Votul final pe buget, duminica. Ponta: "Evaziunea fiscala sa fie considerata pericol la adresa sigurantei nationale"

Victor Ponta

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, sambata, articolele proiectului de buget de asigurari sociale de stat pe 2015, urmand ca votul final sa se dea duminica, impreuna cu votul la proiectul de buget de stat.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca este un buget mai mare cu 5,08% fata de cel de anul trecut si asigura indeplinirea tuturor angajamentelor luate de Guvern, inclusiv pensiile marite cu 5% pentru cei 5.433.000 de pensionari.

Ea a adaugat ca bugetul prevede si majorarea pensiilor sociale si implementarea deciziei Curtii Constitutionale privind recalcularea pensiilor pentru 250.000 de pensionari pentru 10 luni.

"Bugetul cuprinde si sumele suplimentare, astfel incat sa putem asigura transferul catre pilonul II de pensii", a precizat Plumb.

Rovana Plumb a mai spus ca bugetul de somaj prevede o scadere cu 4,99%, deoarece a preconizat pentru 2015 o rata a somajului de 5,1%, fata de 5,3% cat a fost in 2014 si reducerea cu 20.000 a numarului de someri, de la 485.000 la 465.000.

Citește și
buget
Comisiile din Parlament au adoptat bugetul de stat pe 2015, dupa trei zile de dezbateri. Cate voturi au fost "impotriva"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Potrivit lui Plumb, bugetul de somaj asigura in mod clar plata somajului si asigurarea de programe pentru cresterea ocuparii locurilor de munca in randul tinerilor si al persoanelor peste 45 de ani.

PNL a anuntat ca nu va vota proiectul de buget de sigurari sociale, deputatul PNL Cristina Pocora apreciind ca este "un buget al saraciei, cu spatele la viitor".

"Grupul PNL nu va vota acest buget, care ne spune ca in 2015 Guverul va avea un buget consolidat al saraciei, cu spatele la viitor. Se carpeste in continuare, se dau cativa lei in plus si viata oamenilor va fi tot mai grea", a spus Pocora.

Ea a cerut demisia Rovanei Plumb, acuzand-o ca face "teatru pe spatele cetatenilor".

"Pentru acest buget ar trebui sa veniti sa va dati demisia. Vom aplauda demisia doamnei Plumb si nu vom vota proiectul", a adaugat Pocora.

"Bugetul asigurarilor sociale nu face altceva decat sa imparta saracia", a spus si deputatul PNL Claudia Boghicevici.

In replica, Rovana Plumb a spus ca cei care sunt impotriva bugetului sunt impotriva majorarii pensiilor celor peste 5 milioane de pensionari.

Cerinta Victor Ponta: Evaziunea fiscala, pericol pentru siguranta nationala

Plenul reunit al Senatului si Camerei a finalizat, vineri, dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015.

Ca sa ii convinga pe alesi ca banii romanilor vor fi impartiti asa cum trebuie, premierul Victor Ponta a mers personal la sedinta. Primi-ministrul a vorbit despre investitii, dar si despre modul in care vrea sa aduca mai multe fonduri.

"Imi doresc sa existe un consens public, nu doar politic, pentru ca, in perioada urmatoare, evaziunea fiscala sa fie considerata, ca si coruptia, un fenomen de pericol pentru siguranta nationala, un fenomen care trebuie combatut prin toate mijloacele legale pe care un stat le are la dispozitie", a spus Victor Ponta.

Plenul reunit al Senatului si Camerei va relua sambata dimineata discutiile referitoare la bugetul asigurarilor sociale. Apoi, cele doua legi vor fi supuse votului final.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Parlamentul dezbate bugetul pe 2015. PNL va vota
Parlamentul dezbate bugetul pe 2015. PNL va vota "impotriva", iar UDMR va lua o decizie dupa sedinta

Parlamentarii dezbat vineri bugetul tarii pe anul viitor. Ca sa ii convinga pe alesi ca banii romanilor vor fi impartiti asa cum trebuie, premierul Victor Ponta a mers personal la sedinta.

Comisiile din Parlament au adoptat bugetul de stat pe 2015, dupa trei zile de dezbateri. Cate voturi au fost
Comisiile din Parlament au adoptat bugetul de stat pe 2015, dupa trei zile de dezbateri. Cate voturi au fost "impotriva"

Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi ”impotriva” si o abtinere, cu unele amendamente, dupa un maraton de dezbateri, care a durat trei zile.

Comisiile din Parlament au aprobat bugetul Ministerului Public si al Justitiei, dar au RESPINS cresterea pentru DNA
Comisiile din Parlament au aprobat bugetul Ministerului Public si al Justitiei, dar au RESPINS cresterea pentru DNA

Bugetele Ministerului Justitiei si bugetul Ministerului Public pe 2015 au fost aprobate, miercuri, de comisiile reunite de buget din Camera Deputatilor si Senat, amendamentul privind suplimentarea sumelor pentru DNA fiind respins.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.