Fermierii romani au gasit solutia pentru a vinde marfa buna in orice anotimp. Si clientii castiga

×
Codul embed a fost copiat

Ca sa nu-si mai vanda toata productia odata, cand piata oricum e plina de marfa ca a lor, fermierii au inceput sa acorde mai multa importanta depozitarii. Daca isi pastreaza legumele peste iarna, le vand la preturi mai bune decat toamna.

Iar in felul acesta si clientii au de castigat. Pentru ca gasesc pe tarabe in afara sezonului si marfa romaneasca nu doar de import.

Costin Grigore a facut doua facultati: Automatica si Agricultura. Tatal sau este tot agronom si are o ferma de legume, iar Costin a decis sa aduca tehnologiile moderne la ferma. In primul rand a construit, cu bani europeni, un depozit automatizat pentru 2.300 de tone. Angajatii se ocupa acum in special de sortare, de care nu putea fi vorba inainte.

Comerciantii vin la depozit pentru ca stiu ca pot gasi marfa buna in orice anotimp.

Acum, cand piata e plina de importuri, Costin obtine preturi aproape duble fata de luna septembrie. In schimb fermierii care nu au avut unde sa-si tina produsele au fost nevoiti sa vanda inca din vara, in pierdere.

Citește și
taraba cu legume, castraveti, rosii
Romania, tara in care legumele aduse din strainatate se scumpesc si de 24 de ori pana ajung la raft
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Acesti fermieri se pot asocia in grupuri de producatori si vor primi ajutor financiar pentru a-si construi depozite.

In prezent, exista 33 de grupuri de producatori care isi construiesc depozite cu o capacitate totala de 50.000 de tone. Daca vor subventie, sunt obligati sa vanda legumele doar prin intermediul grupului, cu factura catre magazine.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Vom avea un Paste de lux. Preturile au crescut pe toata linia - de la legume, pana la oua si miei
Vom avea un Paste de lux. Preturile au crescut pe toata linia - de la legume, pana la oua si miei

Crescatorii de oi din Marginimea Sibiului nici nu se gandesc sa lase din pret ca sa-si mai acopere cumva pierderile dupa aceasta iarna lunga.

Romania, tara in care legumele aduse din strainatate se scumpesc si de 24 de ori pana ajung la raft
Romania, tara in care legumele aduse din strainatate se scumpesc si de 24 de ori pana ajung la raft

Oficialii sustin ca au mainile legate: intr-o economie de piata negustorii sunt liberi sa puna orice adaos comercial doresc. Si uite asa salata de import intra la noi cu 25 de bani kilogramul si ajunge in supermarket cu 3 lei bucata.

Pagubele provocate de zapezi se simt in piete. Preturi de 2-3 ori mai mari pentru legumele romanesti
Pagubele provocate de zapezi se simt in piete. Preturi de 2-3 ori mai mari pentru legumele romanesti

Primele zarzavaturi romanesti au fost distruse aproape in totalitate in zonele unde a nins si a viscolit in nestire. Acum, taranii isi socotesc pagubele si daca mai au ce culege, vand totul dublu fata de anul trecut.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.