. Ce zicea la 20 de ani

Ultimul update: Miercuri 10 Februarie 2016 07:11
Data publicarii: Duminica 07 Februarie 2016 15:23
Categorie: Financiar
Mark Zuckerberg

Facebook a implinit 12 ani de curand, iar Mark Zuckerberg nu si-a imaginat niciodata ca un proiect mic, la care a lucrat doar o saptamana, va schimba pentru totdeauna felul in care comunica o intreaga lume.

In iunie 2004, la 4 luni dupa ce s-a lansat "TheFacebook.com", Mark a acordat un interviu pentru ziarul universitatii Harvard. Doar ce implinise 20 de ani in acest moment si nici prin cap nu-i trecea ca va deveni unul dintre cei mai cunoscuti si bogati oameni din lume.

Pe atunci, tanarul Mark spunea ca isi petrece cateva ore pe noapte programand mici proiecte si ca este "ca un copil mic", pentru ca se plictiseste repede, iar calculatoarele sunt singurele care ii trezesc interesul.

Un mic proiect a fost si Facebook, care trebuia sa fie o retea de socializare restransa, doar pentru studentii de la Harvard: "Mi-a luat o saptamana sa-l creez".

"Scopul meu in viata este sa nu am un job. Sa fac lucruri cool este ceva ce imi place, sa nu am pe cineva care sa-mi spuna ce sa fac sau sa-mi dea un timp limita, acesta este luxul pe care il caut. Banuiesc ca la un moment dat o sa fac ceva care sa fie si probitabil", a declarat el.

Astazi, Mark are planuri mult mai indraznete. El si-a propus ca reteaua de socializare pe care o conduce sa ajunga la 5 miliarde de utilizatori pana in 2030, ceea ce ar insemna ca aproximativ 60% din populatia planetei sa fie pe Facebook.

Mark Zuckerberg Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Business Insider

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori.

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori. "Vrem sa reusim sa-i conectam pe toti"

imobiliare

Riscăm să intrăm într-o nouă ”bulă imobiliară”. Ce se întâmplă cu prețul caselor

Euro crește accelerat, în ciuda avansului economic solid. De ce se depreciază leul

Cea mai bine plătită actriţă din lume: 26 milioane de dolari pe an

Joburi Europa

Aproape 1.000 de joburi în Europa, pentru români. În ce țări se fac cele mai multe angajări

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanțare din programul Start-Up Nation

BNR lansează două monede din aur și argint, de 100 și de 10 lei