ultimele stiri
«
»

Motivul pentru care teroristii din Bruxelles au atacat centralele nucleare. Ce planuiau sa faca intr-o zona aglomerata

centrala nucleara

Celula terorista a gruparii Statul Islamic care a actionat la Bruxelles avea in plan sa execute un atentat radioactiv intr-o zona dens circulata, scrie vineri cotidianul The Times, citat de agentia EFE.

Se presupune ca fratii Ibrahim si Khalid El Bakraoui, doi dintre teroristi kamikaze care au participat la atacurile teroriste de marti la aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeck, ar fi fost implicati intr-un plan al SI pentru a produce o bomba care sa imprastie material radioactiv intr-o zona populata.

Aceasta informatie apare dupa ce presa belgiana a relatat joi ca teroristii care au comis atacurile au intentionat initial sa atace centrale atomoelectrice belgiene, dar ei si-au schimbat planul dupa arestarea complicelui lor, Salah Abdelslam, participant si la atacurile de la Paris.

Tot presa belgiana a scris ca ei chiar l-au urmarit pe directorul belgian al programului de cercetare si dezvoltare nucleara. Dar ziarul The Times scrie ca anul trecut jihadistii l-au filmat pe ascuns pe un responsabil al unei centrale nucleare belgiene.

"Atunci cand filmezi pe cineva cum au facut-o ei, concluzia logica este ca probabil doreau sa sechestreze o persoana si sa obtina material radioactiv", comenteaza o sursa citata de cotidianul britanic, care considera ca acum "marea intrebare" la care trebuie sa raspunda autoritatile belgiene este daca a existat "o conspiratie pentru producerea unei bombe murdare, cu obiectivul de a contamina un spatiu public aglomerat".

Intre timp, in cadrul masurilor antiteroriste, autoritatile belgiene au retras permisele de munca a 11 angajati din sectorul nuclear.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Martie 2016
Citeste mai multe despre: jihadisti, centrale nucleare, bomba, atentate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed