Afaceri prospere cu plante medicinale. Cum a reusit un preot sa faca profit cu galbenele, plecand de la 8000 de lei

×
Codul embed a fost copiat

Plantele medicinale ne pot imbogati, daca stim ce sa facem cu ele. Sunt recomandate de specialisti pentru diverse boli, asa ca tot mai multe culturi au intrat pe lista celor mai profitabile afaceri din agricultura in 2014.

Unii romani au renuntat sa mai cultive rosii in favoarea galbenelelor, iar sunatoarea, echinaceea si menta sunt crescute chiar si in solarii. La marginea Bucurestiului am gasit o cultura cu peste 400 de plante medicinale, pe 35 de hectare.

De la rozmarin urias, de peste doi metri si jumatate, pana la echinaceea, aloe vera si plante aduse din Egipt si Israel, adaptate tarii noastre.

"E foarte bun sucul, daca ii faceti asa si lasati sa curga ... e amar, dar e foarte sanatos", spune Stefan Manea, proprietarul unei plantatii de plante medicinale.

Putina lume stie ca frunzele de topinambur sau nap, denumirea populara, sunt folosite si in industria farmaceutica.

Citește și
Brasov, autoservire
Plusuri si minusuri dupa prima luna de "Autoservire pentru oameni cinstiti". Cati bani a castigat Erwin si cum a fost furat
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Plantele medicinale aduc profituri frumoase agricultorilor care au inceput sa renunte la culturile traditionale. Galbenele sunt mai productive si mai rentabile, decat legumele clasice. Din primul an investitia este recuperata. Un kilogram de flori uscate uscate se vinde cu 15 lei.

Pe cat de spactaculos arata culturile de galbenele, pe atat de sanatoase sunt aceste plante. Florile sunt folosite in industria cosmetica, dar si in cea farmaceutica. Galbenelele au un rol important in protectia celulelor hepatice.

Parintele Cosmin, din Lunca Tarnavei, Alba a studiat piata si a vazut ca exista o cerere foarte mare. Asa s-a hotarat sa semene galbenele pe un hectar si jumatate.

Cosmin Costea , fermier: "Investitia care am facut-o pana in prezent se ridica la suma de 8000 de lei."

Pe piata, plantele medicinale se gasesc insotite de indicatii clare.

Produsele obtinute intr-o fabrica de prelucrare a plantelor medicinale, situata la marginea Bucurestiului, ajung in Canada, SUA, Italia, Elvetia, Franta si Moldova. Plantele sunt exportate sub forma de ceaiuri, comprimate si tincturi.

Iar cererea se vede si in cifre. Daca in 2010 Romania exporta 425 de tone de plante medicinale, in 2014 cifra s-a dublat.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Anomaliile statului roman. Guvernul ajuta un antreprenor debutant doar daca este somer si are 24.000 de euro in cont
Anomaliile statului roman. Guvernul ajuta un antreprenor debutant doar daca este somer si are 24.000 de euro in cont

Guvernul lasa fara finantare sute de proiecte ale antreprenorilor debutanti. Consultantii trag un semnal de alarma, dupa ce autoritatile au schimbat conditiile prin care un SRL poate obtine 10.000 de euro, bani nerambursabili, de la stat.

Plusuri si minusuri dupa prima luna de
Plusuri si minusuri dupa prima luna de "Autoservire pentru oameni cinstiti". Cati bani a castigat Erwin si cum a fost furat

Tanarul din Codlea care, dupa model german, si-a scos la poarta marfa si i-a lasat pe clienti sa ia ce-si doresc si sa lase cati bani vor in schimb, se bucura de o afacere infloritoare.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.