ultimele stiri
«
»

Gafa din cauza careia atentatele de la Bruxelles nu au fost mult mai sangeroase. Ce au fost nevoiti teroristii sa lase acasa

taxi din Bruxelles

Jurnalistii belgieni sustin ca exploziile de la aeroportul din Bruxelles ar fi putut lua semnificativ mai multe vieti daca dispecerul unei firmei de taximetrie nu facea o gafa.

Potrivit informatiilor obtinute de ziarul La Derniere Heure si de agentia de stiri Belga, comandoul terorist care a pregatit atacurile de la Zaventem a comandat la firma de taximetrie o camioneta.  Grupul de kamikaze avea nevoie de un vehicul mai mare pentru a putea transporta toate incarcaturile explozive.

Dispecerul nu a inteles insa comanda si le-a trimis o berlina, astfel ca atentatorii au fost nevoiti sa lase in apartamentul din Schaerbeek o bomba de mari dimensiuni, care nu incapea in autovehicul.

Aceasta bomba, impreuna cu cea care a fost gasita nedetonata pe Zaventem, ar fi putut distruge complet holul de intrare in aeroport, sustin jurnalistii belgieni. Dispozitivul era mai puternic decat cele care au explodat marti, deci numarul victimelor ar fi crescut probabil substantial daca dispecerul intelegea corect comanda.

Cat despre soferul care a efectuat cursa ce i-a dus pe teroristi la aeroportul din Bruxelles, reprezentantii asociatiei profesionale a taximetristilor spun ca acesta a fost “un erou fara voie” si ca i se va pastra anonimatul pentru a fi protejat.
 

 

Sursa: dhnet.be, Data publicarii: 23 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed