Vintu catre Popa: Sunt bombardat cu cerinte de bani din 7000 de directii

×
Codul embed a fost copiat

Asa cum era de asteptat, in presa au aparut mai multe stenograme ale unor convorbiri telefonice, unele purtate chiar de SOV cu Nicolae Popa. Aceste inregistrari fac parte din referatul prin care se solicita arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu.

Procurorii incearca, prin intermediul acestor stenograme, sa demonstreze faptul ca intre cele trei persoane care au fost retinute si Nicolae Popa a existat o legatura stransa.

De asemenea, aceste inregistrari ar arata ca Sorin Ovidiu Vintu a finantat cu sume importante de bani "autoexilarea" lui Nicolae Popa in Indonezia, in timp ce acesta era dat in urmarire internationala pentru fraude bancare. Mai exact, este vorba de suma de 200.000 de euro, anual.

Iata cateva exemple din aceste stenograme, citate de Mediafax:

Intre Vintu si Nicolae Popa are loc o discutie telefonica, in care se arata ca, "potrivit calendarului", urmeaza sa primeasca bani in cont, insa banii nu au ajuns. Vintu ... este iritat.

Citește și
Sorin Ovidiu Vantu
Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Popa Nicolae: - Sa stii ca daca strigi la mine, nu rezolva absolut nimic.
Sorin Ovidiu Vintu : - Sunt nervos!
Popa Nicolae : - Si eu pot sa fiu nervos. Tu nu stii cat de nervos pot sa fiu si eu cateodata.
Sorin Ovidiu Vintu - Ei! Distinse Popa Nicolae , stii ceva? Enerveaza-te! Banii ti i-am trimis, azi-maine trebuie sa soseasca. Punct.
Popa Nicolae: - Auzi?
Sorin Ovidiu Vintu : - Te rog!
Popa Nicolae: - Cand mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai facut sa rad.
Sorin Ovidiu Vintu : - Poftim?
Popa Nicolae: - Eu te iubesc, ma. Cand mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai facut sa rad. Sorin Ovidiu Vintu, te iubesc, tu nu stii cat de mult te iubesc eu pe tine. Esti asa de tampit si de... Ce dracului! Hai, ma..."

Intrebat de Popa de ce il "simte suparat pe el", Vantu spune: "Nu sunt suparat, bai. Sunt f ... in toate partile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinte de bani din 7.000 de directii. E o criza uriasa aici, nu sunt suparat, sunt intins in toate directiile, asta este tot, am si alte treburi, nu sunt numai la dispozitia ta. Nu pot sa stau...eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap si tu imi dai 5.000 de telefoane pe ora. Bai, Vio, ce-i cu tine, te-ai tampit? Ce-i cu tine?"

Intr-o alta convorbire, Vintu i-a cerut lui Popa sa-i precizeze ce suma ar trebui sa-i fie virata. Popa i-ar fi spus ca e vorba de o suma anuala de 200.000 de euro, care ii este necesara pentru a ramane in Indonezia si a putea plati diverse servicii, ca sa nu fie descoperit de autoritatile politienesti internationale.

"Sorin Ovidiu Vintu:- Da mai, trebuia sa-mi dai... Bai batrane, trebuia sa-mi dai niste scoruri. Zi...
Popa Nicolae:- ti-am zis, la el, ce trebuie acuma... trebuie 43 000.
Sorin Ovidiu Vintu:- Am inteles. ti-ai fixat care e suma lunara, dupa aia, de care ai nevoie?
Popa Nicolae:- O... suma anuala, Sorin... m-am gandit ca un 200 000 ar acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar... anual.
Sorin Ovidiu Vintu:- Te referi la suma anuala, da?
Popa Nicolae:- Da, da, da.
Sorin Ovidiu Vintu:- S-a facut. Deal.
Popa Nicolae:- Preferabil de primit intodeauna cam in perioada asta, ca sa fie si inainte de sarbatori, sa nu stau de sarbatori sa astept.
Sorin Ovidiu Vintu:- Bine, s-a facut.
Popa Nicolae:- Cam astea.
Sorin Ovidiu Vintu:- Bine, golanas mic. Hai, te saruta Sorin, golane, si incep sa iau masuri pentru toate alea.
Popa Nicolae:- OK, s-a facut. Mersi mult.
Sorin Ovidiu Vintu:- Bine, banditule. Te pup. Pa.
Popa Nicolae:- Bine, si eu te pup.
Sorin Ovidiu Vintu:- Pa, pa", se arata in stenograma..

In aceeasi convorbire, Nicolae Popa, care se afla in Indonezia, il intreaba pe Sorin Ovidiu Vantu despre situatia fiicei sale. Acesta ii da de inteles ca fiica sa ar fi "pe iarba", un termen folosit de obicei pentru consumul de marijuana.

"Popa Nicolae:- Zi-mi si mie de fii-mea. stii ceva, cum este?
Sorin Ovidiu Vintu:- Batranelule, ti-am mai spus. E doar pe iarba, nu e pe altceva...
Popa Nicolae:- Ihi...
Sorin Ovidiu Vintu :- Anturajul este prost, Gigelu cu care este combinata nu are prea mare afectiune pentru ea, e o prietena de-a lui printre multe altele. Gigelu are 31 de ani... aaa... solutia pe care o recomand vazand despre ce... si o tapeaza de bani. Solutia pe care... ala nu lucreaza nicaieri. Solutia pe care o am vizajez eu, prietene, este sa nu-i mai dai nici cinci bani. De ce-ti sugerez solutia asta? Exact aceeasi problema am avut-o eu cu Ioana si exact asta este solutia pe care am mers. Nu i-am mai dat cinci bani. si dupa o perioada de ura, revolta si furie, si-a revenit si totul este OK. si era tot la varsta asta.
Popa Nicolae:- Am inteles."

Stenogramele care se afla in referatul prin care se solicita arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu pot fi citite si pe www.mediafax.ro

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
"Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine!" Istoria unui caz controversat

Fondul National de Investitii (FNI) a fost o firma infiintata in 1996 de SOV Invest. A functionat ca joc piramidal. In urma prabusirii lui au ramas 318.000 de "investitori" pagubiti.

Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile
Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile

UPDATE: Judecatorii au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu. Alaturi de Vintu au mai fost arestati si Octavian Turcan si Alexandru Stoian. Avocatii celor trei acuzati au anuntat ca vor depune recurs.

Cine-i nascut in Tepesti si a dat teapa de 50 miliarde de lei vechi? Iata-l
Cine-i nascut in Tepesti si a dat teapa de 50 miliarde de lei vechi? Iata-l

UPDATE: Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, va fi extradat in Romania in perioada urmatoare. Conform Ministerului Justitiei, presedintele Indoneziei a aprobat, in 25 august, decretul privind inceperea procedurii de extradare.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.