In 10 ani de apartenenta la UE, Romania a castigat 23 de miliarde de euro. Cati bani a pierdut insa in primii 7 ani

Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 19:38
Categorie: Financiar

 In primii 7 ani in care a fost membru al Uniunii Europene, Romania a pierdut doua miliarde de euro din cele 19 miliarde oferite de Uniune, din fonduri structurale si de coeziune.

 Si asta pentru ca nu am stiut sa facem proiecte suficient de bune si mai ales sa le terminam la timp. Totusi, cei 10 ani de apartenenta la Uniune au insemnat pentru Romania un "castig curat" de 23 de miliarde de euro.

Comisarul european Corina Cretu a discutat joi cu premierul Grindeanu despre ce trebuie facut pentru ca pe exercitiul financiar european 2014-2020 sa nu se repete greselile din perioada 2007-2013. Dupa mai bine de 3 ani de la incheierea exercitiului, Romania inca trimite facturi la Bruxelles.

Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala: "Mai primim facturi pana la sfarsitul lunii martie. Estimarea noastra este ca din pacate se vor pierde 2 miliarde de euro din 19, absorbtia va fi undeva la 90,6. Vestea buna este ca 17 miliarde s-au investit in economia Romaniei."

Datele arata ca din cele 5 mari programe operationale, cea mai buna absorbtie, de 95%, o avem la cresterea competitivitatii economice, program destinat companiilor private. Absorbtie de peste 90% avem la programul regional destinat autoritatilor locale si la cel de mediu. Cea mai slaba absorbtie este la programul Transport.

Lovitura grea pentru IPS Teodosie, trimis in judecata de DNA. STENOGRAME: "Il ridicai mata in slavi pe jegul de Aurelian"

Corina Cretu: "Domeniul transporturilor a fost putin intarziat, doar 124 de km de autostrada, dar totusi 900 de km de drumuri nationale. S-au facut pe fonduri europene scoli, spitale, renovari."

Fondurilor structurale de 17 miliarde de euro li se adauga 8 miliarde de euro pentru subventiile agricole. Este adevarat ca tara noastra plateste la randul sau o contributie anuala la bugetul Uniunii de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

In cei 10 ani de la data aderarii am platit aproape 14 miliarde de euro dar am primit 37. Adica un castig net de peste 23 de miliarde de euro.

Centrul pentru copiii cu autism si dizabilitati din Cluj, construit cu fonduri europene, risca sa isi suspende activitatea

Centrul pentru copiii cu autism si dizabilitati din Cluj, construit cu fonduri europene, risca sa isi suspende activitatea

Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului

Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor

Anunțul făcut de Turcia care a uimit întreaga lume. Avertismentul analiștilor

Consiliul Concurenţei investighează 25 de bănci și IFN-uri. De ce le suspectează

Business Insider: O fuziune între Tesla şi SpaceX ar fi tranzacţia deceniului

Un tânăr a pierdut 100 de milioane de dolari, în Bitcoin, din cauza unei greșeli banale

Fina lui Victor Ponta va conduce una din direcțiile importante la ASF. Salariul lunar, 30.000 de lei

prima casa

Noi criterii de evaluare a finanţatorilor în Programul ”Prima Casă”, din 1 ianuarie 2018

Bitcoin a sărit de 16.000 dolari. Moneda virtuală ar putea declanșa o nouă criză mondială

Comunitățile locale, ”sărăcite” de bugetul pe 2018. Florentin Pandele cheamă la proteste: ”Nu-mi rămâne altceva de făcut”

La 16 ani a început să investească în Bitcoin și a devenit milionar

Bitcoin crește fără oprire. Moneda virtuală a câștigat 50% într-o singură săptămână

Apartamentele se scumpesc încontinuu. Al 6-lea oraș în care prețurile au depășit 1.000 euro/mp