Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

FMI are un nou reprezentant in Romania. Cand va veni la Bucuresti, pentru a se intalni cu presedintele si premierul

logo FMI FOTO AGERPRES

Dupa 2 ani si jumatate, Andrea Schaechter a fost inlocuita la conducerea misiunii FMI pentru tara noastra.

Fondul Monetar International (FMI) l-a numit pe Reza Baqir in functia de sef al misiunii pentru Romania, in locul Andreei Schaechter, acesta urmand sa efectueze o vizita la Bucuresti in perioada 12 - 15 ianuarie 2016, informeaza, luni, reprezentantul rezident al Fondului in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

'Domnul Reza a fost numit sef al misiunii pentru Romania si va efectua o vizita in Bucuresti in perioada 12 - 15 ianuarie pentru a fi prezentat autoritatilor. El o va inlocui pe Andrea Schaechter, care si-a incheiat mandatul, dupa doi ani si jumatate, conform politicii uzuale a FMI de rotire a angajatilor', se mentioneaza intr-un comunicat remis AGERPRES.

Reza Baqir este cetatean pakistanez si, inainte de a se alatura Departamentului pentru Europa al FMI, a detinut pozitia de sef al Diviziei Datorii in cadrul Departamentului Strategii, Politici si Analize, timp de patru ani. In aceasta calitate, el a contribuit la conturarea politicilor fiscale si de indatorare in perioadele de criza care au afectat tari precum Cipru, Ghana, Grecia, Jamaica, Portugalia, Ucraina si altele.

De asemenea, Reza Baqir a reprezentat FMI la intalnirile Clubului de la Paris timp de cativa ani. El lucreaza in cadrul FMI de 15 ani, iar anterior a activat in cadrul Bancii Mondiale, in Institutul de Tehnologie din Massachusetts, dar si in cadrul Union Bank of Switzerland. Noul sef al misiunii FMI in Romania are un doctorat in economie obtinut la University of California at Berkeley si a absolvit Harvard University, se mai arata in informarea FMI.

La ora actuala, Romania nu mai este intr-un acord cu FMI. Al treilea astfel de acord a expirat in septembrie 2015 si nu a mai fost reinnoit de premierul Ciolos. In decembrie, Poul Thomsen, seful FMI pentru Europa, a vizitat tara noastra, insa oficial subiectul discutiilor a fost doar bugetul pe 2016.

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV, Data publicarii: 11 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed