ultimele stiri
«
»

"Telefonul suna, apoi a amutit definitiv". Marturia dureroasa a parintilor care si-au pierdut copiii in exploziile din Belgia

Embed:

Pe lista neagra a victimelor de la Bruxelles apar cetateni de 11 nationalitati. Insa nu s-a incheiat deocamdata identificarea tuturor celor 31 de persoane decedate.

Departamentul de stat de la Washington a anuntat moartea a doi tineri new-yorkezi, frate si sora, dar si alti americani sunt dati disparuti dupa atentate.

Angajatii de la serviciile de urgenta au mers aseara in Place de la Bourse pentru a cinsti memoria victimelor din atentatele de marti de la Bruxelles. 31 de oameni au fost ucisi pe aeroportul Zaventem si in statia de metrou Maelbeek.

Printre cei aproape 300 de raniti se numara si Mason Wells, un american in varsta de 19 ani. Era pe aeroport, cu un grup de misionari mormoni, cand s-a dezlantuit iadul.

ranit

Mason Wells: "Ma uitam pe tableta cand a avut loc prima explozie. Un zgomot foarte puternic. Am arsuri pe fata, de gradul unu si doi, arsuri de gradul trei la mana. Mi-au scos schije din picior."

Un frate si o sora din New York au fost ucisi in atentate, au confirmat primarul si guvernatorul metropolei americane. Alexander, de 29 de ani si Sascha, de 26 de ani, se aflau pe aeroportul Zaventem si se pregateau sa se imbarce in avionul care trebuia sa-i duca acasa. Alexander vorbea la telefon cu mama lui, aflata in Olanda, iar conversatia s-a intrerupt brusc. Tatal logodnicei lui a stat de vorba cu jurnalistii: "Telefonul suna ca si cand ar fi fost scufundat in apa, apoi a amutit definitiv."

Mark, un avocat german, isi revine cu greu dupa ce a trait marti la Bruxelles.

Mark: "Bombele tocmai explodasera, era panica, oamenii urlau si fugeau in toate directiile. Era socant. Intreaga incapere era devastata."

Barbatul a scapat nevatamat. A plecat de la aeroport cu un taxi, care l-a dus in centru, unde avea o intalnire de afaceri. Printr-o incredibila coincidenta, masina l-a lasat chiar la statia de metrou Maelbeek. Cum a coborat din vehicul, in fata lui a fost o noua detonatie.

avocat

Mark: "Cred ca am ajuns printre primii acolo. Am aprins lumina telefonului si am coborat in statie pentru a-i ajuta pe oameni sa iasa afara. Era cumplit, fum peste tot, raniti cu arsuri."

S-a intors la Berlin, dar - spune el - va ramane marcat toata viata.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed